atiladi' Alıntı:Recevier'lar zaten Türksat 2A3A için tarama yapacak şekilde ön programlaması yapılmış olarak satın alınıyor....
Başka uydular için TV üzerinden recevier'dan başka uydu seçiyorsunuz, o uydunun derecelerini internetten bulup, ayarlıyorsunuz..Tabiki Türksat harici için hassas ayar gerektiği için profesyonel uydu bulucu alet kullanmak gerekirmiş, bu bilgiyi internetten öğrendim..
atiladi' Alıntı:Bu gün, karavanın uydu antenini montajladım, recevier'ını bağlayıp, tarattırıp karavanda uydu antenden TV seyretmeye başladım...
Anteni arka kapılar üst köşesine takılacak şekilde, paslanmaz galvaniz "L" üzerine 1 inch'lik paslanmaz nikel maşon kaynattırdım, anten bacağı olarak 30 cm boyunda bir ucu diş açılmış galvaniz su borusu kullandım, gerekdiği zaman önce boru aparata vidalanıyor, sonra anten boruya tutturuluyor, anten kablosu LBN'ye takılıyor..
Anten Ayarı; TV'den gelen anten önce uydu bulucu cihazın recevier girişine takılıyor, sonra uydu bulucu cihazın LBN çıkışına kısa uydu kablosu takılıp diğer ucuda LBN'ye takılıyor..Uydu bulucunun düğmesi sağa en sona çevrilip anten ekseninde oynatılıyor, yerini bulunca alet ötmeye başlıyor, tam yerinde ötme sıklaşıyor, sonra düğme sola en sona çevrilip bu sefer anten çok küçük hareketlerle oynatılıyor yeşil led sık sık yanıp sönmeye başlayınca, işlem tamam, anten civataları sıkıştırılıp, TV'nin kanal tarattırması yapılıyor....Daha önceki yazımda uydu antenin ayarlanması için 5-6 dakika sürebileceğini yazmıştım, bu gün uydu bulucu ile anteni ayarlamam 90 saniye sürdü, ama TV'de kanal taratmak 15 dakika sürüyor, sonuç olarak 20 dakika sonra karavanda uydu anten ile TV seyrediyordum....
Evdeki uydu cihazında 350 TV kanalı çıkıyor, kapının önünde karavanda ise 90 saniyelik ayar ile 298 TV 110 Radyo kanalı bulundu, biraz daha uğraşılırsa daha iyi sonuçlarda alınır sanırım...
Gültekin' Alıntı:Tv'yi açmadan uydunun seslerini dinliyorum. Radyoların hepsi tertemiz.
Allah muhabbetinizi arttırsın.kıskanmadım,biraz içim burkuldu.Birgün bizde o çayı yudumlarız sanırım.Ha kapak resmi çok ciddi görünüyor.Yan yana olmak daha hoş olacak gibi.Sevgiler bizden.atiladi' Alıntı:2-3 Şubat 2013, Adapazarı, Poyrazlar gölde, tüm gezenbilir ailesi ile birlikde idik..
Yeni avatar hayırlı olsun.atiladi' Alıntı:2-3 Şubat 2013, Adapazarı, Poyrazlar gölde, tüm gezenbilir ailesi ile birlikde idik..
Sen aslında zor bir adamsın.Herşeyi bilmek zorunda mısın?İnsan hiç değilse tarifini yazar.Bencilleşme de gari.Selamlar.atiladi' Alıntı:Bozanın sonucunu vermeyi unuttum, boza mükemmel oldu, sağ olasın Ferhat, bize 80'li yılları hatırlattın...
Ferhat, mayalanma süresi için 2-3 gün demiştin, 5 gün sürdü, ben mayayımı eksik koydum, yoksa ortam sıcaklığı soğuk geldiği içinmi mayalanma uzadı acaba.?
atiladi' Alıntı:Bozanın sonucunu vermeyi unuttum, boza mükemmel oldu, sağ olasın Ferhat, bize 80'li yılları hatırlattın...
Ferhat, mayalanma süresi için 2-3 gün demiştin, 5 gün sürdü, ben mayayımı eksik koydum, yoksa ortam sıcaklığı soğuk geldiği içinmi mayalanma uzadı acaba.?
Melih sende mi bozacısın? Atilla abinden ses çıkmadı.Sen bari şu tarifi ver.selamlar.melihbozkurt' Alıntı:Atilla abi eline saglik. Mayalanmanin uzamasi her iki sebeptende olabilir. Bende kendi bozami yapiyorum. Ben burada buldugum "Fast Acting" adi verilen hizli tepkimeye giren mayalardan kullaniyorum ve ayni gunun aksamina mayalanma bitmis oluryor. Hatta ogleden sonra buzdolabina kaldiriyorum ki mayalanma dursun diye. Tabii bizim evimizin isisi 23-24 derecelerde oldugu icin mayalanma icinde uygun bir isi. Eskiden evde kendi birami kendim yapiyordum. O zaman oturdugumuz ev soguk oldugu icin fermentasyon cok uzun suruyordu. Bu yuzden akvaryumcularda satilan su isiticilarindan alip fermentasyon bidonuna monte etmistim. Isiticiyi 26-27 dereceye ayarladigimda fermantasyon suresi epey kisalmisti.