Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 130,769
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

Bu gün, karavanda öne doğru ilerliyoruz...Kayar kapıgirişi sağ tarafındaki sağır duvar boy dolabının imalat ve montajını yaptım..Boy dolabın en altı akü, inverter ve şarz cihazı için ayrıldı, enerji dolabının içine dış 220v besleme de giriyor, ayrıca alternatif akü kullanımları için kutunun birde havalandırma fanı var...Boy dolabın en üstü ise enerji dağıtım, sigorta, göstergeler ve kumanda panosu olarak ayırdım, ortada bulunan farklı ölçülerdeki 3 göz ise genel amaçlı dolap olarak kullanıma uygun..
İlerleyen aşamalarda vebasto'dan "Y" çıkış alınarak ısıya dayanıklı özel akordion boru ile dolabın içinden pop-up içine sıcak hava üflemesi sağlanacak, "Y" boğaza boru içi seçici takılarak, karavan içi, pop-up veya %50 seçenekleri ile sıcak hava yönlendirilecek...

20140316_182659.jpg

20140316_182715.jpg

Etiketler

Bu gün, sabah karavanın, şöför mahalli üstü bagaj içini kewndinden yapışkanlı epediyen sünger ile kapladım, böylece üst bagaj içinin hem izolasyonu hemda dekoratif kaplaması bir arada bitirilmiş oldu...
Sonra, şöför koltuğu arkası boy dolabının imalatına başladım, en alt dolap temiz su deposunun bulunduğu dolap, orta ve üst dolap ise genel amaçlı eşya dolabı olrak kullanılabilecek..Boy dolabının orta bölümünde asimetrik bir görüntü olduğunu farketmişsinizdir, orta bölüm biraz dar, bunun nedeni, şöför koltuğunun konforlu ayarlanabilmesi için bu girinti gerekli, yoksa koltuğun arkası yatırılamıyor, herkes farklı bir ayarda kullandığı için kimse rahatsız olmasın istediği şekilde ayarlayabilmesi için bu metodu tercih ettim...
Boy dolabının montajı bitince hemen içine yerleştim, alet edavatlar artık karavan dolap raflarında..Bütün montajlar bitince tüm dolapların kapak menteşeleri hepsi birden yapılacak...
Pop-up çıkış tünelinin iç çerçeve alüminyum profillerinde eksikler vardı, onlarında montajını bitirdim..

20140318_112611.jpg

20140318_173731.jpg

20140318_173704.jpg

20140318_173709.jpg

Atila bey ben Ford Transit yeni bitirdim. Ruhsat tamam muayene 2 yıllık yapıldı. Bazı arkadaşlar 1 yıllık yapıldığını söylüyor, sanırım muayenenin yapıldığı istasyona gore değişiyor. Bilgilendirmek istedim, bu arada çok iyi ilerliyorsunuz tebrikler.

Firkat' Alıntı:
Atila bey ben Ford Transit yeni bitirdim. Ruhsat tamam muayene 2 yıllık yapıldı. Bazı arkadaşlar 1 yıllık yapıldığını söylüyor, sanırım muayenenin yapıldığı istasyona gore değişiyor. Bilgilendirmek istedim, bu arada çok iyi ilerliyorsunuz tebrikler.

Teşekkür ederim...Dediğin gibi TUV istasyonlarında bir çok konu yorum farkı ile işlem görüyor....

Bu gün, buzdolabını yerinden çıkartıp, çekmeceli alt basamağa uygun olarak imalatını yapıp, buzdolabının prizini takıp, havalandırma fanını da bağlayıp elektrik sistemi olarak buzdolabını çalışır hale getirip, dolabı kesin olarak yerine sabitledim...
Sonra buzdolabının üst eşya dolabı için ölçüleri kontrol edip, üst dolabın imalat ve montajını bitirdim..
Ardından son opresyon mutfak grubu kaldı, önce mutfak üst dolabının imalatı için ölçü ve kalıp çalışmasını yapıp, kesimleri yaptıktan sonra, tezgah üzerinde mutfak üst dolabının imalatını bitirdim, mastiklemelerini yapıp kurumaya bıraktım, dolabın montajı yarın..

20140319_155517.jpg

20140319_161421.jpg

20140319_155602.jpg

20140319_184725.jpg

20140319_184748.jpg

Bu gün sabah, yine alışverişteyim, kapak açılımlarına göre iki farklı tas menteşe ve çekmece rayları gibi malzemeler toplandı, banyo izolasyon kaplaması ve bilimum hırdavatlar alındı...
İşe ancak 15 de dönebildim, mutfak üst dolabında çalışmaya devam ettim, önce kapak menteşelerini montajladım, sonra kayar kapı üst klavuz tutucusunun mutfak üst dolabının arkasından geçmesine olanak sağlayacak iç girintinin imalatını yaptım, sonrada arka kaplamasını yaparak mutfak üst dolabını komple bitirdim, yarın yerine montajlanacak...

20140320_171311.jpg

20140320_190851.jpg

Bu gün, mutfak üst dolabının tüm işlerini bitirdim ve tavana montajını yaptım, sadece kapakların bas-aç kilitleri kaldı, kilitleri zaten toplu olarak montajlayacağım...
Sonra mutfak tezgahının montajına başladım, tezgah altı en üstte sağ-sol küçük eşya çekmecesi, orta göz lavaboya isabet ettiği için sağır, sol taraf, busefer iki büyük çekmece olarak planladım, sağ taraf açılır kapak, bu gözün içinde büyük boy LPG tüp olacak..Mutfak tezgahını sabitleme işlemini daha ileride yapacağım, önce çekmecelerin imalatını yapıp, raylarını rahat bir şekilde montajlayayım, çekmecelerin düzgün bir şekilde çalıştığından emin olayım...
Daha sonra kayar kapı sağ boy dolabının kapak grubunun montajına geçtim, önce en alttaki akü kutusunun kapağının menteşelerini takıp çalışır hale getirdim, sonra yukarı doğru tüm kapakların tas menteşelerini montajladım, kapak grubunu yerine montajlamadan önce, rafları yerlerine alıştırıp, webastodan gelecek sıcak hava borusu dolabın içinden pop-up'a çıkacağı için rafların arka köşesinden 65mm!lik boruya 70 mm'lik delikler açarak borunun pop-up'a kadar ulaşmasını sağladım, boruyu döşedikden sonra boru üzerini izolasyon süngeri ile sararak, borudan geçen sıcak havadan dolabın içinin ısınmasını bir nebze olsun gidermeye çalışacağım..Yarın boy dolabın kapak grubunu yekbare olarak montajlayacağım, sonra elektrik kontrol dolabının dizaynı yapılacak..

20140321_101115.jpg

20140321_135437.jpg

20140321_135538.jpg

20140321_153622.jpg

Atilla abi,
Kolay gelsin, herzamanki gibi çok güzel oluyor.

Bu gün, muftak tavan dolabı, buzdolabı üstü dolap ve kayar kapı giriş sağ boy dolabının menteşe ve kapak amartisörlerini montajlayıp dolapların işini bitirdim, sonra hemen dolaplara eşyalarımı yerleştirip, banyo bölümüne el attım, önce duş teknesi ve banyo lavabo gideri için araç tabanını delip atık depolara bağlanacak şekilde ayarladım, elektrikli wc'nin gideri içinde araç tabanını deldim, sonra wc'nin temiz su girişi ve banyo bölümüne gelecek lavabo ve şofbeni besleyecek temiz su hortumunun deliklerini deldim, kısacası banyo ile alakalı gider ve su delikleri tamamlandı, yarın duş teknesi kesin montajı var..Bu arada şofben için banyo tavanına doğru 100mm'lik baca çıkış deliğinide deldim, şofbende montaja hazır..
Daha sonra temiz su deposunun dolum girişini, temiz su çıkışını ve wc temiz su besleme çıkışlarını delip depo çıkış sarı aparatlarını montajlayıp her olasılığa karşı hepsini mastikledim, sabah mastikler kuruyunca temiz su deposuda yerine sabitlenecek, hortum çıkışları bağlanacak...

20140322_172257.jpg

20140322_172307.jpg

20140322_172337.jpg

20140322_172353.jpg

Bu gün, temiz su deposunun konulacağı şöför koltuğu arkası boy dolabın en alt gözünün önce deponun sabitlenmesi için bağlantı aparatlarını montajladım sonra su deposunun tüm giriş çıkışlarını, şamandrasını, havalandırmasını montajlayıp hortumlarını takıp, depoyu konulacağı hücreye sokuşturdum, banyo tarafına temiz su geçişi ve elektrikli wc'ye temiz su girişlerinide tamamlayıp, depoyu gergi perlonları ile yan duvara sıkıca sabitleyip, banyo tarafına geçtim, duş teknesinin wv atık borusunu ayarladım, lavabo giderini duş teknesinin kenarında araç altına indirdim, hidrafor temiz su deposunun içine sığmadı hidraforu banyo lavobosunun altına koymaya karar verdim, mecburen hidraforun 12v kablolarını temiz su deposunun olduğu bölümden banyo tarafınai duş teknesinin altından gizli olarak aktardım, duş teknesinin tüm işleri bitince tekneyi yere sabitledim, daha sonra banyonun kapı tarafı duvarlarını ve kapısınıda montajlayıp , mastikleyip kurumaya bıraktım, yarın kaldığımız yerden devam...

20140323_100640.jpg

20140323_125837.jpg

20140323_125850.jpg

20140323_125859.jpg

20140323_125814.jpg

Teşekkür ederim Yücel.....

Bu gün, karavanda tel telden çalışma yaptım...Arka koltukların üst kapak menteşelerini montajlayıp, kapakları çalışır hale getirdim..sonra banyo kapısının menteşelerini montajlayıp banyo kapısınıda çalışır hale getirdim...Ardından biraz elektrik deyip, 220v pirizlerin montajlarını yaptım, bu tür ürünlerde eskiden olduğu gib komple "schneider" ürünleri kullanıyorum...
Sonra mafsal kollu tentenin bağlantı aparatları için bir çalışma yaptım, bu karavanda tavanda pop-up olduğu için eskiden kullandığım yöntemler ve aparatlar iş görmüyor, çalışmanın sonunda bu karavana özel aparatı tasarladım, önümüzdeki günlerde aparatın imalatını yaptırıp, karavanın tentesininde montajını yapacağım..
Daha sonra eksik malzeme tesbiti için bir çalışma yaptım, su tesisatı, elektrik tesisatı ve gaz tesisatını komple gözden geçirdim, elimde eski karavanlardan kalan malzemeleri ortaya döktüm, eksiklerde belli oldu, yarın sabah bir malzeme avına çıkıp eksiklerimi tamalayacağım..

20140324_154243.jpg

20140324_154258.jpg

20140324_154319.jpg

20140324_173447.jpg

Kolay gelsin. Maşallah çok güzel ilerliyor.

Hasan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR