Ynt: Karavanla Kamping Dışı Konaklamalarda Güvenlik
Sayın afro'nun dediklerine aynen yaşamış birisi olarak katılıyorum.Bizde bu yaz Bodrum-Ortakent'de yaptığımız tatilde 3 adet köpeğe verdiğimiz birkaç lokma yiyecekle 24 saat aracımızın yanında yatmalarını sağladık.Dolayısıylada hiç çekincemiz olmadan uyuduk. Bu arada benim 40 yıldır uyguladığım bir yöntemden bahsetmek isterim.Çok tedirgin olduğum yerlerde gece yatarken Deniz zıpkınını ipini boşaltarak kurar ve yakın bir yere koyarım.Ne ruhsat ister,nede polis veya jandarma kontrolleri sırasında bu ne diye sorar.Bıçaktan,sopadan daha etkildir.Sıkarken iki kişiyi bir hizaya getirdiğinizde öndekini geçip arkadakinide vuracağını garanti ederim.Gerçi bu güne kadar kullanmak nasip olmadı,inşallah bundan sonrada olmaz.Bu konuda avrupa ve asya çapında deneyimi olan birisi olarak bir başka tavsiyem olacak.Büyük yerleşim yerlerinin yakınında iseniz dikkatli olun.Fakat küçük köylerin yakınında iseniz rahat olun.Bulgaristan, romanya,rusya gibi mafianın ve hırsızlığın üst düzeyde olduğu yerlerde bile küçük köylerde en küçük bir sorun yaşamak bir yana çokta faydalarını görmüşümdür.Köylü heryerde saftır ve insalcıldır.Hiçbir zaman kötülük gelmez.Yaşamımdan en iyi örnek ise,italya Napoli merkezde TIR'ım çalındı.Fakat Napoli'ye 50 km ötedeki bir köyde günlerce kapılarım açık yattım.Bulgaristan'da Sofya'daki büyük tır parkında çok hırsızlık olduğu halde,aracım arıza yaptığı için bir hafta kalmak zorunda olduğum bir köyde köylüler bir gün bile yanlız bırakmadılar,evlerine yemeğe bile davet ettiler.(Bulgar türk'ü değil orijinal bulgarlar) Paris'te,milano'da bari'de,napoli'de,hambur,münih'te,viyana'da,bürüksel'de her gün yüzlerce TIR soyulur.Fakat bu kadar senedir,küçük bir köyde hiçbir olay duyulmamıştır.Netice olarak küçük yerleşim yerleri yanında iseniz korkmanıza gerek yok,büyük şehirlere yakın veya içinde iseniz zaten yapacak fazla bir şeyiniz yok.Hani ne derler HIRSIZA KİLİT OLMAZ,YETERKİ KAFAYA KOYSUN. 60 yıllarda İzmir'de bir hırsız vardı,devamlı emniyete,karakollara çok yakın yerlere girerdi.En son vali konağının yanındaki eve girmişti.Yakalandığında ise ne dedi biliyormusunuz.Basit yerlere girmek adi hırsıza yakışır,ben kaliteli hırsızım,her hırsızın giremeyeceği yere girerim. Neyse biraz sulandırdım galiba AF OLA..Hepinize huzurlu ve mutlu geziler dilerim.Saygı ve sevgilerimle.