isolano
Zirve
Ynt: Karayoluyla Türkiye - Fas
Merhaba,
Öncelikle değerli paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim, Zevkle takip ettim. Bende bu karavan ile yurtdışı gezilerime geçen sene başladım.
Bu sene ile civitavechia -Barcelona feribot geçişi ile ispanya ve Endülüs programı yapmak için hazırlanıyorum. Güney ispanyaya gitmişken hep fasa
karavanla geçmeyi hayal etmiştim. Yeşil pasaportum olmasına karşın şu yazı nedeniyle bu programımı yapmaktan vaz geçtim.
http://www.kendingez.com/PageDetail.aspx?PageID=32125
Birde geçen sene karavanımı belçikada bırakıp İngiltere ye trenle giderken Belçika polisi sen vizesiz dönüşte tekrar nasıl Belçika ya gireceksin diye bilgisizce bir laf edip canımı sıkmıştı.
Hoş İngiltere den dönerken sorun yaşamadım ama konu Fas olunca biraz daha tedirgin oldum.
Yeşil Pasaport gereği vize almadığınız için Siz Fas tan İspanya ya geçerken yeşil pasapotunuz da faslı yetkililerden sıkıntı yaşadınız mı?
Saygılarımla
İbrahim
theodor_malinovski' Alıntı:ertesi gün fez kentinden ayrıldık ve ceuta'ya doğru yola çıktık. sınırdaki ağır bürokrasi duvarını aştıktan sonra ispanya'nın afrika'daki topraklarına ayak bastık. sınırda arama veya kötü muamele ile karşılaşmadık. şunu da belirtmekte fayda var. fas'a karayoluyla girerken size bir belge veriyorlar. bunu sakın kaybetmeyin. bu kağıdı çıkışta sizden geri alıyorlar. ceuta'ya geçtikten sonra derin bir oh çektik desem abartmamış olurum. ucu açık feribot biletimiz ile hemen limana gittik ve feribota bordaladık.
afrika kıtasını arkamızda bırakarak ispanya'nın güneyini keşfe başlayacaktık.
sabrınız için teşekkürler.
Merhaba,
Öncelikle değerli paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim, Zevkle takip ettim. Bende bu karavan ile yurtdışı gezilerime geçen sene başladım.
Bu sene ile civitavechia -Barcelona feribot geçişi ile ispanya ve Endülüs programı yapmak için hazırlanıyorum. Güney ispanyaya gitmişken hep fasa
karavanla geçmeyi hayal etmiştim. Yeşil pasaportum olmasına karşın şu yazı nedeniyle bu programımı yapmaktan vaz geçtim.
http://www.kendingez.com/PageDetail.aspx?PageID=32125
Birde geçen sene karavanımı belçikada bırakıp İngiltere ye trenle giderken Belçika polisi sen vizesiz dönüşte tekrar nasıl Belçika ya gireceksin diye bilgisizce bir laf edip canımı sıkmıştı.
Hoş İngiltere den dönerken sorun yaşamadım ama konu Fas olunca biraz daha tedirgin oldum.
Yeşil Pasaport gereği vize almadığınız için Siz Fas tan İspanya ya geçerken yeşil pasapotunuz da faslı yetkililerden sıkıntı yaşadınız mı?
Saygılarımla
İbrahim