Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 552
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 102,605
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Atilla bey, uydu sistemi sevindirici haber.

Benim biraz daha uğraşmam gerekecek.

Sinyal bulucuyu değiştirmişsiniz?

Etiketler

Recevier'lar zaten Türksat 2A3A için tarama yapacak şekilde ön programlaması yapılmış olarak satın alınıyor....
Başka uydular için TV üzerinden recevier'dan başka uydu seçiyorsunuz, o uydunun derecelerini internetten bulup, ayarlıyorsunuz..Tabiki Türksat harici için hassas ayar gerektiği için profesyonel uydu bulucu alet kullanmak gerekirmiş, bu bilgiyi internetten öğrendim..

Erden abi;
Uydu bulucuyu değiştirmedim, ilk verdiğim resim sistemi anlatmak içindi resmi internetten eklemiştim, benimki en iptidai anolog olan...

atiladi' Alıntı:
Recevier'lar zaten Türksat 2A3A için tarama yapacak şekilde ön programlaması yapılmış olarak satın alınıyor....
Başka uydular için TV üzerinden recevier'dan başka uydu seçiyorsunuz, o uydunun derecelerini internetten bulup, ayarlıyorsunuz..Tabiki Türksat harici için hassas ayar gerektiği için profesyonel uydu bulucu alet kullanmak gerekirmiş, bu bilgiyi internetten öğrendim..

Bilgi için teşekkür ederim...
Alpaslan

atiladi' Alıntı:
Bu gün, karavanın uydu antenini montajladım, recevier'ını bağlayıp, tarattırıp karavanda uydu antenden TV seyretmeye başladım...
Anteni arka kapılar üst köşesine takılacak şekilde, paslanmaz galvaniz "L" üzerine 1 inch'lik paslanmaz nikel maşon kaynattırdım, anten bacağı olarak 30 cm boyunda bir ucu diş açılmış galvaniz su borusu kullandım, gerekdiği zaman önce boru aparata vidalanıyor, sonra anten boruya tutturuluyor, anten kablosu LBN'ye takılıyor..
Anten Ayarı; TV'den gelen anten önce uydu bulucu cihazın recevier girişine takılıyor, sonra uydu bulucu cihazın LBN çıkışına kısa uydu kablosu takılıp diğer ucuda LBN'ye takılıyor..Uydu bulucunun düğmesi sağa en sona çevrilip anten ekseninde oynatılıyor, yerini bulunca alet ötmeye başlıyor, tam yerinde ötme sıklaşıyor, sonra düğme sola en sona çevrilip bu sefer anten çok küçük hareketlerle oynatılıyor yeşil led sık sık yanıp sönmeye başlayınca, işlem tamam, anten civataları sıkıştırılıp, TV'nin kanal tarattırması yapılıyor....Daha önceki yazımda uydu antenin ayarlanması için 5-6 dakika sürebileceğini yazmıştım, bu gün uydu bulucu ile anteni ayarlamam 90 saniye sürdü, ama TV'de kanal taratmak 15 dakika sürüyor, sonuç olarak 20 dakika sonra karavanda uydu anten ile TV seyrediyordum....
Evdeki uydu cihazında 350 TV kanalı çıkıyor, kapının önünde karavanda ise 90 saniyelik ayar ile 298 TV 110 Radyo kanalı bulundu, biraz daha uğraşılırsa daha iyi sonuçlarda alınır sanırım...

Atilla bi güle güle kullan. Bu çanak anteni evde balkon demirlerine sabitleyerek kullanabiliriz değil mi ? Çok şirin bir görüntüsü var .. :smiley:

Merhabalar.
Karavanınızı güle güle kullanın.

Uydu-çanak konusu açılmışken, eklemek istedim.
Fotograftaki parçayı Karaköydeki Selanik pasajından 1 Liraya aldım, uydu cihazının arkasındaki ses çıkışına taktım, kullanmadığım bir bilgisayar hoparlörünü de bu parçaya ekledim.
Tv'yi açmadan uydunun seslerini dinliyorum. Radyoların hepsi tertemiz.

1-IMG_0493.JPG

Gültekin' Alıntı:
Tv'yi açmadan uydunun seslerini dinliyorum. Radyoların hepsi tertemiz.

Güzel bir bilgi paylaşımı.
Enteresan bir çözüm...
Teşekkürler.
Alpaslan

2-3 Şubat 2013, Adapazarı, Poyrazlar gölde, tüm gezenbilir ailesi ile birlikde idik..

P2037325 ATI.jpg

atiladi' Alıntı:
2-3 Şubat 2013, Adapazarı, Poyrazlar gölde, tüm gezenbilir ailesi ile birlikde idik..
Allah muhabbetinizi arttırsın.kıskanmadım,biraz içim burkuldu.Birgün bizde o çayı yudumlarız sanırım.Ha kapak resmi çok ciddi görünüyor.Yan yana olmak daha hoş olacak gibi.Sevgiler bizden.

Poyrazlar'da fotoğraflarda görünmeyen, birde boza festivali vardı, Ferhat'ın ev yapımı bozası önce dudak ucuyla tadıldı ama sonra kapışılarak bitti.....
Bende bu gün ilk boza deneyimini gerçekleştirdim, kısmet olursa 2 gün sonra, Ferhat'ın boza kalitesini yakalayabilirsek, ne ala......

20130206_222642.jpg

Bozanın sonucunu vermeyi unuttum, boza mükemmel oldu, sağ olasın Ferhat, bize 80'li yılları hatırlattın...
Ferhat, mayalanma süresi için 2-3 gün demiştin, 5 gün sürdü, ben mayayımı eksik koydum, yoksa ortam sıcaklığı soğuk geldiği içinmi mayalanma uzadı acaba.?

20130211_225832.jpg

atiladi' Alıntı:
Bozanın sonucunu vermeyi unuttum, boza mükemmel oldu, sağ olasın Ferhat, bize 80'li yılları hatırlattın...
Ferhat, mayalanma süresi için 2-3 gün demiştin, 5 gün sürdü, ben mayayımı eksik koydum, yoksa ortam sıcaklığı soğuk geldiği içinmi mayalanma uzadı acaba.?
Sen aslında zor bir adamsın.Herşeyi bilmek zorunda mısın?İnsan hiç değilse tarifini yazar.Bencilleşme de gari.Selamlar.

atiladi' Alıntı:

Atilla abi eline saglik. Mayalanmanin uzamasi her iki sebeptende olabilir. Bende kendi bozami yapiyorum. Ben burada buldugum "Fast Acting" adi verilen hizli tepkimeye giren mayalardan kullaniyorum ve ayni gunun aksamina mayalanma bitmis oluryor. Hatta ogleden sonra buzdolabina kaldiriyorum ki mayalanma dursun diye. Tabii bizim evimizin isisi 23-24 derecelerde oldugu icin mayalanma icinde uygun bir isi. Eskiden evde kendi birami kendim yapiyordum. O zaman oturdugumuz ev soguk oldugu icin fermentasyon cok uzun suruyordu. Bu yuzden akvaryumcularda satilan su isiticilarindan alip fermentasyon bidonuna monte etmistim. Isiticiyi 26-27 dereceye ayarladigimda fermantasyon suresi epey kisalmisti.

melihbozkurt' Alıntı:
Atilla abi eline saglik. Mayalanmanin uzamasi her iki sebeptende olabilir. Bende kendi bozami yapiyorum. Ben burada buldugum "Fast Acting" adi verilen hizli tepkimeye giren mayalardan kullaniyorum ve ayni gunun aksamina mayalanma bitmis oluryor. Hatta ogleden sonra buzdolabina kaldiriyorum ki mayalanma dursun diye. Tabii bizim evimizin isisi 23-24 derecelerde oldugu icin mayalanma icinde uygun bir isi. Eskiden evde kendi birami kendim yapiyordum. O zaman oturdugumuz ev soguk oldugu icin fermentasyon cok uzun suruyordu. Bu yuzden akvaryumcularda satilan su isiticilarindan alip fermentasyon bidonuna monte etmistim. Isiticiyi 26-27 dereceye ayarladigimda fermantasyon suresi epey kisalmisti.
Melih sende mi bozacısın? Atilla abinden ses çıkmadı.Sen bari şu tarifi ver.selamlar.

Pardon Adil abi..
Boza tarifi;
**3 su bardağı bulgur + 1 çay bardağı pirinç + 3 lt su = düdüklü tencerede 30 dak pişecek..
**Sonra, el blenderi ile iyice parçalanıp, ince süzgeç den, kaşık arkası ile geçirilerek püre gibi olacak
**Kıvamı koyu olursa boza kıvamı olacak şeklide sıcaksu eklenerek kalın mai akışkan bir kıvama gelecek
**İçine 3 kaşık toz şeker, iyice karıştırılarak eritilecek
**En son 2 çay kaşığı ılık suda eritilmiş toz hamur mayası ilave edilecek, veya maya yerine bir önceki imalattan 1 su bardağı boza..
**2-3-4 gün CAM ağzı kapaklı kavanozda oda sıcaklığında bekletilirken günde 3 defa tahta kaşık ile karıştırılacak,
**Karıştırmadan önce kavanoza bakın, göz göz küçük kabarcıklar olmaya başlayınca, zaten burnunuzada ekşi bir koku gelmeye başlayacak (bu süre ortam sıcaklığına göre +_ 1 gün olabilir), İşlem tamam demekdir
**son olarak 3 su bardağı toz şeker ilave edilip, el blenderi yardımı ile karıştırılarak eritilip, fremantasyonun durması için pet şişelere doldurulup doğruca buzdolabına kaldırılacak, imalatınızı en geç 5-6 günde tüketmeniz tavsiye edilir
**Afiyet olsun...

Atilla abi kusuruma bakmazsan bir tarifte ben veriyim. Bu tarifi internette buldugum unlu bozacilardan Vefa bozacisi ve Akman bozacisinin roportajlarindan almistim. Simdi oncelikle belirtmelitim ki dogup buyudugum ve 22 sene yasadigim Ankara'da Akman bozayi cok severim. Vefa bozasini o kadar sevmem bana tatli geliyor. Aralarindaki fark ise su ki; Vefa bozacisi ince cekilmis irmikten boza yaparken, Akman bozacisi dari ve misirdan boza yapiyor. Ben Ingiltere'de dari bulamadigim icin irmik ve gercek misir unundan yapiyorum. Tad olarak Akman ve Vefa bozasinin arasinda birsey oluyor. Bu iki bozayida daha onceden icmis olanlar ne demek istedigimi anlayacaklardir.

Simdi gelelim tarife. Benim yapim seklim Atilla abininkinden biraz farkli. Akman ve Vefa bozacisi ikiside bu tarifi vermisti.

* Oncelikle misir unu ve ince irmik tencereye alinir. Ben 2 ser su bardagi koydum. ( Yukarida anlattigim gibi eger vefa bozasinin tadini daha cok seviyorsaniz sadece irmikten yada cok irmik az misir koyabilirsiniz)

* Uzerini gecerek su koyulup irmik ve misirlar iyice eriyene kadar pisirilir. Gerekirse arada sicaksu eknebilir fakat bu akiskan ama koyu bir karisim olacak sivilastirmaya calismayin.

* Hazirladigimiz maise'yi bir tepsiye yayiyoruz ve bu sekilde ertesi gun sabaha kadar dinlendiriyoruz.

* Ertesi gun maise donmus bir hamur kivaminda olmasi gerekir. (Eger arapasini biliyorsaniz arapasi hamuru kivaminda yada biraz daha koyu olacak)

* Maiseyi tepsiden tekrar tencereye alip icerisine istenilen boza kivamina genele kadar su ekliyerek rondadan geciriyoruz. Burada kiyam kisisel tercih. Ben sahsen kasikla yenecek kadar koyu severim. Bir yandan karistirirken bir yandanda maiseyi isitiyoruz. Kesinlikle kaynatmiyoruz

* Boza karisimi hazir oldugunda Atilla abinin dedigi gibi 3 kasik seker ve 2 kasik maya karistirarak bekletiyoruz. Genelde 2 gunde mayalaniyor fakat bir onceki mesajimda belirttigim gibi aktif hizli maya kullanirsaniz aksama bozaniz hazir oluyor.

* Fermentasyon bittikten sonra icerisine zevkinize gore 2-3 su bardagi seker ilave ederek dolaba kaldiriyoruz. Ben burada biraz diyet boza olmasi icin tatlandirici ekledim. Seker hastasi olanlar yada kilo problemi olanlara kesinlikle tavsiye ederim. Tadi orjinalinin aynisi. Yalniz tatlandirici olarak aspartam bazli tatlandirici kullanmayin. Stevia diye bilinen bitkiden elde edilen 100% dogal ve seker tadindaki tatlandiricilari oneririm.

* Buz dolabina koyup sogutun. Soguk servis yapin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri