Kendi Karavanını Yapanlar-2007 Ducato-Adnan Ilgaz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ADNANILGAZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 340
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 62,230
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar-2007 Ducato-Adnan Ilgaz

İlhan bey merhaba,

Evet, sorunu hallettik. Hanım evde kaybettiğini sandığı cüzdanını daha sonra buldu. ilginize çok teşekkür ederim.

Etiketler

Tunay ve Tugay çiftini en kısa zamanda aramızda görme umudu ile hayırlı uğurlu olsun.

Tüm iyi dileklere eniçten sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz ...Siz Dostlar, Abiler, Ablalar olduktan sonra olsa iyi olur olmasa gönülde bir sevda olur.. Abi dediğin gibi en kötü karar bile kararsızlıkdan iyidir derler...

Adnan Bey merhaba, elinize sağlık, karavanınız çok güzel olmuş. Sağlıklı, mutlu, kazasız, güzel günlerde kullanmanızı dilerim. İzmir'de bazı firmalar sizin karavanın resimlerini kullanmaya başladı. Karavanın imalatında onlar varmıydı merak ettim. İyi akşamlar.

Merhaba Bekir bey,

İyi dileklerinize çok teşekkür ederim.

Bahsettiğiniz firmalar imalatın büyük bölümünü yapanlar. Bir grup cam, kaporta (sac kesme, tavan havalandırma montajları vs.) ile uğraştı. Bir grup ta mobilya, izolasyon, kaplama, montaj işleriyle uğraştılar. Tabii bu arada fotoğraflarımı kullanmayıp başka işler yapan firmalar da (klima montajı, elektrik altyapısı, su tesisatı, lpg bakır boru işleri, mazotlu ısıtıcı, perde imalatçısı, yatak imalatçısı, proje dosyalarını hazırlayan mühendislik firması vs) vardı. Yani mümkün olduğunca işi bilen insanları bulmaya çalıştım. Her işi tek yerde yaptırmak gibi bir şansınız yok. Bu ancak Karavan imalatçısı bir firma ile olur. O zaman da istenen rakamları peşinen kabul edeceksiniz.

Adnan abi affına sığınarak lumpoz,ların fiyatını öğrenmek istiyorum piyasada çok değişik rakamlar var,sizin elinizdeki lumpoz plastikmi ve fiyatı nedir bende banyo penceresi için kullanmak istiyorum.tavan için almıştım ama fazla yer kaplayacagı için ondan vaz geçtimlumpozda karar kıldım.Size şimdiden teşekkür ederim.

Selamlar, Sayğılar.

Turan YUCEL.

Turan Kardeşim merhaba,

Öncelikle karavanının imalat aşamalarında sana büyük kolaylıklar diliyorum. Sonrasında da sağlıklı, mutlu ve sorunsuz geziler.

Bahsettiğin lumbozu ben İzmir'de Aras Denizcilik firmasından almıştım. Fiyatı 100,-TL idi. Ölçüleri 20x40. Tabi biraz daha büyük modeli de var. 30x50 ebatlarında. Ancak bu ölçü hem güvenlik açısından riskli hem de yerin dar olmasından düşme kapağının açılmasıyla içerideki alan çok daralabilir.
Sanırım İstanbul'da da tekne malzemeleri satıcılarından bu ürünü bulabilirsin.
Ayrıca aşağıdaki adreste de aynı ürün var.
http://www.tekneyatshop.com/index.php?page=2&AnaIDi=271&AltIDi=418

Bundan sonrasında aklına takılabilecek her konuda yardımcı olmaya çalışırım.
Tekrar kolay gelsin,

Adnan Ilgaz

Abi çok teşekkür ederim. Bu bilgiyi değerlendireceğim.

Sevgiler, Saygılar

Turan YUCEL.

Bu arada yazmaya uzun süre ara verdiğim topiğimde yeri gelmişken en son ilave ettiklerimi de paylaşayım istedim.
Örneğin, yolculuklar esnasında değişik su kaynaklarından depoya su doldurmak sorun oluyordu. Hatta kampinglerde musluklara bağlı olan hortumların içlerinin yosunlaşmasından kaynaklanan pisliklerin deponun içerisine dolması ayrı bir sıkıntı yaratıyordu. Bu durumda binbir zahmetle depodaki suyu boşaltarak içindeki kum, yosun yaprakları, böcek vs. temizlemek zorunda kalınıyor. Benim motokaravanın yerleşim şekline uygun olarak, 15 litrelik bir bidonu aşağıdaki fotoğraflarda görüldüğü biçime soktum. Bu sayede doldurduğum su kaynağının temiz olduğunu da teyit ederek, yatağın üzerine bidonu koyup hortumu da su deposu kapağından içeri sarkıtıyorum. Bidonun kapağını gevşetince de su akışı gerçekleşiyor. Bence basit ama etkili bir çözüm.

DSCF7575.jpg

DSCF7576.jpg

DSCF7579.jpg

DSCF7581.jpg

DSCF7582.jpg

Banyo-tuvalet kabininde lavabo, lavabo dolabı ve musluk eksikti. İzmir'de lavabo ve dolabını bulamadım. Porselen olanlarından da takmak istemedim. Çünkü inanılmaz ağır oluyorlar. İzmir'de Aras Denizcilik firmasından sipariş vererek plastik olanından (28x28 ölçülerinde ve 1 kg bile değil) İstanbul'dan gettirtim.

DSCF7349.JPG

DSCF7350.JPG

DSCF7351.JPG

Abi , Atlilla abi lavabo,nun alt kısmını çok güzel bir sistemle (beyaz bir saksı ) yı keserek yapmış çok harika olmuş bilğiniz varmı bir göz atın isterseniz.

Sevgiler, Saygılar

Turan YUCEL.

Lavabo dolabını da Atila Bey'in (atiladi) saksı projesinden esinlenerek(!) geliştirdim. Aslı kadar başarılı olmasa da benim için idare eder. Atila Bey'e bir telif ödenecekse ben hazırım. Sağolsun sayesinde küçük, şirin ve fonksiyonel bir dolabım oldu. Fotoğrafları aşağıda.

DSCF7478.jpg

DSCF7479.jpg

DSCF7481.jpg

DSCF7482.jpg

DSCF7483.jpg

Turan kardeşim tam da üzerine bastın.
Fotolara devam,

DSCF7486.JPG

DSCF7487.JPG

Abi laf ağzında kaldı valla, maşallah çok güzel olmuş sağlıkla kullanın. :D

saygılar Turan YUCEL.

Ayrıca motokaravanda güvenliği bir nebze olsun sağlayabilmek için (aslında hırsızı durdurmak pek kolay değil ama, caydırmak mümkün olabilir) İzmir Praktiker'den satın aldığım alarmın fotoğraflarını ekte bulabilirsiniz. Ses şiddeti 100 dB civarında. 3 metrelik yarıçap içerisinde 360 derecelik etki alanına sahip. Praktiker'de stand görevlisinden rica ettim ve ürünü test ederek aldım. Hassasiyeti bence yeterli. El hareketiyle bile devreye giriyor. Sesi inanılmaz yüksek. 4 adet kalem pille çalışıyor. Ürünün fiyatı 60,-TL. Bu ürünü İzmir Baumax'ta da bulmuştum. Fiyat 75,-TL idi. Ancak stoklarında yoktu. Sanırım İstanbul Baumax veya Bauhaus'ta bulma ihtimali de yüksektir. Aslında iki tane bile monte edilebilir. Biri yaşam alanına, biri de şoför mahalline.

Sorunsuz, hırsızsız günler geçirmemiz dileğiyle,

DSCF7405.JPG

DSCF7406.JPG

DSCF7407.JPG

DSCF7408.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR