Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 552
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 102,557
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

atiladi' Alıntı:
Tatanka, antalyalı olmaya hazır..Resmi işlemler bu güne yetişmediği için sabaha kaldı....
Kısmet olursa yarın antalyaya doğru yeni evine yola çıkıyor...Böylece antalya yeni bir karavan bizde antalyalı yeni bir karavancı dost daha kazanmış olacağız...
Yahu ben bu topiği en son incelediğimde sen "Boza" pişirmekle meşguldün, hangi ara Tatanka'yı satıverdin? :D
Alana da satana da hayırlı olsun, yeni karavancı dostumuz güzel günlerde kullansın :smiley:
 

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Haklısın Haşmet, hayat nehir gibi akıyor, her şey bir anda değişebiliyor, Tatanka izleyenlerin resimlerde görebildiğinden çok daha güzel olmuşdu, bunun karşılığındada kısa sürede nihai sahibine ulaşdı, karavan deneyimleri ilk olduğu için umarım kullandıkca karavancılığa dahada ısınırlar, karavan camiasıda yeni bir çift karavancı kazanmış olur...
 


Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

atiladi' Alıntı:
Pardon Adil abi..
Boza tarifi;
**3 su bardağı bulgur + 1 çay bardağı pirinç + 3 lt su = düdüklü tencerede 30 dak pişecek..
**Sonra, el blenderi ile iyice parçalanıp, ince süzgeç den, kaşık arkası ile geçirilerek püre gibi olacak
**Kıvamı koyu olursa boza kıvamı olacak şeklide sıcaksu eklenerek kalın mai akışkan bir kıvama gelecek
**İçine 3 kaşık toz şeker, iyice karıştırılarak eritilecek
**En son 2 çay kaşığı ılık suda eritilmiş toz hamur mayası ilave edilecek, veya maya yerine bir önceki imalattan 1 su bardağı boza..
**2-3-4 gün CAM ağzı kapaklı kavanozda oda sıcaklığında bekletilirken günde 3 defa tahta kaşık ile karıştırılacak,
**Karıştırmadan önce kavanoza bakın, göz göz küçük kabarcıklar olmaya başlayınca, zaten burnunuzada ekşi bir koku gelmeye başlayacak (bu süre ortam sıcaklığına göre +_ 1 gün olabilir), İşlem tamam demekdir
**son olarak 3 su bardağı toz şeker ilave edilip, el blenderi yardımı ile karıştırılarak eritilip, fremantasyonun durması için pet şişelere doldurulup doğruca buzdolabına kaldırılacak, imalatınızı en geç 5-6 günde tüketmeniz tavsiye edilir
**Afiyet olsun...
Kusura bakma Atilla burayı atlamışım. :-[
Boza da güzel gözüküyor. :smiley:

Senin tarif de güzelmiş.
Ben 2 bardak bulgur ve yarım bardak pirinci bol suyla 3 saat kadar kaynatıyorum. Senin yöntemdeki gibi düdüklüyle de daha hızlı olur tabi. İlk zamanlar su miktarını ölçüyordum ama artık göz kararı bakıyorum. Takriben 3-4 litre su kullanıyorum. Boza piştikten sonra hemen tencerenin içinde blenderden geçirip, iyice koyu çorba kıvamına getiriyorum. Önceleri süzüyordum ama artık süzmekten vazgeçtim blender iyi parçaladığında bence süzmeye gerek yok. Böylelikle bulgurun kepeği de içinde kalıyor. 3 bardak da şeker ekleyip tekrar blenderden geçiriyorum. Tencereyi su dolu bir leyene oturtup soğutuyorum. Böyle bir saat içinde soğuyor. Soğuk-ılık kıvamına geldiğinde eski ekşimiz bozadan içine bir bardak kadar koyuyorum. Burada sıcaklık çok önemli çok sıcak olursa boza mayamız pişer ve iş yapmaz. Tencerenin soğumaması için de etrafını battaniye ile sarıp kaloriferin yanına yarleştiriyorum. Günde 1-2 defa karıştırıp beklemeye devam ediyor 2-3 günde maya ve sıcaklığın etkisine göre kıvama geliyor. Üzeri göz göz olup ekşi koku verdiğinde biraz da tadına bakıp olmaya başladığında buz dolabına kaldırıyorum. Bardağa koyup üzerine bolca tarçın afiyet olsun. :smiley:

Gideyim içerden kendime bir bardak boza doldurayım bari. Bu kadar bahsedince canım çekti. Poyraz için yapmıştım biraz kalmıştı. ;D

Tatanka için de hayırlı olsun. Yaza kadar yeni bir araç daha yapılacak demektir. :smiley:
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Atilla abi Hayırlı olsun, allah yenisine sağlıklı bir şekilde gönlüne göre erdirsin. Saygılar.
 



Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Tatanka'nın yeni sahibi olarak buradan bir kez daha Atilla beye teşekkür etmek istiyorum.
Karavanımı o kadar çok sevdimki inmek dahi istemiyorum.
Evet Antalyaya güzel bir karavan daha geldi,şimdi artık gezme zamanı.
Tabiki Antalyadaki (çevredeki) karavancı arkadaşlarlada tanışıp etkinlikler yapabilmek.

Saygılarımla,
Cengiz Kaya
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Hafta sonu karavanımla düden şelalesindeyim geziler başlıyor.

15.JPG
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)


Sayın Cengiz Kaya,''karavanınızı'' gönlünüzce, güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

İzmir'den selamlar,sevgiler.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Sayın Cengiz Kaya, Hayırlı olsun, allah kaza bele göstermeden, sağlıklı ve mutlu geziler nasip etsin. Sevgi ve Saygılar.
 

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Mesajlar
1,521,817
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst