Kendi Karavanını Yapanlar-2007 Ducato-Adnan Ilgaz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ADNANILGAZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 340
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 62,232
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar-2007 Ducato-Adnan Ilgaz

Paylaşım için teşekkürler Adnan Bey. :smiley:

Cavid Sezen

Etiketler

Adnan bey .
Elinize saglık . Bu lavabo , oldukça yaygınlasacak gibi geliyor bana
Alarm cok etkileyice . Al-Tak sorun çözülsün.
Kolay gelsin.

Adil05' Alıntı:
Yakaladım seni Cavid Hocam.Yeni yılın iyi geçmiştir sanırım.Nice sağlıklı yıllara.Sevgiler bizden.

Buradayım hep!... :D
...
Bilmukabele.. :smiley:

Cavid Sezen

Dahileri izlemekde hoş güle güle kullanın

Lavabo çok şık olmuş, iş bitmiş yani.

Aka' Alıntı:
Lavabo çok şık olmuş, iş bitmiş yani.
Yapılan her güzel iş benim haneme geliyor.Yorulmama gerek kalmıyor.Bana taklit etmek düşüyor.Bence de şık olmuş.Yanlız patenti başka arkadaşa aitti sanırım.Selamlar.

Mehmet Bey - Aynen sizin dediğiniz gibi alarm al-tak biçiminde ve etkili bir ürün.Şiddetle tavsiye ederim.
Tugay Bey - Övgünüze çok teşekkür ederim. Artık övgüleri alma sırası sizde.
Sn. Aka - Çok teşekkürler. İşin sadece bu yanı bitti ama iş genel anlamda hiç bitmiyor. Umarım bitmez de.
Adil Bey - Bunları paylaşmamdaki amaç, herhangi bir karşılık beklemeksizin, tüm karavanseverlerin daha iyi sonuçlara ulaşması, güzel, zevkli, kaliteli ve aynı zamanda ucuz araçlara sahip olabilmesi. Bu sayede sayımız ve yollardaki dostlarımız artacak. Kimbilir belki birlikte seyahatleri de yaşamı da paylaşırız.
Bahsettiğiniz lavabo dolabı Atilla Bey'in geliştirdiği bir üründü ve bunu yazılarım arasında da vurguladım zaten.

ADNANILGAZ' Alıntı:
Mehmet Bey - Aynen sizin dediğiniz gibi alarm al-tak biçiminde ve etkili bir ürün.Şiddetle tavsiye ederim.
Tugay Bey - Övgünüze çok teşekkür ederim. Artık övgüleri alma sırası sizde.
Sn. Aka - Çok teşekkürler. İşin sadece bu yanı bitti ama iş genel anlamda hiç bitmiyor. Umarım bitmez de.
Adil Bey - Bunları paylaşmamdaki amaç, herhangi bir karşılık beklemeksizin, tüm karavanseverlerin daha iyi sonuçlara ulaşması, güzel, zevkli, kaliteli ve aynı zamanda ucuz araçlara sahip olabilmesi. Bu sayede sayımız ve yollardaki dostlarımız artacak. Kimbilir belki birlikte seyahatleri de yaşamı da paylaşırız.
Bahsettiğiniz lavabo dolabı Atilla Bey'in geliştirdiği bir üründü ve bunu yazılarım arasında da vurguladım zaten.
Adnan Bey Karavanınızın yapımını sayfa sayfa okudum.Beğenerek ve de örnekler alarak inceliyorum.Yazılarımı,sizin anılarınızı anlattığınız kadar olmasa da,ruhu okşayan bir uslupla yazmaya özen göstermeye çalışırım.Patentinin Atila Beye ait olduğu yazınızı okuduğum için söyledim.
Atilla Bey'in,Sizlerin ve sizler gibi arkadaşların yaptıklarıyla yol almaya çalışıyoruz.Emeğinize sağlık.Güzel akşamlar sizin olsun.

Abi banyoya taktığın pencerenin iç parçasını nereden temin ettin? Mümkünse söyleyebilir misin? Senin söylediğin yerden lumbozu aldım ama iç taraftaki parça lazım.

Sevgiler,saygılar

Turan Yucel 505 331 90 93

Lumbozun çerçevesi ve camlı bölümü olmak üzere iki parçası bulunmaktadır. Bu parçaların birbirine geçmesiyle yaklaşık 5 cm'lik bir kalınlığı kurtarıyor. Eğer kullanılacak bölgede (sac+izolasyon malzemeleri +kaplama malzemesi) 5 cm'yi geçen bir kalınlık oluşuyorsa bu durumda bizim aracı imal eden ustamızın yaptığı bir şekilde çevresinin özel olarak dizayn edilmesi gerekiyor. Bunu da nedeni ben aracın izolasyon ve kaplama işini bitirdikten sonra bu lumbozu monte ettirdim. Şayet aracın montajına henüz geçilmedi ise lumbozun çerçevesinin iç çeperlerine sıfır şekilde sacın kesilmesi ve pencerenin içeriden çerçevenin de dışarıdan hem silikon (dayson pu mastik beyaz) hem de paslanmaz akıllı vidalar ile saca sıkıca monte edilmesi gerekiyor. Aslında doğru yöntem de budur. Daha sonraki aşamada, aracın iç kısmından oraya bir kasa çerçeve yapılacaktır. Diğer camlarda da aynı şeyler uygulanıyor zaten.

Temenni,niz icin cok teşekkür ederim Adnan bey evet size katılmamak elde,deyil hani derya biri hayat paylaştıkca güzeldiye..

ADNANILGAZ' Alıntı:
Lumbozun çerçevesi ve camlı bölümü olmak üzere iki parçası bulunmaktadır. Bu parçaların birbirine geçmesiyle yaklaşık 5 cm'lik bir kalınlığı kurtarıyor. Eğer kullanılacak bölgede (sac+izolasyon malzemeleri +kaplama malzemesi) 5 cm'yi geçen bir kalınlık oluşuyorsa bu durumda bizim aracı imal eden ustamızın yaptığı bir şekilde çevresinin özel olarak dizayn edilmesi gerekiyor. Bunu da nedeni ben aracın izolasyon ve kaplama işini bitirdikten sonra bu lumbozu monte ettirdim. Şayet aracın montajına henüz geçilmedi ise lumbozun çerçevesinin iç çeperlerine sıfır şekilde sacın kesilmesi ve pencerenin içeriden çerçevenin de dışarıdan hem silikon (dayson pu mastik beyaz) hem de paslanmaz akıllı vidalar ile saca sıkıca monte edilmesi gerekiyor. Aslında doğru yöntem de budur. Daha sonraki aşamada, aracın iç kısmından oraya bir kasa çerçeve yapılacaktır. Diğer camlarda da aynı şeyler uygulanıyor zaten.
Ağabey ben farklı bir yol uygulanıyor sanıyordum aydınlattığınız için çok teşekkür ederim.

Selamlar Saygılar.
Turan YUCEL.

Adnan abi,çok güzel olmuş karavanın.Güzel günlerde kullanmanı dilerim.Abi özelden mesaj atmıştım,görmedin galiba.Cevaplarsan sevinirim.Teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,673
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri