Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 552
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 103,129
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Daha öncede de karavana klima takmıştım, mobil klimaların hepsinde su tahliye çıkışı vardır.....
Burada genelde "buzdolabını ve klimayı montajladım" gibi kelime ile anlatılsada, buzdolabı ve klimanın montajı 6 saat sürdü..
Önce duvarın iç kaplama plakası yerine alıştırıldı ama montajlanmadı, buzdolabı ve klima için elektrik kabloları plaka altından çekildi, geçici olarak buzdolabı ve klima yerine konulup, klimanın hava çıkış deliği ve su tahliye çıkışı işaretlendi, sonra hava çıkış deliği için önce aracın sacı delindi, dış muhafaza menfezi ayarlanıp montajlandı sonra iç kaplama plakası delindi, sonra aracın dışındaki yan plastiğin hemen altından su tahliyesi için delinip tahliye hortumu dışarı verildi sonra iç plaka tam klimanın su çıkışına gez göz arpacık misali isabet edecek şekilde delindi...daha sonra iç plaka montajlanıp buzdolabının ahşap yan ve üst duvarı köşe dönüş ve bağlantı "L" alüminyumu ile önce kendi içinde montajlanıp sonra yerine montajlandı...
Daha sonra klimanın alt tekerlekleri sökülüp, sökülen tekerleklerin yerine alt seviyesi ahşap parçalar yapıştırılarak düzlemi sağlandı ve üzeri ahşap kaplanmış buzdolabının üzerine konuduğu anda, arka sıcak hava çıkışı araca açılan çıkış deliğine tam isabet yaptı tabiki su tahliyeside tam isabet yapınca, klimada montajlandı...
Bu detaylı anlatım bile yapılan iş için çok basit bir anlatım içeriyor, deliklerin tam isabeti için en az bir saat içinde buzdolabı ve klima en az 10 defa üst üste konulup işaret ve ölçüler alındı...

Etiketler

Eline ve ağzına sağlık abi daha iyi anlatılazdı herhalde.Ah keşke ben de senin gibi becerikli olsam keşke de kendi karavanımı kendim yapsam...

Uzakdan takip,deyiz incedeeeeen inceye,, Kolay gelsin

Bu gün, masanın duvar bağlama aparatının montajını yaptım..Masa grubunda 4.kişinin oturacağı buzdolabı duvarına katlanır tabureninde denemesini yaptım, hiç bir sorun yok..Katlanır tabure kullanılmadığı zamanlar resimdeki gibi katlı olarak dururken, öne geçişlerdede her hangi bir engelleme yapmıyor..
"Bülent Soydaş" kardeşimin bir uyarısı vardı, masa grubunda şöför koltuğu döner olarak kullanılacaksa, şöför mahalli aracın kargo bölümüne göre 13 cm yüksek kodda olduğu için koltuklar yüksek olmakda ve ayaklar yere doğru uzatıldığında rahatsız edici bir durum ortaya çıkıyor...Bu durumu gidermek için koltuk ile şöför koltuğu arasına yani masanın tam altındaki zemini 13 cm yükseltmek gerekiyor, bunun için tam masanın altını 13 cm yükselttim burada 65x85x11 cm2lik bir kutu çıktı, üs platformunu kapak şeklinde yaparak içine bir şeyler konularak değerlendirilmesini sağladım, örn; zodiac'ın tüm taban tahtaları veya 2 adet şezlong veya 60x70cm katlanır kamp masası sığabiliyor..
Sonra elektrik pano kutusunun deliklerini dizayn edip delerek, kontrol aygıtlarının montajını yaptım...
Daha sonra klimanın buzdolabının üzerinde sabitlenmesi için bir aparak geliştirdim, klimanın üst noktasından da bir aparat ile duvara sabitlenince, klima yolculuklar sırasında güvenle yerinde durabilecek..

20121119_162322.jpg

20121119_125520.jpg

20121119_161708.jpg

20121119_161718.jpg

20121119_161753.jpg

atiladi' Alıntı:

Atilla Bey maşallahın var yani.Bizim görmediğimiz adamları çalıştırmıyorsunuz,değil mi? Biz daha arabanın kaynaklarını bitiremedik.

Panona vuruldum.Alınan yerin adresini isterim.Ayrıca bas aç ları, havalı amortisörleri sizden almayı düşünüyorum.Fiatlarınız çok uygun.Başka bizim işimizi görebilecek ürünler varsa yazın lütfen.Selamlar.

Kolay gelsin Atilla bey,

Sizin gibi bir ustaya akıl verme baabında kabul etmezseniz, hoşgörünüze sığınarak mutfak bölümü için üç noktaya dikkatinizi çekmek istemiştim.

a. Mutfak birimini göreceli rahatlatmak, calışanın arkasından geçişi kolaylaştırmak ve dolabin kirlenmesinin azaltmak icin mutfakta çalışanın ayak uçlarının sığacağı boyutlarda girinti yapılması .( 8x8, 8x10 cm ? )
b. Tezgahtan akabilecek suyu önlemek için, teknelerdeki gibi kenarlarının az yüksek tutulması.
c. Ocak saçını, çalışana doğru az kısa yaparak, yanından rahatça geçilebilecek boyutlarda düzenlenmesi.

Sizce prensipte uygun olur mu?

Selamlar :smiley:

Teşekkür ederim Mesut bey...
"a" maddesi enteresan, daha uzun kasalı bir çalışmada denenebilir..."b" maddesi için yapacak bir şey yok çünkü kullandığımız laminat mutfak tezgahları standart, ne bulursak onu kullanabiliyoruz, merzalit tarzı döktürülen tezgahlarıda ben sevmiyorum...

Bu gün, mutfak tezgahının sabitlemesini çalıştım, tezgahı sabitlemeden önce evyeye musluğun ve su hortumunun montajını yapıp lavaboyu sabitledim, sonra ocağı, gaz hortumunu sabitledim, rüzgarlığın alüminyum plakasını gri metalik boyayıp tezgah kenarına montajlayıp en sonunda da tezgahı komple sabitledim...
Ardından klimanın gerektiğinde sökülebilir nitelikde tam sabitlemesini yaptım, görünen yerlerde naif bağlantı elemanları, görünmeyen yerlerde daha sağlam elemanlar kullanarak, estetiğide zedelemedim...
Sonrada, sinir küpü elektrik tesisatına geçtim, önce mutfak tezgahı üst dolabının altına 16 led'li spotları taktım, her biri ayrı ayrı yakılabilen çek-bırak sviç anahtarlamalarını yapıp elektrik verdim...
Masa grubu üst dolabının altına yine 16 led'li 3 adet spot led armatürü montajladım, led'lerin biri tek diğeri çift olarak yanabiliyor, yine çek-bırak ipli sviç anahtar kullandım...

20121120_165325.jpg

20121120_184537.jpg

20121120_184519.jpg

20121120_165359.jpg

20121120_165409.jpg

Bu gün, elekrtirikli bir gün oldu, karavanın pano, sigorta bağlantıları dahil tüm elektrik bağlantıları tamamlandı, artık tüm aydınlatmalar kendi düğmelerinden yanıyor..Henüz takılmayan su depolarının şamandıra elektrik bağlantıları olaması gereken yerlere çekildi..Bazı eksikler kalmış olabilir düşüncesi ile pano içi kablo düzenlemesi daha sonra yapılacak...
Arka bagaj dolap kapakları bas-aç kilitleri montajlandı, kapaklar büyük olduğu için ses yapar düşüncesi ile kapaklara ikişer adet bas-aç taktım...

20121121_152115.jpg

20121121_152044.jpg

20121121_152053.jpg

20121121_184333.jpg

20121121_184323.jpg

Atilla abi tavan serit aydinlatmalar gercekten guzel olmus. Tek bir noktadan gelen yogun isik ve karanlikta kalan bolgeler yerini butun karavanin icin isil isil. Istenildiginde zaten masa ve mutfak icin ekstra LED aydinlatmalar olmasida cabasi. Bu isiklandirma duzenini cok begendim gercekten. Ellerine saglik.

Açık renkli doğramalar, tavanın indirek ışıklandırılmasıyla birleşince, mekan yüksek, geniş ve böylelikle, iç açıcı etki yapıyor. Fuarlarda da kullanılan gayet isabetli enfes bir kompozisyon.

Bizde burda tereciye tere satıyoruz ya. :D

Atilla merhaba,

bu karavanda bazı değişiklikler gözden kaçmıyor, Smev ocak kullanmışsın çok güzel gelişmeler. Selamlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri