Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 552
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 102,605
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

atiladi' Alıntı:
Evet senin banyo camınada olur, malzemelerden elimde bir kaç kilitlik var, ben sana hazırlarım...
Atilla abi çok teşekkür ederim.

Selamlar, Saygılar.
Turan.

Etiketler

Turan, kilitin hazır, bizim oradan geçdiğin bir gün uğra....

Bu gün karavanın içinde bir kaç resim çekdim...

20130122_153700 a.jpg

20130122_153808.jpg

20130122_153821.jpg

20130122_153926.jpg

20130122_154035.jpg

Atila bey gerçekten çok güzel gözüküyor,elinize sağlık.Profesyonel bir çalışma, alıcısına hayırlı olsun.

Atilla Bey,

Ben de aynı fikirdeyim. Ruh amatör ama, çıkan iş profesyonelce... İkisi çok az yan yana gelir.
Nacizane kutlarım, elinize sağlık.
Alıcısına da güle güle kullanmak nasip olsun.

Alpaslan

Ruh okşayıcı güzel övgüleriniz için teşekkür ederim...
Gezenbilir harici "gittigidiyor.com".....

Atilla abi ellerine sağlık çok teşekkür ederim.bende camlar vs bitti sıra elektrik tesisatında .Hafta sonu başlayacam işallah.

Selamlar Saygılar

Turan YUCEL.

Dün karavandaki televizyon için montajlı olan, kullanımı pratik mobil yönsüz antene ilave olarak, Flat uydu anten ve 12v ile çalışan micro recevier aldım, anten 50x50x19cm ebatlarında LBN'si üzerinde...
Bu gün sistemin anten kablo tesisatını çektim, recevier montajını yaptım, sadece Flat antenin montajı kaldı, bu gün hava yağışlı olduğu için anten montajı bir başka güne kaldı...Flat antenin bağlantı bacağı arka bagaj kapıları üstünde araç tavanına montajlanacak, anten kısmı tak-çıkar özelliğinde olacak, kullanılmadığı zamanlar anten bagajda duracak, istenirse anten bir boru vasıtası ile araçdan biraz uzağada kurulabilecek..Anten ayarı digital basit sinyal bulucu ile 3-5 dakikada yapılacak...

20130126_111248.jpg

20130126_111213.jpg

20130126_111347.jpg

LCD-Ekranli Uydu-Bulucu.jpg

atiladi' Alıntı:
Dün karavandaki televizyon için montajlı olan, kullanımı pratik mobil yönsüz antene ilave olarak, Flat uydu anten ve 12v ile çalışan micro recevier aldım, anten 50x50x19cm ebatlarında LBN'si üzerinde...
Bu gün sistemin anten kablo tesisatını çektim, recevier montajını yaptım, sadece Flat antenin montajı kaldı, bu gün hava yağışlı olduğu için anten montajı bir başka güne kaldı...Flat antenin bağlantı bacağı arka bagaj kapıları üstünde araç tavanına montajlanacak, anten kısmı tak-çıkar özelliğinde olacak, kullanılmadığı zamanlar anten bagajda duracak, istenirse anten bir boru vasıtası ile araçdan biraz uzağada kurulabilecek..Anten ayarı digital basit sinyal bulucu ile 3-5 dakikada yapılacak...

Atilla bey, aynı ekipmanı ben de aldım. (Öas flat anten + Next minix reciver + Atlanta uydu bulucu)

Forumda "cantunc" arkadaşın önerisiyle alayım dedim. :mad:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=28010.60

Fakat mümkünü yok ne yaptıysam sinyal ve görüntü alamıyorum. ???
Uydu kurucusu arkadaşlara da danışmam sonucunda, 55cm lik bu tip çanaklarla , sinyali bulmamızın çok zor olduğunu, en az 75 lik anten ve hassas bir sinyal bulucuyla kurulması gerektiğini söylediler.

Ki bu ayar bir sefer yapılıp kalmıyacak, her gittiğimiz yerde defalarca bizi uğraştıracak sanırım.

Sizin kurulum neticenizi sabırsızlıkla bekliyorum. İnşallah kolayca sinyal bulursunuz ve bize de örnek olur.

Erden abi, şekil olarak benziyor ama benimki öas deyil....Kurulum bitince deneyip göreceğiz artık...

1979-1998 yılları arasında aktif yüksek irtifa ve expedisyon dağcılığı yaparken Tatanka ürünlerini kullanırdık, okunuşundaki tınıdan çok hoşlanırdım, eski günleri yadetmek için karavana bu ismi verdim...

atiladi' Alıntı:
Erden abi, şekil olarak benziyor ama benimki öas deyil....Kurulum bitince deneyip göreceğiz artık...
İyi olur inşallah.Rast gitsin.Selamlar.

Bu gün, karavanın uydu antenini montajladım, recevier'ını bağlayıp, tarattırıp karavanda uydu antenden TV seyretmeye başladım...
Anteni arka kapılar üst köşesine takılacak şekilde, paslanmaz galvaniz "L" üzerine 1 inch'lik paslanmaz nikel maşon kaynattırdım, anten bacağı olarak 30 cm boyunda bir ucu diş açılmış galvaniz su borusu kullandım, gerekdiği zaman önce boru aparata vidalanıyor, sonra anten boruya tutturuluyor, anten kablosu LBN'ye takılıyor..
Anten Ayarı; TV'den gelen anten önce uydu bulucu cihazın recevier girişine takılıyor, sonra uydu bulucu cihazın LBN çıkışına kısa uydu kablosu takılıp diğer ucuda LBN'ye takılıyor..Uydu bulucunun düğmesi sağa en sona çevrilip anten ekseninde oynatılıyor, yerini bulunca alet ötmeye başlıyor, tam yerinde ötme sıklaşıyor, sonra düğme sola en sona çevrilip bu sefer anten çok küçük hareketlerle oynatılıyor yeşil led sık sık yanıp sönmeye başlayınca, işlem tamam, anten civataları sıkıştırılıp, TV'nin kanal tarattırması yapılıyor....Daha önceki yazımda uydu antenin ayarlanması için 5-6 dakika sürebileceğini yazmıştım, bu gün uydu bulucu ile anteni ayarlamam 90 saniye sürdü, ama TV'de kanal taratmak 15 dakika sürüyor, sonuç olarak 20 dakika sonra karavanda uydu anten ile TV seyrediyordum....
Evdeki uydu cihazında 350 TV kanalı çıkıyor, kapının önünde karavanda ise 90 saniyelik ayar ile 298 TV 110 Radyo kanalı bulundu, biraz daha uğraşılırsa daha iyi sonuçlarda alınır sanırım...

20130129_151148.jpg

20130129_151128.jpg

20130129_151841.jpg

Merhaba Atilla Bey,

İyi günlerde kullanılsın. Görüntü de gayet net gözüküyor.
Konu ile ilintili bir sorum olacak: Satelit Finder üstünde bununla ilgili bir şey görmedim, uydu seçimini nasıl yapıyorsunuz?

Kolay gelsin,
Alpaslan

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri