Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 552
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 103,145
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Masa altı kutusu güzel düşünülmüş bir alan. Belki bu alana gizli bir para ya da kıymetli eşyalar için kasa yapılabilir. Ellerinize sağlık. Selamlar.

Etiketler

Levent, ocağın smev olduğu gibi evye de Donau ayrıca renk uyumu için fark verip buzdolabının bile Gri'sini aldım..

20121122_152536.jpg

20121122_152512.jpg

Bu gün, arka yatak altı bagaj içinin aydınlatması için elimde olan led şerit (120 cm) ile bagaj aydınlatmasını yaptım, bagaj kapağının hemen önünede açma kapama anahtarını koydum, yarın karavan içindeb bagaja ulaşılan kapıcığın önüne de bir aç kapa anahtal takıp bagaj led'ini iki ayrı noktadan da açılır kapatılır hale getireceğim, bu gün yapamadım kablom bitti..
Sonra tüm dolap içlerinde tavan köşesinden geçen kabloları kanal içine aldım...Karavanda bir kaç tavan lambası haricinde tüm tesisatı araç enine geçişlerde ve dikine duvar içi inişlerde 3x5 cm plastik kablo kanalı içerisinden geçiriyorum, ayrıca aracın tavan dolaplarının komple dolaşan bir kanal daha var, böylece yeni bir hat çekmek gerektiğinde kablo kanallarının kapakları açılıp yeni hat çekilip kapatılabiliyor, örn; geri vites kamerası takılacak aracın en arkasından şöför mahalline kadar kameranın özel kablosu çekilecek, çok basit kablo kanallarının kapaklarını aç, kabloyu döşe ve kapakları kapat..
Şöför mahalli üst dolabın içinin aydınlatmasınıda yaptım....bir led'de elektrik panosu içine koydum, ne olur ne olmaz..

20121122_172157.jpg

20121122_141454.jpg

20121122_172748.jpg

20121122_172334.jpg

Bu gün, sabahdan biraz malzeme toplayıp, öğleden sonra, banyo iç su izolasyonuna başladım..İzolasyonda PVC döşemeyi banyo duvarlarına yapıştırıyorum..İç kaplamanın köşelerdeki ek yerlerinde ahşap işleminde köşe dönüş alüminyumu kullandığım için 2cm alüminyum köşelerde zaten kendisi dönüyor, yinede köşe ek çizgisine çok ince bir mastik çekeceğim..Banyonun işi yarın biter...

20121123_182639.jpg

20121123_182704.jpg

20121123_182615.jpg

Kontrol paneli kapakta son derece guzel olmus.
Bir sonraki modelde aracin ismi veya markasi da bir kosesine yazilarak kapak gorunumunden cikarilip profesyonel bir goruntu ile fabrikasyon uretime gecilebilir. Yada bu emegin haute couture bir imaji hakeden markalasmasinda yardimci olur kanaatindeyim.Yaptiklariniz bunu fazlasiyla hakediyor.

Saygilar
Mustafa GULER

Teşekkürler Mustafa, söylediklerinde haklısın, yapılabilir...

Bu gün dünden yarım kalan banyo iç su izolasyonunu tamamen bitirdim, köşe bucak mastiklemeleride bitti, kapının aç-kapa kilidini gri renge boyayıp yeniden montajladım, kapı kapandığı zaman içeri fazla kaçmasın diye kapıya ahşapdan boydan boya tırnak yapıp yine griye boyayıp montajladım sonra banyo evyesi muslık ve gider deliği olmaksızın geliyor, önce deliklerini delip, musluk ve gider montajlarını yaptım...

20121124_160628.jpg

20121124_150335.jpg

20121124_150257.jpg

20121124_150241.jpg

Bu gün, havanın güneşli ve açık olmasından faydalanıp, uzun zamandır ertelediğim tanteyi kutulama işini yaptım...tenteyi plastik kutu içerisine aldım, tentenin kutulu ebadı dikeyde 14cm, yatayda 10 cm...
Kamplarda karavan önüne masa açıldığında karavan içerisinde aydınlatma alma ihtiyacına artık son vermek için tentenin uç kısmına 190 cm dış mekan LED aydınlatma taktım, açma-kapama anahtarıda aracın içinde kapı kenarında...

20121125_160416.jpg

20121125_160449.jpg

20121125_165501.jpg

20121125_165512.jpg

Ledler tentede super isik veriyor.Bu sene gittigimiz tum kamplarda ilgi odagi oldular.Fakat sinek ve ucan hasere bulunan bolgelerde kesinlikle kullanamadik.Bu bolgelerde herkes sari lamba kullaniyordu ve bizde bir tane alip basit bir duya takarak bu sari ampulle aydinlattik masamizi.
Sari ve beyaz lamba arasinda ciddi hasere cekim gucu farkliligi var.
Keske sari led bulabilseydik.Acaba ustunden bir boya ile sari renge boyayamazmiyiz.

Saygilar
Mustafa GULER

Atila Hocam tente daha mi ince ve kibar olmus ne? Kapali halinin fotosu yok mu?

Sivri sinek problemliler için açık ortam sivri sinek mat'ını öneririm, ucundan çakmak ile yakınca sipiral için için yanmaya başlıyor, yaklaşık 5-6 saat açık havada 2 mt çapında bir daireye uçan haşere girmesini önlüyor..Bu ürünü ben 10 yıldır kullanıyorum...Karavan içinde ise şu meşhur 60 gecelik likit olanlarını kullanıyorum...

İnsel, bir öncekine göre kutuyu biraz daha toparladım, tavana 3 cm daha yaklaştırdım, sonuç olarak benim kutu kollar dahil komple 140x100 mm...Omnistor 5000'in kutusu 135x85 mm, model 5002 146x91 mm...orjinale ancak bu kadar yaklaşabiliyorum son nokta bu ölçü...

20121126_093706.jpg

Atilla Abi ne yalan soyleyeyim kapali halini bende cok merak ediyordum tentenin gece gece aracin basina gidip usenmeden resmini cekip birde bizimle paylastigin hatta olcu mukayesesi yaptigin icin cok tesekkur ederiz.

Derdim aslinda sivrisinek degildi ama spiral bilgisi icinde ayrica tesekkurler.

Saygilar
Mustafa GULER

atiladi' Alıntı:
Sivri sinek problemliler için açık ortam sivri sinek mat'ını öneririm, ucundan çakmak ile yakınca sipiral için için yanmaya başlıyor, yaklaşık 5-6 saat açık havada 2 mt çapında bir daireye uçan haşere girmesini önlüyor..Bu ürünü ben 10 yıldır kullanıyorum...Karavan içinde ise şu meşhur 60 gecelik likit olanlarını kullanıyorum...

Başka bir adla, KİMYASAL TEZEK yani ;D ;D ;D ;D

(Bir kez kullanmıştım; katılımcılar bu adı vermişlerdi)

Atilla bey, sizinki artık karavan filan değil sanat eseri oluyor.... Teknik yaratıcılığınızın önünde şapka çıkarıyorum. ;) ;) ;)

Bir de izninizle bişey sormak isterim... Bazı ilanlarda aracın tepesinde soğutucu oluyor. Acaba o, klima görevi göremez mi? Seyyar klima veya başka ek soğutucu ile uğraşmaktansa, tepedeki soğutucu iş görmez mi?

Kusura bakmayın, bunu, bu konulardaki cehaletinden dolayı soruyorum.

olguncandan' Alıntı:
Bir de izninizle bişey sormak isterim... Bazı ilanlarda aracın tepesinde soğutucu oluyor. Acaba o, klima görevi göremez mi? Seyyar klima veya başka ek soğutucu ile uğraşmaktansa, tepedeki soğutucu iş görmez mi?

Kusura bakmayın, bunu, bu konulardaki cehaletinden dolayı soruyorum.

Araç üstü klımalar Gaz Devridaimini pompa ile yapar.Bu pompa motora akuple edilmiştir.Üfürme fanları 12 voltur.Özetlersek;Bu tür klımalar araç çalışır durumda iken kullanılabilir.
Yeni sistem var mı bilmiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri