Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 552
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 102,562
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

melihbozkurt' Alıntı:
Atilla abi kusuruma bakmazsan bir tarifte ben veriyim. Bu tarifi internette buldugum unlu bozacilardan Vefa bozacisi ve Akman bozacisinin roportajlarindan almistim. Simdi oncelikle belirtmelitim ki dogup buyudugum ve 22 sene yasadigim Ankara'da Akman bozayi cok severim. Vefa bozasini o kadar sevmem bana tatli geliyor. Aralarindaki fark ise su ki; Vefa bozacisi ince cekilmis irmikten boza yaparken, Akman bozacisi dari ve misirdan boza yapiyor. Ben Ingiltere'de dari bulamadigim icin irmik ve gercek misir unundan yapiyorum. Tad olarak Akman ve Vefa bozasinin arasinda birsey oluyor. Bu iki bozayida daha onceden icmis olanlar ne demek istedigimi anlayacaklardir.

Simdi gelelim tarife. Benim yapim seklim Atilla abininkinden biraz farkli. Akman ve Vefa bozacisi ikiside bu tarifi vermisti.

* Oncelikle misir unu ve ince irmik tencereye alinir. Ben 2 ser su bardagi koydum. ( Yukarida anlattigim gibi eger vefa bozasinin tadini daha cok seviyorsaniz sadece irmikten yada cok irmik az misir koyabilirsiniz)

* Uzerini gecerek su koyulup irmik ve misirlar iyice eriyene kadar pisirilir. Gerekirse arada sicaksu eknebilir fakat bu akiskan ama koyu bir karisim olacak sivilastirmaya calismayin.

* Hazirladigimiz maise'yi bir tepsiye yayiyoruz ve bu sekilde ertesi gun sabaha kadar dinlendiriyoruz.

* Ertesi gun maise donmus bir hamur kivaminda olmasi gerekir. (Eger arapasini biliyorsaniz arapasi hamuru kivaminda yada biraz daha koyu olacak)

* Maiseyi tepsiden tekrar tencereye alip icerisine istenilen boza kivamina genele kadar su ekliyerek rondadan geciriyoruz. Burada kiyam kisisel tercih. Ben sahsen kasikla yenecek kadar koyu severim. Bir yandan karistirirken bir yandanda maiseyi isitiyoruz. Kesinlikle kaynatmiyoruz

* Boza karisimi hazir oldugunda Atilla abinin dedigi gibi 3 kasik seker ve 2 kasik maya karistirarak bekletiyoruz. Genelde 2 gunde mayalaniyor fakat bir onceki mesajimda belirttigim gibi aktif hizli maya kullanirsaniz aksama bozaniz hazir oluyor.

* Fermentasyon bittikten sonra icerisine zevkinize gore 2-3 su bardagi seker ilave ederek dolaba kaldiriyoruz. Ben burada biraz diyet boza olmasi icin tatlandirici ekledim. Seker hastasi olanlar yada kilo problemi olanlara kesinlikle tavsiye ederim. Tadi orjinalinin aynisi. Yalniz tatlandirici olarak aspartam bazli tatlandirici kullanmayin. Stevia diye bilinen bitkiden elde edilen 100% dogal ve seker tadindaki tatlandiricilari oneririm.

* Buz dolabina koyup sogutun. Soguk servis yapin.
Melih teşekkürler.Selamlar.
 

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

atiladi' Alıntı:
Pardon Adil abi..
Boza tarifi;
**3 su bardağı bulgur + 1 çay bardağı pirinç + 3 lt su = düdüklü tencerede 30 dak pişecek..
**Sonra, el blenderi ile iyice parçalanıp, ince süzgeç den, kaşık arkası ile geçirilerek püre gibi olacak
**Kıvamı koyu olursa boza kıvamı olacak şeklide sıcaksu eklenerek kalın mai akışkan bir kıvama gelecek
**İçine 3 kaşık toz şeker, iyice karıştırılarak eritilecek
**En son 2 çay kaşığı ılık suda eritilmiş toz hamur mayası ilave edilecek, veya maya yerine bir önceki imalattan 1 su bardağı boza..
**2-3-4 gün CAM ağzı kapaklı kavanozda oda sıcaklığında bekletilirken günde 3 defa tahta kaşık ile karıştırılacak,
**Karıştırmadan önce kavanoza bakın, göz göz küçük kabarcıklar olmaya başlayınca, zaten burnunuzada ekşi bir koku gelmeye başlayacak (bu süre ortam sıcaklığına göre +_ 1 gün olabilir), İşlem tamam demekdir
**son olarak 3 su bardağı toz şeker ilave edilip, el blenderi yardımı ile karıştırılarak eritilip, fremantasyonun durması için pet şişelere doldurulup doğruca buzdolabına kaldırılacak, imalatınızı en geç 5-6 günde tüketmeniz tavsiye edilir
**Afiyet olsun...
Ha şöyle canım. Bozayı tek başınıza içmeyin.Burada bir ihtiyar olduğunu unutmayın.Teşekkürler. Afiyet olsun.
 


Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

airboat' Alıntı:
"Bozayı tek başınıza içmeyin.Burada bir ihtiyar olduğunu unutmayın."


Adil Öğretmen;İhtiyarlık dizisinde ortalarda (abi'lerimiz ilk de) olduğumuzu unutma.
Karavan üretiminde yoruldun galiba ;)
Halden anlayana ne diyebilirim ki.Karavan yapmak dışarıdan bakınca kolayca duruyor.Parası olana problem değil.Genç arkadaşım " 60 000 tl uygun fiat diyor. " Belliki Parası var.Bülent usta olmadık resimler sergilemeye başladı.Belliki genç ve enerjik.Seyfettin hoca çekme karavan yapıyor.Belli ki işin içinde yoğrulmuş.Bende ne var? yaş gitmiş,para yok,beceri yok ve akıl yok.Bize yakışan, boza yapıp içmek kalıyor. Sağolsun Atilla burada da yardımcı oluyor.Hadi sevgide bizden olsun bari.Saygılar.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Adil05' Alıntı:
Halden anlayana ne diyebilirim ki.Karavan yapmak dışarıdan bakınca kolayca duruyor.Parası olana problem değil.Genç arkadaşım " 60 000 tl uygun fiat diyor. " Belliki Parası var.Bülent usta olmadık resimler sergilemeye başladı.Belliki genç ve enerjik.Seyfettin hoca çekme karavan yapıyor.Belli ki işin içinde yoğrulmuş.Bende ne var? yaş gitmiş,para yok,beceri yok ve akıl yok.Bize yakışan, boza yapıp içmek kalıyor. Sağolsun Atilla burada da yardımcı oluyor.Hadi sevgide bizden olsun bari.Saygılar.

Şana kadar yaptıkların takdire değer çalışmalar.Bu gidişle kendine çelme takmaya çalışıyorsun.
Aman dikkat,haydi gayret kardeşim.
Selamlar.
 



Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Üzerine birkaç tane sarı leblebi ilave etmeyi unutmayın değişik tat verir.Afiyet olsun.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Tatanka, antalyalı olmaya hazır..Resmi işlemler bu güne yetişmediği için sabaha kaldı....
Kısmet olursa yarın antalyaya doğru yeni evine yola çıkıyor...Böylece antalya yeni bir karavan bizde antalyalı yeni bir karavancı dost daha kazanmış olacağız...

Antalya.jpg
 


Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Alana da satana da hayırlı olsun.
Yeni projenizi en kısa sürede bekliyoruz.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Her iki taraf icin, ayrica TATANKA icin hayirli olmasi dileklerimle..

Atilla Abi yaza daha cok var umarim sicaklar baslamadan yeni proje biter..
 



Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

İki tarafa da hayırlı olsun.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)


Dostların tümünün söylediklerine katılıyorum;alana da satana da ''hayırlı olsun''.

Yeni projenizde size de kolaylıklar diliyorum.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Alana da size de hayırlı olsun. Güzel bir araç olmuştu. Biz yapılışını seyretmekten keyif aldık. Alan da kullandıkça keyif alacaktır eminim. Sıradakini merakla bekliyoruz.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Atilla abi hayırlı olsun. Yeni bir imalat başlıyor demektir meraktan bekliyoruz hadi hayırlısı olsun.

Selamlar saygılar Turan.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Hayırlı olsun Atilla abii.İzmir den selamlar
 



Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

hayırlı olsun ,yeni araçtaki ortaya koyulacak pratik çözümleri sabırsızlıkla bekliyoruz...
Kalın sağlıcakla
 

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Mesajlar
1,521,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst