Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 552
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 103,145
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Benım favorım lavabo. Dahası ; amatorluk her gecen gün yerini ustalıgın da ötesinde , sanki seri uretıim bandında bir standart a gore montaj edilmiş havası edilmişliğini gormekteyim . (benim gözumle)
Güzel olan tarafı , bu karavanı daha sonra kullanacak kişiye bu karavanın yapılışındakı yazılanları el kitabi olarak sakladıgında tamirinde , rahatlıkla yapabilecek veya yaptırabilecek bir kaynak olarak rahatlıkla faydalanabilecek.
Elınıze saglık Atilla bey.

Not: İzninizle , tuvaletimi yenıden dğüzenleyecegim.

Etiketler

Teşekkür ederim Mehmet abi, sen beğendiysen, bizler bu işi artık öğreniyoruz demekdir...

Bu gün karavanın kabin ısıtıcısını taktırdım...Isıtıcı olarak Webasto Air Top 2000 ST takdırdım..Yeni modelinde üfleme fanı değiştirilmiş, daha az enerji ve daha az ses yapıyormuş, ben ustaların yalancısıyım, deneyip göreceğiz...
Webasto işi bitince doğru presciye gidip ön koltukların döner mekanizmaları için flaşları kestirdim, gerekli civatalarını aldım, yarınki iş döner koltuk mekanizmaları...

airtop2000 ST.jpg

20121203_145445.jpg

20121203_124837.jpg

20121203_124909.jpg

20121203_145453.jpg

Atilla şöför arkasındaki masanın köşeleri çok sivri değilmi hocam ??? geçişde dar , yuvarlansa acıtmaz diye düşündüm.

Isıtıcı dugmesi yatagin orada olsaydi keske. Bu arada o kirmizi uzaktan kumanda dugmesi ne ise yariyor. :smiley:

Atila abi Kedi misali bakıyorum.....

İnsel, dediğin kırmızı düğme inverteri açıp kapamaya yarıyor.220v enerji gerekmediği zamanlar bu dùğmeden kapatılıyor, invertere durduğu yerden ulaşmak zor oluyor, veya minderleri kaldırıp kapağı açıp inverteri kapatmak zor geliyor, birazda tembellik yapmak istiyoruz galiba...

İlk karavanımı yapmadan önce bende bir sene seyredip gòzlemlemişdim, uzun soluklu bu gözlemler fikirleri çok daha fazla olgunlaştırıyor..

atiladi' Alıntı:
İlk karavanımı yapmadan önce bende bir sene seyredip gòzlemlemişdim, uzun soluklu bu gözlemler fikirleri çok daha fazla olgunlaştırıyor..

Valla atilla bey, bu fikrine kendi cephemden katılamıyorum. Sen kasap çırağı gibi gözlemlemişsin, bizimki ise kedi gibi oluyor. ;D

Senin yaptığın, bir sanat icrası. :smiley: Nice güzel eserler üretmeni dilerim.

Atilla Bey ,Kolaylıklar diliyorum. webastonun araç içine havayı tek noktadan üflemesi ısınma için yeterli oluyormu? Yatak tarafından koridora doğru bir hat daha olsa daha verimli olabilirmi deneyimlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.
kalın sağlıcakla

Süleyman

Atila bey,kolay gelsin.Yeni üretim motokaravanınız ar-ge çalışmalarınız sonucu daha da iyileştirilmiş olarak sürüyor,çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Atilla abi kolay gelsin. En basindan beri asama asama fotgraflari topluca gormek istedigimizde Facebook sayfasina baktim ama Facebook acilmiyor. Eger bilerek kapatmadiysan Tatankanin facebook sayfasinada bir bak istersen.

carpediem69;
Kabin ısıtıcıların camper tarzı karavanlarda tek noktadan üflemesi yeterli... Kanallı üflemede yapılabilir, kanallar dolapların içinden geçerken zaten ufak olan ortamı iyice rahatsız edici hale getirir, şahsen ben tercih etmem..

Armes;
ar-ge çalışması benim için çok önemli, daha ne cins ar-ge çalışmaları var, vakti geldiğinde birer birer uygulamaya girecek...

Melih;
benim bilgisayarımda linki tıklayınca facebook Tatanka sayfasına direkt giriyor...

Bu gün sabah erkenden koltuk döndürme işine başladım, sabahın erken saatinde karavanın içi buz gibi idi, kabin ısıtıcıyı yaktım, işe başladım...

Önce koltuk döndürme flanşlarının deliklerini delip havşalarını açtım, sonra yolcu koltuğundan operasyona başladım, koltuğt söküp flanşlarla birlikte topladım..Sonra şöför koltuğunu komple söküp flaşların montajını yaptım...İki koltukda artık 360 derece dönebiliyor...

20121204_130012.jpg

20121204_160704.jpg

20121204_160746.jpg

20121204_160654.jpg

20121204_160801.jpg

Montaj sonu ortalık temizlenince kullanım şekline getirdim...
Kullanım şeklinde masa grubunun masası yatak pozisyonuna döndürülünce koltuk-masa-araç koltuğu aynı hizaya geliyor ve boy 178 cm, çocukların yatabilmesi için planlanmış bu şekil 178cm yatak boyu ile 2 yetişkinin bile yatabileceği boyutu yakalıyor, kolyuk eni 90 cm...

20121204_163733.jpg

20121204_163749.jpg

20121204_163903.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri