Kendi Karavanını Yapanlar-2007 Ducato-Adnan Ilgaz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ADNANILGAZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 340
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 62,576
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar-2007 Ducato-Adnan Ilgaz

Adnan Bey İyi akşamlar. Araç secimi proje malzeme en önemlisi araştırmanız çok doğru bir karar .Kendilerini karavan imalatı yaptığını sanan firmaların ürettikleri karavanla kıyasladığım da çok çok daha iyisini yaptığınızı görüyoruz elinize ve emeğinize sağlık ailenizle mutlu ve sağlıklı günlerde kullanırsınız..Kendilerini karavan imalatçısı sanan Camper tarzı bir araca 100 tl ile 150 tl arası fiyat istiyorlar..sizin sayenizde ve sizin gibi cesaretle bu işleri başaran arkadaşlara saygı duyuyorum.Karavan sevdası olanlara da yol gösteriyorsunuz tekrar elinize sağlık. İzmir de oturuyorum tanışmak isterim. ozcankoldas@gmail.com

Etiketler

Arif bey tekrar merhaba,

Uzun süredir siteye giremiyordum. O nedenle yazınızı geç farkettim. Kusuruma bakmayın lütfen. Motokaravan kaskosu konusundaki bilgilendirmenize çok teşekkür ederim. Aslında prim tutarı bayağı yüksekmiş. Çünkü Panelvan kategorisindeyken aracın yıllık primi 950,-TL idi. Kasko değeri de 22.000,-TL üzerinden yapılmıştı. Motokaravan olarak 75.000,-TL (35.000,- + 40.000,-) üzerinden yaptırmayı planlıyordum. Ancak bu durumda yurtdışına çıkış yapacağım Mayıs-Haziran gibi yaptırmayı düşüneceğim herhalde.

Diğer sorunuza gelince;

Haklısınız, topikte enerji konusunu çok açık anlatmamışım. Özetle şöyle; aracın yaşam bölümünde 2 adet 100'er amperlik 12 voltluk kuru tip Ritar Marka akülerim var. Bunları hem motor çalışırken hem dışarıdan 220 Volt cereyanla hem de güneş panelleriyle (kabloları döşendi ancak henüz panelleri alamadım) şarj edecek 1.500 watt'lık inverter'üm var. Marin Enerji Marka İzmirli bir firmanın üretimi. Bu inverter akülerden içeriye toplam 5 adet prize 220 volt cereyan aktarmaktadır. Bu prizlerle buzdolabı, ikili gazlı ocağın otomatik çakmağı ve gerekirse 220 voltla çalıştırmayı düşüneceğim (Bilgisayar, ani su ısıtıcısı, telefon şarjları,matkap, ütü, saç kurutma mak., kahve mak., vs.) muhtelif cihazlar çalışacaktır. Akülerden ayrıca içeriye 12 volt akım da gitmektedir. Tüm aydınlatma ledleri ve hidrofor 12 volt ile çalışmaktadır. 12 voltla çalışacak diğer cihazlar için de aracın muhtelif yerlerine toplam 3 adet 12 volt çakmaklık prizleri monte edilmiştir. Tüm bu
elektrik altyapısı için aracın içine yaklaşık 450 metre civarında kablo döşendi. Bunun nedeni, yaşam bölümünde çalışan herşeyin hattı, elektrik düğmeleri ve sigortaları (toplam 22 adet sigorta) ayrı ayrı planlandı. Bunu biraz da güvenlik açısından böyle yaptırdım. Çünkü tek bir kablo hattıyla birçok şeyi birarada çalıştırmak, yüksek akım yüzünden kabloların aşırı ısınmasına ve hatta yangın tehlikesine de yol açabilirdi. Yetersiz sayıdaki sigortaların yanması da birden çok cihazın çalışmasını engelleyebilirdi.

Bir de not olarak şunu ilave etmeliyim. Satın aldığım inverter, bir kamp alanında 220 volt enerjiye bağlandığı zaman, yaşam aküleri üzerinden içeriyi 220 voltla beslemeyi keserek bu işi cihazın kendisi yapmaya başlıyor. Akülerin gereksiz yere yorulmasını engelliyor. Ancak aynı zamanda aküleri de 220 voltla şarj etmeyi de sürdürüyor. Inverter'in içinde yer alan bir diğer güvenlik sistemi de aküleri aşırı şarjdan otomatik olarak koruması.

Yani elektrik ve enerji altyapısının mutlaka işin ehli kişilere yaptırılması çok önemli ve hassas bir konu.

Özcan bey merhaba,

Öncelikle övgü dolu sözlerinize ve iyi dileklerinize çok teşekkür ederim.

Şu anda karavanınınız var mı, yazınızdan bunu anlayamadım. Şayet bir karavan sahibi olmak istiyorsanız umarım bunu tez zamanda başarırsınız. Sizin de belirttiğiniz gibi biraz cesaret, zaman ve para sonuca ulaşmak için yeterli. Gözümüzde fazla büyütmemek lazım. Size özelinizden mailinize de yazacağım. Madem İzmir'de oturuyoruz, tanışmak için ortam yaratabiliriz.

Görüşmek üzere...

Öncelikle bu yazım bu başlıktaki güzel işçilik için değildir belirteyim.

Özcan bey, bende sizin gibi kendi aracımı kendim yapmak taraftarıyım, evet bazı üreticiler gerçekten fahiş fiyata kötü üretimler yapıyor fakat genede karavan üreticilerinin hakkını yememek lazım, sonuçta tek bir standarta yönelik üretim yapmıyorlar, ayrıca bizim adımıza ücretsiz arge yapıyorlar, sonuçta bizlerde çoğu kez onları kopyalıyoruz.
Satış sitelerinde çoğunun adı " süper xx " diye başlayan ucube şeyleri görünce, bunlar yüzünden devletin bir gün bu işe haklı olarak kökten çözüm getireceğini düşünmekteyim, bence asıl eleştirilecek gözden kaçan konu bu, sonuçta zararı hep birlikte çekeceğiz.

Adnan Bey iyi akşamlar.Uzun süredir karavancılık yapıyorum.Kendi Alkovenli Motokaravanım var. Çaldırırsanız size geri dönerim.05304608231 Geçen yaz 11,000 km 21 ülkeyi 37 günde tamamladık.Hızlı bir gezi oldu.Ama güzeldi.Bu yılda kısmet olursa İspanya-Portekiz üzerinden Fas'a geçiş yapacağız.Rota hakkında da görüşebiliriz.

Adnan Bey Merhaba,
Çalışmalarınızı bir çırpıda okudum. İnanın ufkumu genişlettiniz. Karavan yapmak için araç arayışındayım. İzmir'de sizler gibi öncülerimizle tanışmak isterim. Özcan bey ile de tanışırsak, gelecek yaz için planları eşim ve beni çok heyecanlandırdı. Mutlaka yetişmek istiyoruz. Telefonum 0532 321 74 53 ararsanız mutlu olurum.
Sevgiler.. İlhanYüzbaş.

ADNANILGAZ' Alıntı:
akülerden içeriye toplam 5 adet prize 220 volt cereyan aktarmaktadır. Bu prizlerle buzdolabı, ikili gazlı ocağın otomatik çakmağı ve gerekirse 220 voltla çalıştırmayı düşüneceğim (Bilgisayar, ani su ısıtıcısı, telefon şarjları,matkap, ütü, saç kurutma mak., kahve mak., vs.) muhtelif cihazlar çalışacaktır.

Ani su ısıtıcısı, ütü, saç kurutma makinesi, kahve makinesi...

Bu cihazların HER BİRİ 1000W üzerinde (bazıları 2000W). 12V'a bölerseniz kaba hesap 100A enerji ister. Bana biraz fazla iyimsermişsiniz gibi geldi. Bu cihazlar akülerinizi ÇOK KISA bir süre içinde bitirecektir. Karavan yaşantısında evde kullanma alışkanlığına sahip olduğumuz bir kısım enerji canavarı cihazlardan vazgeçmek gerekir. Bence bir daha düşünün.

Örneğin, kahve makinesi yerine tüpte su ısıtıp plastik süzgeç tutucu cihaz kullanarak çok daha az enerjiyle filtre kahve keyfi yaşayabilirsiniz. Ani su ısıtıcısı yerine pek çok insanın yaptığı gibi çaydanlıkta su ısıtmak iyi bir alternatif olabilir. Ütü yerine bekar erkek yöntemi, yatak altına sererek bir kısım eşyaların ütülenmesi düşünülebilir. ;) Saç kurutma işi zor durum.

Sn. Ataman,

Yazınızın tamamına katılıyorum. Sanırım ben yazımın içerisinde birşeyleri tam olarak izah edemedim.
Bahsi geçen cihazları sadece ve sadece kamp alanlarında elektrik alabilme imkanım doğduğunda ve acil durumlarda kullanabileceğime vurgu yapmamışım. Inverter'in çalışma prensibinden hareketle, dışarıdan elektrik aldığım zaman aküler üzerinden tüketimi otomatik olarak kestiğinden, bu cihazların karavan içindeki kullanımının, kampın herhangi bir prizine takılarak çalıştırılmasıyla aynı olduğunu vurgulamalıydım. Tabii ki tüketim miktarları açısından bu cihazların akülerle çalıştırılmasına olanak yoktur.

Bu konuda uyardığınız için çok teşekkür ederim.

Ancak bu açıklamalarım ile birlikte bir hassas konu daha ortaya çıkıyor. O da kamp elektriği alıyoruz diye karavan içinde fütursuzca elektrikli cihazları kullanıp gereksiz tüketim israflarına yol açar mıyız?
İşte burada da karavancıların hassasiyeti devreye girmeli ve ehh nasılsa bedava ya da, 3 lira 5 lira vs. elektrik alıyorum, o halde ısınmayı bile ufoyla yaparım dememeli. Ancak çok acil ihtiyaç olması hallerinde bu cihazlara yöneleceğimizi de (en azından ben bu bilinçle kullanacağımdan şüphe duymuyorum) bilmemizde fayda var diye düşünüyorum.

Özcan bey tekrar merhaba,

Size mailinizden cevap yazdım. Umarım almışsınızdır. Ne zaman isterseniz görüşebiliriz. Sizin geçen yaz yaptığınız seyahatiniz de benim ilgimi çekti. Bu konularla ilgili ben de sizden bilgi alırsam çok sevinirim. Çünkü bizim de 2013 Mayıs/Haziran gibi yurtdışı seyahat hedefimiz var.

İlhan bey umarım tez zamanda gönlünüzdeki karavana ulaşırsınız. Yazınızdan anladığım kadarıyla siz de İzmirlisiniz.
O halde en kısa sürede görüşmek dileğiyle,

Abi yaklaşık 3 aydır iveco,ducato arasında git gelden sonra diğerlerinden yaklaşık 54cm uzun 180cm enli iveco,dan vazgeçip 187cm enli ama 50cm kısa olan ve rahat kullanımından dolayı ducato,da karar kıldım ve bu günü sayfanızı tek tek irdeleyerek gecirdim gercekten cok mükemmel denecek bir karavan olmuş yazdığınız gibi bu mükemmel,lik maddiyatıda öne cıkarmış ama olsun abi varsa neden en kullanışlısı ve iyisi olmasın abi tekrar güle güle iyi günlerde kullanın artık mayıs haziran gibi avrupa gezi resimlerinizi bekleriz..Darısı 657 emeklisi Tunay ve Tugaya..sevgi ve saygılarımızla.

Sevgili Tugay ve Tunay çifti umarım en kısa zamanda gönlünüzce bir karavana sahip olursunuz, şöyle toplanıp bi tekir yapar, ardındanda aladağlara Kapuzbaşına ineriz. Anason kokusu ile mangaldaki et kokusunu bir birine karıştırır su sesine şarkı-türküyle eşlik ederiz.

Tugay bey tekrar merhaba,

Yazınızda sözünü ettiğiniz kullanım rahatlığı gerçekten çok muhteşem. Ben ömrümde bu boyutta bir araç kullanmadım. Hatta denemedim bile. Ancak yazımın başında da belirttiğim gibi aracı Ankara'dan satın almıştım. Satan kişi bu araçlarla ilgili tecrübem olup olmadığını sorduğunda, biraz da utanarak gerçeği söyledim. Durumuma acımış olacak ki, gel seninle şu bizim evin çevresinde biraz test sürüşü yapalım dedi. İnanır mısınız daha araca ilk oturup hareket ettiğimizde, sanki 40 yıllık kamyonet şoförüymüşüm gibi rahat bir şekilde dolaştık. İlk başta sıkıntı yaratabilecek tek konu, aracın uzunluğu. Zaten aracın 6,36 metre olduğunu bildiğiniz için dönüşleri biraz açıktan aldığınızda sorun ortadan kalkıyor. Vites ve debriyajın yumuşaklığı binek araçlarda bile yoktur. Sürüş hakimiyeti ise mükemmel. Şimdi artık binek araç kullanmak istemiyorum.

Umarım siz de gönlünüzdeki karavana tez zamanda sahip olursunuz. Aracı bir alın. Arkasından işin nasıl bittiğini anlamayacaksınız bile. Bu konuda elimizden gelen yardımı yapmaya hazırım. Zaten bu camiada herşeyi fazlasıyla bulacağınızdan eminim.

Şimdiden kolay gelsin...

Adnan Bey iyi geceler, Umarım bu günkü sorun iyi bir şekilde hallolmuştur. Yarın gün içinde uygun olursanız ararım. İlhan..

Sayın Tugay ve Tunay çifti önümüzdeki sene hayallerinize ulaşmanız dileğiyle. Neler oluyor neler başarılıyor bu mu olmayacak?

e güle iyi günlerde kullanın artık mayıs haziran gibi avrupa gezi resimlerinizi bekleriz..Darısı 657 emeklisi Tunay ve Tugaya..sevgi ve saygılarımızla.
[/quote]
Sevgili Tugay,kararınıza sevindim.Kararsız olmak yorar insanı.Hadi hayırlısı olsun.Selamlar.Bir iveco kaybettik,ama sizi kazandık.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR