Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)
Levent, tuv'e verdiğim EK1 de özellikle M1 olarak yazdım, tuv m1'in üzerini hemen çizip HK (hafif karavan yazdı 3500 kg'a kadar olan karavanlar), 3500 kg'dan ağırlar için AK ağır karavan yazıyorlar, TUV'de de bu M, M1, M2 durumunu anlattım, böyle tanımlar yok dediler, olan tanımlar, yukarıda belittiğim gibi HK ve AK ...Tuv ile trafik bir anlaşsa bizde kurtulacağız bunlardan...
Bide TUV karavan dönüşümü sonrası yine "yük nakli hususi" yazdı, bazı arkadaşlarımızın aldığı ruhsatları çıktı alıp gitmiştim, "yolcu nakli hususi" yazıyor dedim, Olmazzzz yanlışşşş dediler, niye dedim,araç şu an 2900 kg, azami kg 3500 kg, yük hakkı 600 kg, 2 yolcu 80+80=160 kg, 600 kg taşıma hakkının çoğu yük için kullanılacağı için yolcu deyil "yük nakli hususi" olacak dediler...Trafik tescile gittim tuv "yük nakli hususi" yazdığı halde trafik tescil yanlış yazmışlar "yolcu nakli hususi" dedi ve yazdı...Kafayı yemek içden deyil, tuv ile trafik tescil bir türlü anlaşamıyor...
Önemli olan sonuç da; Artık Ruhsatta ve Vergi dairesinde "Özel amaçlı Motorkaravan" olarak yazıyor..