Karayoluyla Türkiye - Fas

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan theodor_malinovski Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,500
Ynt: Karayoluyla Türkiye - Fas


Merhaba,
Öncelikle değerli paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim, Zevkle takip ettim. Bende bu karavan ile yurtdışı gezilerime geçen sene başladım.
Bu sene ile civitavechia -Barcelona feribot geçişi ile ispanya ve Endülüs programı yapmak için hazırlanıyorum. Güney ispanyaya gitmişken hep fasa
karavanla geçmeyi hayal etmiştim. Yeşil pasaportum olmasına karşın şu yazı nedeniyle bu programımı yapmaktan vaz geçtim.
http://www.kendingez.com/PageDetail.aspx?PageID=32125
Birde geçen sene karavanımı belçikada bırakıp İngiltere ye trenle giderken Belçika polisi sen vizesiz dönüşte tekrar nasıl Belçika ya gireceksin diye bilgisizce bir laf edip canımı sıkmıştı.
Hoş İngiltere den dönerken sorun yaşamadım ama konu Fas olunca biraz daha tedirgin oldum.
Yeşil Pasaport gereği vize almadığınız için Siz Fas tan İspanya ya geçerken yeşil pasapotunuz da faslı yetkililerden sıkıntı yaşadınız mı?
Saygılarımla
İbrahim
 

Etiketler
karayoluyla
Ynt: Karayoluyla Türkiye - Fas


merhaba ibrahim bey,
bu güne kadar onlarca ülke ve sınır kapısından geçtim ama bahsettiğiniz türde bir problemle asla karşılaşmadım. belki de şansım yaver gitti. bilemeyeceğim.
fas seyahatimde yine de bir problem yaşanabilme ihtimaline karşın algeciras-ceuta geçişini kullandım. ceuta kuzey afrikada yer alan ispanya toprağı. dolayısıyla feribot yolculuğumu ispanya sınırları içinde gerçekleştirmiş oldum. böyle yapmamın sebebi eğer fas sınırında bir sorunla karşılaşırsam en azından bir ayağım ispanya topraklarında olacaktı. zaten hiç de korktuğum gibi olmadı. cauta'dan fas'a girerken sınır polisi hatta bizim yeşil pasaporta diplomatik pasaport muamelesi yaptı ve kuyruğa girmeden ayrı bir banko'dan işlemlerimizi gördüler. tek sıkıntı kapılarda elektronik sisteme geçmemiş olmalarıydı. kayıtları elle tutup defterlere yazıyorlardı. bu nedenle işlemler uzun sürdü. bunun haricinde bütün görevliler türkiye'den geldiğimizi görünce güleryüzle davrandılar. bu arada fırsat bulmuşken tekrar etmekte fayda var. fas'a girerken iki farklı belge doldurmanız gerekiyor. bir tanesi aracınız için. aynı rus sınır kapılarındaki gibi. bu belgeyi feribot bileti aldığınız ofislerde isterseniz doldurup veriyorlar zaten. diğer belge ise sınır kapısından girişte her yolcu için doldurulan bir başka belge. bunu sakın kaybetmeyin. fas'ı tekrar terk ettiğinizde bu belgeyi sizden geri istiyorlar. bu ikinci form sınır kapısındaki gişelerde bolca mevcut. yanınıza gelip para karşılığı bu formu satmaya veya sizin yerinize doldurmaya çalışanlar olacaktır. uyanık olun. dikkatimi çeken bir diğer şey de pasaportunuza vurulan giriş damgasıyla birlikte bir numara daha vuruluyor. fas içinde hangi otelde kaldıysak ismimizin yanına bu numarayı da kaydettiler.
yardımcı olabildiysem ne mutlu.
şimdiden iyi yolculuklar diliyorum. sormak istediğiniz başka şeyler olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
saygılar.
 

Ynt: Karayoluyla Türkiye - Fas


İlginize çok teşekkür ederim., Yazdıklarınızı not ettim
Bolca Sağlıklı Mutlu Geziler Dilerim.
İbrahim
 


Ynt: Karayoluyla Türkiye - Fas

Güzel bir gezi olmuş.satıcıların ve trafik kaosunun çok benzeri kahirede'de var. yazınızı okuyunca anladımki arap ülkelerinin çoğu aynı.ayrıca böyle yerlerde sabırlı olmak en mantıklısı sizde öyle davranmakla en doğrusunu yapmışınız.geçen sene arabyla endülüsü gezerken cebelitarık sınırına kadar gittim ordan afrika bakıp iç geçirmiştim gitmek istediğim yerlerden biri inşallah bizede nasip olur.
 



Bizde ailecek Hundai i20 aracımızla biraz farklı bir güzergah tercih ederek bu yaz Türkiye-Fas Turumuzu gerçekleştirdik.
 

SON KONULAR - FORUM