Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 552
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 103,145
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Teşekkür Seyfettin bey. Durum anlaşılmıştır.

Etiketler

İnsel, bir öncekine göre kutuyu biraz daha toparladım, tavana 3 cm daha yaklaştırdım, sonuç olarak benim kutu kollar dahil komple 140x100 mm...Omnistor 5000'in kutusu 135x85 mm, model 5002 146x91 mm...orjinale ancak bu kadar yaklaşabiliyorum son nokta bu ölçü...

[/quote]
Atilla Bey tentenin gösterimi için teşekkür ederim.Tam zamanında yayınladınız.Yarın tenteyi adresinden almaya gidiyorum.İyiki bu sitede sizin gibi bir insan var.Selamlar.

Atilla Abi tente maliyetiyle ilgili bilgiyi paylastiniz mi bilmiyorum ama eger paylastiysaniz da ben bu topicte bulamadim?
Maliyet fikri vermeniz mumkunmudur?

Saygilar
Mustafa GULER

Mustafa, tente standart br tente, alındığı yer bauhouse 259 TL, plastik kutusu ise çatı yağmur su oluğu 40 TL...

Bu gün, mutfak tezgahını tekrar komple söküp kenar çıtalarını kalıcı olarak mastikleyip, bu arada ocağın gaz, lavabonun gider, musluğun su ve elektrik bağlantılarını yapıp, tezgahı yeniden topladım.....Ocak yanar konuma geldi..
Ocak ta yine küçük tüp kullandım, ağırlık ve yer işgali bakımından küçük tüpü tercih ettim, 2012 yaz gezisinde 26 günde 1 adet tüp bitti yenisi ile değiştirdim hala aynı tüpü kullanıyorum, bizim kullanım alışkanlıklarıma göre küçük tüp karavanda 20 gün gidiyor...
Sonra temiz su deposunun dolum, çıkış, şamandıra ve havalandırmasını takıp, hidrafor bağlantısınıda yaptım, banyo tarafına su tesisatını geçirdim, banyo lavabosu na su bağlandıkdan sonra depoya su doldurup, tesisata su vereceğim...
Hidrafor olarak 12 lt/dak olan modeli kullandım, hidraforun elektririğini elektrikli musluklar ile her seferinde keseceğim böylece hidrafor stanby konumunda elektrik altında kalmayacak, borularda sürekli basınç olamayak, hidraforda arada bir tıs-tıs yaparak, özellikle geceleyin rahatsız etmecek...

20121127_181445.jpg

20121127_164208.jpg

20121127_122915.jpg

20121127_173230.jpg

Aynı tenteyi 3'üncü karavanda da kullanıyorum, ne yağmurlar ne karlar gördü.....

Su deposunun orjinalde büyük kapağından başka delikleri yok herhalde. Dayson mastik burada da mı imdada yetişiyor. Diğerleriniz kendiniz yaptınız herhalde.

Su deposunda büyük kapakdan başka delik yoktu, delikleri ben ihtiyaca göre "panç" ile açtım...
Dayson mastik bizim için her şey demek, evde problem çıkaran kornişleri bile tavana artık dayson ile yapıştırıyorum...

20121127_164252.jpg

Bu gün, banyo günü idi, önce banyo lavabosunun giderini bir delik ile yatak altı bagaja geçirdim, oradanda araç zeminini delip atık su deposuna...
Sonra banyo lavabosunun alt dolabı için kapaklı bir çalışma yaptım, çalışma sonunda mastikler kuruyunca yerine montajlanacak...Çalışma bir adet çiçek saksısı ile yapıldı, 45 cm çapında saksı bir kaç saat sonra banyo lavabo alt dolabı oldu...
Mastikler kururken banyo aynalı dolabının ve duş spiralinin montajını yaptım...Arayada mutfak tezgahının çevresine 1x1 çıta dönme işini sıkıştırdımyarın mastikleri kuruyunca resimlerim...

20121128_170757.jpg

20121128_170728.jpg

20121128_142250.jpg

20121128_173950.jpg

20121128_173918.jpg

atiladi' Alıntı:
Sonra banyo lavabosunun alt dolabı için kapaklı bir çalışma yaptım, çalışma sonunda mastikler kuruyunca yerine montajlanacak...Çalışma bir adet çiçek saksısı ile yapıldı, 45 cm çapında saksı bir kaç saat sonra banyo lavabo alt dolabı oldu...

Müthiş yaratıcı bir fikir. Teşekkürler.

Atila abi kolay gelsin takibe devam

Mutfak için küçük tüp kullandım diyorsunuz. Tüp ve ocak bağlantıları da yapılmış durumda. Acaba muayene sırasında sızdırmazlık falan istenir mi böyle durumlarda?

atiladi' Alıntı:
Mustafa, tente standart br tente, alındığı yer bauhouse 259 TL, plastik kutusu ise çatı yağmur su oluğu 40 TL...
Eline sağlık.Sen yapıyorsun ,bize kopyalayıp ,taklit etmek düşüyor.Teşekkürler.Ben yaptıklarımı yayınlamıyorum,çünkü telif hakkı sizin olduğu için takibata uğrayabilirim.Karavanın yapımında oldukça yol aldım.Harcanacak paranın üçte ikisi harcandı.Selamlar.

must' Alıntı:
Atilla Abi tentenin kumasinin su gecirmezligi, su iticiligi acaba nasil?
Eger su geciren bir kumas kullanildiysa kolay degisebilir mi?

Saygilar
Mustafa GULER
Mustafa Bey aynı tenteden dün aldım.Kumaşı su geçirmez.İsterseniz değiştirmek çok basit.Selamlar.

LPG tüp mevzuatında hortum boyu 2mt dir, bu ölçü içinde kalınırsa sorun yok, mesafe uzarsa bakır boru döşenmesi gerekir..Gerçi bütün durumlarda muayenede en azından bana bu konuda hiç bir şey söylemediler..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri