Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 552
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 102,559
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Atilla abi keşke İzmir de olsan da bize de yardımcı olsan tecrübelerinle :smiley: Ama haklısın bu internet büyük nimet bilgi paylaşımı açısından.
Ben bir de campingde pek jeneratör çalıştırılabileceğini düşünmüyorum zira şişme yatağı şişirmek için elektrikli pompa sesinden bile hemen rahatsız olunuyor.Doğada ses de olmadığını düşünürsek kimse çalışan bir jeneratörün sesini ben dahil istemez diye düşünüyorum.
İzmir den selamlar
Burak yalçın

Etiketler

Burak bey jeneratöre zaten campinglerde ihtiyaç duyulmaz,güneş paneli olursa sadece klima kullanımı için düşünülebilir.Size de karavanınıza kısa zamanda kavuşmanız dileğiyle selamlar...

2012 yazı 26 günlük ege+güney gezimizde 4 defa kampigde kaldık, bunlardan köyceğiz-dalyan ve özdere-maydanoz'da kaldığımız kampingler, adeta cangıl gibiydi, sık ve yüksek ağaçlardan, güneş panelleri gram dahi güneşi göremediği için kampingden 220v şebeke ceryanı almak zorunda kaldık...
Örneğin dalyandaki kampingin elektrik sistemi çok güzeldi ama maydanozdaki kampingin uyduruk elektrik sisteminden yüksek watt'lı alatlerin çalıştırılması zor görünüyordu, onlarca karavana tek hattan bol bol 3'lü grup priz üzerinden elektrik veriyorlardı, kampı boydan boya geçen 1,5 luk bir kablodan önüne gelen takıp elektrik alıyordu...

Atila Bey, Tebrikler, yine harika bir kamper yarattınız.
Sizin bir konuda fikrinizi almak isterim. Resimde gördüğünüz banyo kapısı katlanır yapılsa, ne gibi artı ve eksileri olur?
Birde, karavanda olması gereken ekipmanlar listesini linkden indiremiyorum, mailleyebilirmisiniz? cetin_akdemir62@hotmail.com
Şimdiden çok teşekürler.

wc kapı.jpg

Teşekkür ederim...Projenizdeki banyo kapısı bence bir nebze mekan ferahlığı getirebilir ama gerisinde bir sürü sorun bırakır, çift menteşeli olarak çalışacak kapıların kademe kademe stoper ile bağlanması gerekiri böyle bir geçici kilit malzemesi ben görmedim, projeyi orjinal avrupa bir uygulamada gördüyseniz, malzemelerinide düşünmek gerekir...Beni rahatsız eden asıl mevzu, banyonun en büyük konumuna göre duş küveti koyup, kapılar küçültüldüğü zaman küvet zeminde dışarıda kalır, bu çalışmada duş teknesi kullanmamak lazım o zamanda banyo deyil sadece wc olarak kullanılabilir...İddalı bir proje uğraşısı avantajlarından çok gibi görünüyor, ama farklı olmak adına uygulanabilir ama önce menteşe, kilit malzeme araştırması yapmak lazım...

Bu gün trafik tescilden motorkaravan dönüşüm sonrası yeni ruhsatları aldım, ardından hemen vergi dairesine gidip kamyonet olan tanımı motorkaravan olarak değişti, sonrada sigortacıya gidip zorunlu trafik sigortasında da motorkaravan olarak değişiklik yaptırmak için müracatı yaptım, merkeze bildirdiler, kısmet olursa yarın sigorta işide biterse, karavanın hukuki işleri komple bitmiş olacak...

20130107_154935 bbb.jpg

ağbi ruhsatın hayırlı olsun,
yanlız ruhsat M1 olması gerekiyor bizim araç sınıfı M değil

Levent dediğini söyledim, eski ruhsat örneklerinide gösterdim, benim müracat ettiğim trafik tescil böyle olacak diyor..Emir büyük yerden...

atiladi' Alıntı:
Levent dediğini söyledim, eski ruhsat örneklerinide gösterdim, benim müracat ettiğim trafik tescil böyle olacak diyor..Emir büyük yerden...
Atilla Bey, Ruhsatınız hayırlı olsun.İyi ve sağlıklı günlerde kullanın.Selamlar.

atiladi' Alıntı:

bu durum TÜV farkına varınca bir ruhsat parası daha verilecek demektir,
benim ruhsatımıda böyle verdiler olmaz dediler iki sene sonra yeni ruhsat parası verdik,
yapacak bir şey yok, tekrar hayırlı olsun

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Sonrasında alana hayırlı olsun.

Levent, tuv'e verdiğim EK1 de özellikle M1 olarak yazdım, tuv m1'in üzerini hemen çizip HK (hafif karavan yazdı 3500 kg'a kadar olan karavanlar), 3500 kg'dan ağırlar için AK ağır karavan yazıyorlar, TUV'de de bu M, M1, M2 durumunu anlattım, böyle tanımlar yok dediler, olan tanımlar, yukarıda belittiğim gibi HK ve AK ...Tuv ile trafik bir anlaşsa bizde kurtulacağız bunlardan...
Bide TUV karavan dönüşümü sonrası yine "yük nakli hususi" yazdı, bazı arkadaşlarımızın aldığı ruhsatları çıktı alıp gitmiştim, "yolcu nakli hususi" yazıyor dedim, Olmazzzz yanlışşşş dediler, niye dedim,araç şu an 2900 kg, azami kg 3500 kg, yük hakkı 600 kg, 2 yolcu 80+80=160 kg, 600 kg taşıma hakkının çoğu yük için kullanılacağı için yolcu deyil "yük nakli hususi" olacak dediler...Trafik tescile gittim tuv "yük nakli hususi" yazdığı halde trafik tescil yanlış yazmışlar "yolcu nakli hususi" dedi ve yazdı...Kafayı yemek içden deyil, tuv ile trafik tescil bir türlü anlaşamıyor...

Önemli olan sonuç da; Artık Ruhsatta ve Vergi dairesinde "Özel amaçlı Motorkaravan" olarak yazıyor..

Atilla abi ruhsatın hayırlı olsun güle güle kullanın.( ABİ DEVLET NE DERSE DOGRU SÖYLER) :D

SAYGILAR.
TURAN YUCEL.

Atilla bey hayırlı yuğurlu olsun .Güle güle kullanın.Sağlık ve mutlulukla nice nice tatillerinize eşlik etmesini temenni ediyorum.Artık bizde imkanlarımızı geliştirdiğimiz takdirde bir kamper yapacağımız zaman sizin deneyimlerinizden faydalanacağız.Paylaşımlarınızdan dolayıda teşekkürler..SEVGİ ve SAYGILAR..

Atilla,hayırlı olsun. En kısa sürede biten karavanın Tatanka oldu sanki. ;D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR