Karavanda Karşılaşılan Küçük Problemler ve Çözümleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,591
Ynt: Karavanda Karşılaşılan Küçük Problemler ve Çözümleri

220V için üretilmiş bir gaz alarmını 12V'a dönüştürüp kullanıyorum. Sesi de gayet yüksek. Ancak bazen tüpü kapatmayı unutup hareket ettiğim de oluyor. Hatırlayınca hemen durup dedantörden kapatıyorum.

LPG tüpünü doluluğunu tartarak belirliyorum. Boş tombul tüp 12.5Kg'dır. Dolu tüp te yaklaşık 25Kg çekiyor.

Etiketler

Hersey kapaliyken tupun agzini niye kapatiyorsunuz. Giderken iceri gaz mi siziyor.

Onu anladim. Giderken alarm neden otuyor onu anlayamadim. :smiley:

Dolapların çekmecelerin içi oldukça karanlık oluyor.
Ledli bir aydınlatma yapmayı planlıyordum
Dün carrefour'da çekmece dolap aydınlatması görünce hah tamam hazırını buldum dedim.
2 tane aldım. Bugün takıp deneyeceğim.
Yaklaşık 3 lira gibi fiyattan satılıyor. mıknatıslı olarak anahtarlıyor. Kapak açılınca otomatik yanıyor. ;D

Güzel bir çözüm acaba lamba enerjiyi nereden alıyor? (pil,vb?)

Bu aydınlatmalar pille çalışıyor. 12-13 TL civarı osramın çok güzel modelleri var. Reklamında 18 saat sürekli yanma kapasitesi diyordu.

drares' Alıntı:
Güzel bir çözüm acaba lamba enerjiyi nereden alıyor? (pil,vb?)
3 adet LR44 küçük pille çalışıyor. Mıknatıs led ünitesinden uzaklaşınca ışık yanıyor. Mantık hani şu küçük pencere alarmları gibi.

Bu konuyla ilgili aklıma bir fıkra geldi, serbest muhabbet köşesine yazıyorum...

İmalatçılarda ve benim yaptırdığım karavanda mutfak bölümünün tam ocağın önündeki cama perde takmaları.Hafif bir rüzgar ve karavan kül...Hemen o perdeyi söküp yerine aliminyum jaluzi vs alternetif düşünmeli.Buzdolabı kapaklarının açılmaması için basit bir kilit:Kapağı ters yöne açmak için yapılmış yerin üst kısmını delip oraya üstten basit bir dal parçası bile soksanız kapak açılmıyor.

Benim orjinal buzdolabim haricinde eski kamperden kalma kucuk bir arcelik 1011 buzdolabim var. Bu dolabin govdesine ve kapagin kenarina cit citlar vidaladim. Karsiliklarini da bir seritin iki ucuna taktim. Buzdolabi kilidi tamamdir. Dalla malla ugrasmayin. Eger anlatamadiysam karavana gittigimde bir fotograf ceker koyarim.
Bence karavanda gerekli olan 27 numara anahtar. Tupun agzini acmak ve sıkıstırmak icin. Yedek tupum var ama degistirmem imkansiz. Herseyi yaptim su anahtari alamadim.Ayrica conta da olsa iyi olur.

O yüzden aygaz tüp alacaksınız dedantörünü söküp takmak çok kolay.

Başka bir başlıkta mı yazmak lazım bilemiyorum ama lafı geçmişken; Avrupadaki tüp standartı nasıl? Vidalı birşeyler gördüm. Bizim bu ipragaz türünden tüplerin hani su 27 anahtarla açılan tüplerle uyumlumu. Yurt dışına çıkınca tüp biterse ne yapmalı.?

Ferhat bey,avrupa da yıllarım geçtiği ve tüp sorunu ile çok karşılaştığımız için yardımcı olamak isterim.Değiştirme konusunu unutun oralarda ki tüpler ile bizimkiler farklı.Biz TIR larda piknik tüpü kullanırız.Bazılarımız yedekli olarak yola çıkarız 2 hatta 3 piknik tüp ile.Bazı arkadaşlarımızda Türkiyede LPG li araçların dolum ağızı diye tabir edilen,gaz tabancasının takıldığı kısmı araya bir adaptör ile birleştirerek,piknik tüpleri dolduruyorlar.Tabi buda heryerde değil,devamlı gidilen bazı benzinliklerde.(Türk inasanı olarak onlarıda rüşvete aşıltırdığımızdan,yetkililerin haberi olmadan pompacılara verilen 2-3 euro ile)
Aracın dışında bir yere LPG li araçlardaki gibi bir dolum ağızı takar bunuda içerdeki tüpe bağlarsanız,benzinliklerde aracın deposuna bakılmadığı için rahatlıkla her yerden doldurabilirsiniz.LPG li araçlardaki dolum ağızları avrupa standartlarında olduğu için heryerde uyum sağlar.
Hatta türkiye de bile bir dolum agzı taktırmak faydalı bence.Bazı arkadaşların forumdaki yazılarında yollarda tüplerin bitiğini,bunu önlemek içinde bazen tüpleri tam birmeden değiştirmek zorunda kaldıklarını,bazı arkadaşların yedek tüp taşıma zorunda kaldığını okudum. Arkadaşlarımız aracın dışına müsait ve yakın bir yere dolum ağızı taktırsalar,dolum ağızınıda bakır boru ile normal tüpe bağlamak için yaptıracakları bir aparat ile bağlasalar çok kolaylık olur.Tüp bitecek korkusu olmaz,Türkiyenin her yerinde adım başı LPG satan istasyonlar var.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.. Saygı ve sevgilerimle..

Teşekkürler Abdi Bey,
Benim tüp sol arkada. Hemen arkasındaki mobilya tahtası üzerine delik açıp böyle bir adaptör yerleştirirsem kolaylıkla doldurulabilir. Ara bağlantıları araştırıyorum. Aşağıdaki gibi birşey buldum.
http://www.go-lpg.co.uk/adaptors.html

Ferhat dostum,en kısa yol,araçlara LPG takan bir ustaya gidip derdinizi anlatırsanız en kısa ve ucuz yoldan derdinize çare bulabilirsiniz. Türkiyede LPG olayını kimse bilmezken biz evlerde kullanılan 12 kg lık tüpler ile kullanıyorduk.O zamanlar DOMUZ KUYRUĞU tabir edilen ara bağlantı hortumları vardı. Bagajdan öndeki cihaza giden bakır boruyu ev tüpüne bağlamak için,şimdilerde pek kullanılmıyor fakat yaptırılabilir hortum pres işi yapanlara.Yinede dediğim gibi LPG takan iyi bir ustaya anlatırsanız derdinize çözüm kesin bulurlar. Sevgi ve saygılarımla...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR