Karavanda Karşılaşılan Küçük Problemler ve Çözümleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,630

Etiketler

Ynt: Pratik Bilgiler - Arabanın Donmuş Kilidinin Açılması

Sıkıntıya düşmemek için pratik bir çözüm yolu. Ben de daha önce enjektöre sıcak su çekip iğne deliğine boşaltmayı duymuştum ama oarayı ıslatmak daha sonra başka sıkıntılar yaratabilir.
Yine aynı şekilde cam suyu donarak motorunu yakabilir. Bunun için ne önerirsiniz?

Haşmet bey
Ben kapyı çakmakla hallediyordum biraz anahtarı biraz kilidi ıstıyordum tamam.
Silgi suyunu katkılı sular çıkmadan çokaz antifiriz koyuyordum .
Şimdi katkılı sular var hazır.

Hasan bey malum ben Aydın'da yaşıyorum. Buralarda pek böyle sıkıntılar olmaz, ama bir kış günü karlı bir yerlere yolumuz düşerse diye merak ettim. Bilgi için teşekkürler...

Kilidin donma durumunda çoğunlukla üzeri buzla kaplı oluyor. Yani pipetin ucunu içeri sokmak imkansız gibi. Bu gece başıma geldi. Neyse ki uzaktan kumandalı merkezi kilit :D
Kilidi açmak kolay da, daha önemlisi kapılar yapışıyor. Bu durumda önerisi olan var mı? Ben bagajdan girmek zorunda kaldım :D

Kapının öpüştüğü yerlere gazete koyarak kapatmak bir ölçüde yardımcı olur. Ayrıca sıcak su dökmek de, yalnız sonra kurulamak şartı ile.

Kapı lastiklerine vazelin sürerseniz donmaz ayrıca yırtılmasını engeller.
Donmuş kilit ve cam için limon kolonyası küçük ve sprey şişede kışın
yanımda taşıyorum.
Levent

Yıllar önce kayınvaldem hastalanarak Edirne de tıp fakültesine yatmıştı...
2 aile benim araçla hastaneye gidip geliyorduk...
Ortam full kar, gece ayaz demir gibi soğuk hava...
Yanımda hep enjeksiyon olurdu...
Evden sıcak suyu çeker, kilide sıkar böylece kapıyı açabilip araca binerdik...
Fakülteye gelince herkes hastaneye giderken, ben hemen kantine koşturur, çay ocağından gene sıcak suyu enjeksiyona çekip araca dönerek, kapıyı kilitlerdim...
Tabi bu çevrim sürekli devam etti...
Belki daha ılıman yörelerde pipet işe yarayabilir ancak ciddi soğuk havalarda yararlı olabilir mi emin değilim...

Ynt: Karavanda Karşılaşılan Küçük Problemler ve Çözümleri

Arkadaşlar bir tavsiyenize ihtiyacım var. Çekme karavanımın mutfak tüpü ön bagajında ve mutfaklarda kullanılan 12 kg tüplerden. Karavanın çeki kafasına binen yükü makul seviyelere indirebilme amacı ile bunu piknik tüpleri ile değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce bir kaç günlük gezilerde sadece pişirme amaçlı kullanılacağını düşünürsek yeterli olur mu?

Ben piknik tüpü 7 gün kullandığımı hatırlarım.

fatbug' Alıntı:
Arkadaşlar bir tavsiyenize ihtiyacım var. Çekme karavanımın mutfak tüpü ön bagajında ve mutfaklarda kullanılan 12 kg tüplerden. Karavanın çeki kafasına binen yükü makul seviyelere indirebilme amacı ile bunu piknik tüpleri ile değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce bir kaç günlük gezilerde sadece pişirme amaçlı kullanılacağını düşünürsek yeterli olur mu?

merhaba Fatih Bey,
küçük tüpü, adı gibi çok da küçük görmeyin. dolu bir küçük tüp sizi çok rahat idare edecektir( tabi bi kaç günlük gezilerde). üniversite yıllarımda hatta şimdiki evimde bile küçük tüpte yemek yapıyoruz. bi küçük tüp 15 gün rahat rahat yetiyor. günde bir kere yemek yapmak, çay yapmak, yumurta pişirmek işlemler yaptığımızı göz önünde alırsak, bi kaç günlük gezilerinizde size rahat rahat yetecektir. yemek yapmak konusunda dikkat etmeniz gereken tek şey; kaynamaya başladıktan sonra ateşi iyice azaltmak ve tencerenin kapağını sürekli kapalı tutmak. bu sayede ne tüpten ne de yemek pişme süresinden bi sıkınıtınız olmaz.

size şimdiden iyi gezmeler...

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Küçük tüpü taktım. Yedek lastiği, krikoyu, jeneratörü dingilin arka kısmına yerleştirdim. Çeki kafası basma ağırlığını 75 kg ya düşürdüm. Yoldaki dinamiği henüz test etmedim :(

hakan bey
çok önemli bir konuya değindiniz böyle bir durumda kalmak çok kötü olur fakat sağlam bir akü bir iki günde bitmez bu yüzden yola çıkmadan akülerin durumunu ölçtürmek lazım aksi halde böyle bir durumda kalmak çok kötü olur benim çözümüm yanımıza ydek olarak yeni bir akü almak yolculukta herşey olur

herkeze saygılar

Çekme karavanların arabaya takılması esnasında kılavuz tekeri açık unutmak...

Çözümü: Dikkat ve kontrol etmek, Ya da karavanınızdan gelen acayip sesler sayesinde durup kaldırmanız...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,545
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR