Kendi Karavanını Yapanlar-2007 Ducato-Adnan Ilgaz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ADNANILGAZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 340
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 62,229
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar-2007 Ducato-Adnan Ilgaz

Hasan bey merhaba,
Övgü ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Dolap içlerine Halıfleks kaplanması önerinizi not aldım. Bu benim aklıma gelmemişti doğrusu. Sürücü ve yolcu koltuklarına sizin de dediğiniz gibi, aşağıda fotoğrafta yer alan oturma grubunu kaplattığım kumaşlardan kılıf diktireceğim.

MOTOKARAVAN- (701).JPG

Etiketler

Metin bey merhaba,
Sizin de övgü ve güzel dileklerle dolu sözlerinize teşekkür ederim. Umarım istediğiniz karavana tez zamanda ulaşırsınız. Benim de sizlere bir faydam olursa bundan gerçekten sevinç duyarım. Siz İzmir'li olduğunuza göre karavancılar arasına en kısa zamanda katılın ki bizim de yollarda yakın tanıdıklarımız çoğalsın.
Ben İzmir'de Hıfzıssıhha semtinde Özel İzmir Amerikan Kolejine yakın bir yerde oturuyorum.
Aracın yapım maliyeti konusuna gelince; ben şu anki haliyle içine yaklaşık 32.000 TL masraf yaptım. Ancak malzeme seçimlerinize göre bu masraflar daha ucuza ve daha pahalıya da çıkabilir. Bu tamamen sizin bütçenize bağlı bir konu. Maliyet hesabı yaparken ana kalemlerin dışında hiç dikkate alınmayan ama imalat sürerken ortaya çıkan ekstra masraflar için de en az %25 bir sapmayı da gözönüne almak lazım. Çünkü benim planladığım bütçeden de yaklaşık bu kadar bir fazla maliyet çıktı.

Merhaba Adnan Bey, İzmir de misiniz, ben yeni geldim, perşembe gününden itibaren müsait olacağım, ziyaret etmek isterim, hafta sonuda haşmet beyi ziyereti düşünüyorum, uygun olursa beraber gidebiliriz. Sevgi ve Saygılar.

İsmail bey merhaba,
Ben de İzmir'deyim. Ne zaman isterseniz görüşebiliriz. Haşmet bey de İzmir'de mi?. Haftasonu için kesin birşey söyleyemiyorum ancak, şu anda herhangi bir planımız yok. Netleştirirsem sizi mutlaka ararım.
Selamlar,

Sn.Ageagvan,
Övgülerinize çok teşekkür ederim. Umarım herşey sizin de istediğiniz gibi olur.
Selamlar,

Adnan bey aracınız hayırlı olsun gerçekten çok güzel oldu,iyi günlerde kullanın allah kaza bela vermesin.İyi bayramlar dilerim.

karavanınızı sağlıklı ve güzel günlerde kollanmanızı dilerim benim size bir sorum olacak araca elektiro kaynak yaparken kutum başlarını aküden çıkardınızmı şayet böyle yaptınız ise aracın göstergelerinde vaya elektronik bilgi sayar donanımında herhangi bir sorun oldumu teşekkür ederim kolay gelsin

Cevat bey merhaba,
Güzel dileklerinizle ilgili mesajınızı geç farkettim. Kusuruma bakmayın. Temennilerinize çok teşekkür ederim.

Sn.Mustang 68 merhaba,
Öncelikle sizin aracınız da hayırlı olsun. Tam olarak ne istediğinize uygun bir araç imal ediyorsunuz, bence de önemli olan bu. Mutlu ve sorunsuz geziler dilerim.
Sorunuza gelince; araca herhangi bir kaynak yaptırırken mutlaka ve mutlaka akü kutup başlarını ayırmak gereklidir. İnternette incelediğinizde her kafadan bir ses çıkıyor.Eski nesil, yeni nesil araçlar vs.vs. Yangın riskinin olduğu bir ortamda bu tedbir alınmalıdır. Akü ayrıldığında aracın kilometresi hariç tüm bilgileri sıfırlanıyor, ancak kullanım kitapçığı ile bunlar manuel olarak ayarlanabilir. Sadece aracın radyosunun 4 haneli bir kodu var. Çalınmaya karşı koruma amaçlı. Bu kod da aracın radyo kitapçığı içinde bulunan bir kart üzerinde yer alıyor. Bu kod giriliyor ve aktif hale getiriliyor. Eğer kod kartınız kayıpsa bunun da çözümü var. Bazı araba radyocularında 20 TL karşılığında kodu kırılıyor ve sorun hallediliyor. Bunların dışında benim gördüğüm başka bir sıkıntı olmuyor.
Akünün sökülürken önce (-) kutup başının ayrılması, takılırken de önce (+) kutup başının montajının yapılması önerilmektedir. Bilgilerinize,

Adnan Bey selamlar tekrar,
Size keyifli yolculuklar dilerim,bilgilerinizi paylaştığınız için de teşekkürler tekrar.
Aracınızın son hali çok şık olmuş,tebrikler.

Geriye doğru sayfalarınızı tekrar gezdim 14. sayfada duş-tuvalet kısmını 3 mm pvc bazlı bir malzeme ile kapladığınızı belirtmişsiniz.Resim den malzemenin markasını okumaya çalıştım ama başaramadım.Arkası tekstil kaplı vinylex tabakamı acaba.Yan duvarların malzemeyle kaplı resimlerini koymuşsunuz,ne yazıkki tuvaletin oturduğu ve hortumların geçtiği bölgenin kaplanmış halinin resmini göremedim.Elinizde mevcutsa resim eklerseniz çok sevinirim eğer zahmet olmazsa.
Bide şimdiye kadar size sorun çıkardımı su sızdırmazlığı konusunda.Pvc kaplama yerine Lamine kontra kullanma fikrine nasıl bakıyosunuz ?

Merhaba Adnan bey,
Motokaravanınız hayırlı olsun,güle güle güzel gezilerde kullanın.Açtığınız topiği geç farkettiğimden dileklerimi iletmemde gecikti.Gerçekten çok emek vermişsiniz ama sanırım hedefinize de ulaşmışsınızdır.Ben Manisa'dayım ve temmuz başında beride bende ilk kez karavan yaşamına başladım ekim ilk haftasına kadar ısınma turunu tamamladım,bir yerlerde karşılaşmak umuduyla...Tekrar hayırlı olsun.

İsmail bey merhaba,
Temennileriniz için çok teşekkürler. Eğer motokaravan imalatına başlayacaksanız size şimdiden hayırlı olsun diyeyim.
Banyo duvarlarında kullandığım malzeme www.sds.com.tr web sayfasına girdiğinizde ortada yer alan ticari markalardan Plastech ürünüdür. Plastech üzerine tıkladığınızda açılan sayfada Plastech Grubu Ürünlerinin altında yer alan PVC Foam Levha (Dekota) 3 mm 1560x3050 benim kullandığım üründür. Şimdiye kadar bir şikayetim olmadı. Çok hafif ve falçatayla bile çok rahat kesilebiliyor. Fiyatı da çok ucuz. M2'si KDV dahil 9,50 TL. Suyu hiç geçirmiyor. Banyonun son durumu sizin fotoğraflarda gördüğünüz gibidir. Tuvaletin oturduğu basamak kısmı, aracın tabanında kaplı olan tarkett marka pvc malzeme (Mineflo olarak biliniyor) ile kaplıdır. Bu ürü de su geçirmez bir malzemedir. İzolasyon malzemesi olarak ta Dayson PU Mastik kullandım.
Laminat kontra kullanma konusuna gelince; kontraplak ham satıldığı için laminat kaplama malzemesi sıktıracaksınız diye anlıyorum. Bu da bir alternatif. Ancak malzemenin kesim noktalarının her olumsuzluğa karşılık silikonla izole edilmesi gerekir. Bir de eğimli yerlerde malzemenin esneme sıkıntısı olur diye düşünüyorum.

Arif bey merhaba,
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Sanırım yaklaşık aynı tarihlerde araçlarımızın imalatlarıyla uğraşmışız. Size de kazasız, belasız, mutlu, huzurlu ve keyifli geziler dilerim. Ben de eşimle beraber sizinle aynı tarihlerden bu yana ısınma turları atıyoruz. Eğer sizler de emekliyseniz, bolca zamanınız varsa ve aynı Bölgede olduğumuza göre ilerleyen günlerde bir yerlerde karşılaşabiliriz ve motokaravancılıkta yaşadıklarımızı paylaşabiliriz diye düşünüyorum.

Merhaba Adnan bey,
Bende iyi dileklerinize teşekkür ederim.Bizde emekliyiz,boş vakit sıkıntımız yok.
Topiğinizdeki bir mesajınızda kasko ile sorunuz vardı.Bu konuda yardımcı olabilecek bilgiler var.Uzun araştırmalar sonrası Allianz da yaptırabildim(www.sigortam.net)den yardımcı oldular.Araç kasko değeri + sizin belirlediğiniz donanım değerleri ayrı ayrı hesaplanarak poliçe değeri oluşuyor.Bu değer toplam 50.000 tl civarında olursa yaklaşık 3500 tl gibi bir değer çıkıyor.

Adnan bey,
Enerji konusunda bilgilere rastlayamadım,belki de atladım.Bu konuda bilgi verebilirmisiniz?Sadec buzdolabının 220 V. ve prizlerinizin 220 V.olduğu bilgisini alabildim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri