Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 552
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 102,600
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

atiladi' Alıntı:
Vergi dairesinde camper veya alkovenli farketmiyor, motoru 1.9 dan küçük veya büyük olarak 2 kategoride vergilendiriyor...Tabiki yaşıda önemli...
örneğin 2007 model 2.4 8m3 T5 transporter camper ile 2007 model 17m3 2.3 docato camper'in vergisi aynı..

Teşekkür ederim tebrik.gif

Karavanını Nazar Boncuğunu unutmayalım :smiley:

nazar.gif nazar.gif

Etiketler

Atilla abi,satılığa çıkmış tatanka,hayırlısı olsun.

Aracınız hayırlı olsun. HAyırlı müşteriler dilerim.
Karavan olacak olan araçlar için ABS şartı var mı?
Yoksa bölgeden bölgeye değişiyor mu?

Hasan

Teşekkür ederim... Şu an için camper karavanlarda ABS mecburiyeti yok.

Atilla'cığım, hayırlı olsun,geçmiş olsun. umarım emeklerinin karşılığını alırsın. Sevgilerimle.....

Teşekkür ederim Abdi abi, yine kafa işine başladık, el işi daha kolaydı...

Karavanın resmi dönüşüm işlemleri için ara vermiştik, bu gün tekrar işe geri dönüyoruz...Arka bagaj kapılarına "logo" gibi tak çıkar şeklinde kullanılabilecek bisiklet taşıyıcısının malzemelerini kestirip hazırladım, yarın hava müsait olursa montajlanacak...

20130111_181427.jpg

20130111_181420.jpg

Bu gün bisiklet taşıyıcısının montajını yaptım......
Montaj sırasında Turan ziyarete geldi, Turanın imalata başlayacağı karavanda imalat sıralamasının sohbetini yaptık....
Bisikleti önce sola doğru asacak şekilde bakdık, ama sağa doğru bakmasının kapı çalışması bakımından daha hayırlı olacağını düşündüm, çünkü bisikletin bağlandığı mekanizma sadece sağ kapıya bağlı, bisiklet bağlı konumda iken kapı rahatlıkla açılabiliyor... Bisiklet bağlı iken zodiac motoru bağlanmasında da sorun yok..
Bisikletin üstten denge bağlantısı için gerekli ölçüler alındı bir parça daha ilave edilerek denge bağlantısı sağlanacak..Birde taşıyıcının boşta olan ucundan merdivene ince çelik halat ile gergi yapılarak yoldaki salınımlarda sol tarafın aşağı çökme ihtimali engellenecek..

20130112_105635.jpg

20130112_105612.jpg

20130112_105623.jpg

20130112_110116.jpg

20130112_124023.jpg

Atilla abi plaka okunmuyor diye caz yapabilirler bisiklet varken.

Arkadan Plakanın tamamı bisikletin jant tellerine rastlıyor, yani net olarak tamamı görünüyor..

Atilla bey konyada benim karşılaştığım gibi bir polis olursa teller bile bahane oluyor.Yeterki takmasın.

Dün akşam, karavanın alt şase arasına montajlanacak atık su depolarım geldi...50+50=100 litre..
Ben portatif wc kullandığım için iki depoyu basit bir sistem ile birleştirerek tek depo olarak mutfak ve banyo lavabo suyu atık deposu olarak kullanılacak şekilde montajlayacağım..
İleride portatif wc marin wc'ye çevrilebilir, depoların bağlantısı ayrılıp çift depo konumunda, biri mutfak diğeri wc atığı olarak da kullanılabilir değişkenliğe sahip...
Deponun üzerinde orjinal vidalı 1,5 ve 3/4 dolum ve boşaltım için çıkışlar her yönde var, havalandırma çıkışı var, şamandıra montajı kolay, çıkışların son delikleri açılmamış kör olarak duruyor, lazım yönde olan delikler yuva içinden panç ile açılıyor, üst kapağın hiç çıkıntısının olmaması araç tabanına montajda büyük avantaj...Ölçüler, 48 boy, 40 en, 26 yükseklik, Orjinal italyan oscilati su deposu, adedi 150 TL...
Şamandırayı, giriş çıkışları montajladım, yerler bugün yağmurdan dolayı çok ıslak olduğu için aracın altında çalışabilmek için hafta içini bekleyeceğim...

20130113_100052.jpg

Bisiklet pedalını her seferinde söküp takmak zor olmaz mı?

Pedalın karavan ile sökmeden sığmama gibi bir ilişkisi yok, bahçede durduğu için pedalı söküyorum, en azından hırsızlar binerek kaçamayı düşünüyorsa vazgeçiyor...

Atilla abi hayırlı olsun depolar, sağlıktan kullan.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR