Karavanda Karşılaşılan Küçük Problemler ve Çözümleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,589
Ynt: Karavanda Karşılaşılan Küçük Problemler ve Çözümleri

Bayildim bu bilgiye. Hemen yaptiracagim. Cok cok tesekkurler.

Etiketler

Ç.karavanda bisiklet taımak için doğu bank ın girişinde 28 tl ye satılan tüv onaylı araç üstü bisilet taşıyıcısını (normalde150-200 tl civarı)karavanın ön kısmındaki demirlere monte edip taşıya bilinir.

Ç.karavanda stepne taşımak yer işgal ediyor,lastik patladı ne olacak? Çözüm:1-İmalat sırasında aracınızın jant ölçülerine uygun jant taktırmak veya aracınızın jantlarından 2 tane çıkma daha bulup karavana taktırarak aracın stepnesini kullanmak.

sçal' Alıntı:
Ç.karavanda stepne taşımak yer işgal ediyor,lastik patladı ne olacak? Çözüm:1-İmalat sırasında aracınızın jant ölçülerine uygun jant taktırmak veya aracınızın jantlarından 2 tane çıkma daha bulup karavana taktırarak aracın stepnesini kullanmak.

Bu soylediginiz karavanda stepnesi olmayanlar icin mi? Pek anlayamadim. :smiley:

aslanahmet' Alıntı:
O yüzden aygaz tüp alacaksınız dedantörünü söküp takmak çok kolay.
Benim tupun agzinda sanirim buradakilerin basincindan farkli bir basinc veren alman mali bir dedantor var. Onu da tupe vidalamak gerekiyor. Aslinda dedantoru o vidali sistemin ucuna baglamak gerekir. Belki bir ara vakit bulurum da yaparim.

çekme karavanda çatı ve pencere birleşim yerlerine 1-2 senede 1 kez birleşim yerlerine 1 tüp silikon tatbik ederseniz, su izolasyonu sorunu çözülüyor. ben de bir üreticiden duymuştum, uyguladım gercekten iyi sonuç verdi.

http://www. youtube.com/watch?v=G-POh8F0pXA&feature=channel
Bu firmanin bir suru quick tips diye aciklamalari var. Filmleri arka arkaya izleyebilirsiniz.

Çekme karavanda Lastik patlamalarında bir ölçüye kadar en iyi çözüm Yanınızda PATLAK LASTİK KÖPÜĞÜ taşıyın, patlayan veya inen lastiğinizi tamir edebilirsiniz..Eğer patlayan lastigi üzerinde az yürüyerek yarılmadan aracı durdura bilirseniz, inik yada patlak önce karavanın lastiğini krikoyla kaldırın, tabiki arabanızdaki kriko uymayacağından mutlaka çift kademeli bir hidrolik kriko edinin, sonra lastik üstünde yük kalmadığı için köpük tüpünü sibopa vidalayıp tüpü sıkın, az becerikliyseniz bütün tüpü sıkın birkaç dakika bekleyip krikoyu indirin hem tamir edip hemde şişiriyor ilk lastikciye kadar sizi götürecekdir, veya tüpden biraz sıkıp çıkarın sonra arabanızda çakmakdan çalışan kompresörünüz varsa onunla havasını tamamlayın bu şekilde bir tüpü 6-7 defa kullanabiliyorsunuz, ben son 10 yıldır lastik değiştirmedim hep köpük sıkarak ilk lastikciye gittim..

Arkadaşlar sözünü edeceğim şey bu bölümün konusu olabilir mi. Karavanda bir invertör olması gerekiyor gördüğüm kadarıyla,bunun seçilmesinin de hesabı var.Yeni kullanacak,alacak olanlara bir önerim var.Örneğin toplam 2000 watt bir invertöre ihtiyacınız var,acaba 4 adet 500 watt olanından alınsa,ayrı ayrı bölümlerin beslemesinde kullanılsa, bir tanesinde bir problem çıksa diğerinden geçici besleme ile sorun çözülür.Tabii ki temennimiz hiç sorun çıkmaması. Selamlar.

Sn. derindeniz,
İnverter arızası gibi bir sorun yok ki niye 4 tane 500 watt düşündünüz, buzdolabı için enaz 1500 watt modifiye sinüs inverter gerekiyor, 4 tane 500 lük hiç bir işe yaramaz, ayrıca hepsinin soğutma fanları zaten enerjiyi yer bitirir..
Önemli olan ihtiyacınızda %50 büyük inverter almanız yeterlidir. Enerji ihtiyacı ile inverter gücü çok yakın olursa yüklenmelerde aşırı ısınma yapar, böyle olunca kendini soğutmak için fazla enerji harcar, ısınır kendini korumaya alır, veya yanar...

Sayın atilladi,1500 watt gereken yerde 3 adet 500 watt invertör kullanmak elbette uygun değil. Benim önerdiğim ise küçük,az güç gerekli olan kullanımlardadır.Ama soğutma fanının da enerjiye ihtiyacı var.Yani bu önerinin pratikte geçerliliği yok gibi.İzmirden selamlar.

Pratik Bilgiler - Arabanın Donmuş Kilidinin Açılması

Karlı ve soğuk bu günlerde bir çok arkadaşın aracının kapı kilidi donacakdır, sakın anahtarı zorlamayın, kırılırsa başınıza iş açarsaınız, Kilit Donması için çok pratik bir çözüm var, bir adet "kola pipeti", ucunu yassılaştırıp kilidin deliğinden içeri sokup, sıcak hefesinizle bir dakika üfleyin, donmuş kilidiniz kolayca açılacakdır....

Pipet.jpg

Donmus kilit.jpg

Ynt: Pratik Bilgiler - Arabanın Donmuş Kilidinin Açılması

İlginç bir çözüm. :smiley:
Teşekkürler.

Ynt: Pratik Bilgiler - Arabanın Donmuş Kilidinin Açılması

Soğuk kış günlerini yaşadığımız şu günlerde pratik bir çözüm doğrusu.

Teşekkürler Atilla bey

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR