Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 828
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 304,461
Ynt: Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak?

TOPLAM MALİYETİ
1 adet 180 W Monokristal Güneş Pili 540 Euro
1 adet 30A Şarj Regülatörü 55 Euro
1 adet 12V-135Ah Jel Akü 255 Euro
KDV HARİÇ TOPLAM 850 Euro

BU SON ALDIĞIM TEKLİF CAZİP DEĞİL Mİ?

Etiketler

Sn.ykamas 180 w.lıkpanel ile neleii çalışırmayı düşünüyorsunuz?

Sn Ykmas, ürünü biliyorum ürün, monokristal deyil, Polikristal yerli montaj, yerli olmasına itirazım yok, Poli kristallerin verimi monokristallere göre düşüktür, ama polikristallerin güneşden faydalanma açılarıda monokristallere göre daha iyidir...Fiyat çok pahalı bilhassa Jel akü...

En önemlisi 180watt hiç bir işe yaramaz...Karavanda buzdolabı+2 lamba+3 saat TV+hidrafor için günlük 133 amp enerji gereklidir, sadece buzdolabı 125 amp enerji harcar..180watt sistemi birebir karşılamaz, akü 135 amp diyelim 24 saatte sizin 133 ampere ihtiyacınız var ama sistem 24 saatte 180watt=62 amp(6 saat güneşlenme ile) şarz eder sistemin size faydası 12 saat olur ertesi gün enerjisiz kalırsınız....

Sistem mutlaka en az 240 watt olmalıki 120-130 amp/gün şarj edilebilsin....İyi araştırırsanız 250-300 TL'ye 200 amp kuru jel aküler var...

cantunc' Alıntı:
Sn.ykamas 180 w.lıkpanel ile neleii çalışırmayı düşünüyorsunuz?

Syn Cantunç
Bu örnek fiyatlandırma
Benim hayalim
125-135 W lık iki adet panel,
135 lik iki jel akü iki adet
30 A steca jarj cihazı

bunlarla
bir dolap
bir tv
bir lamba

yetmez mi?

Atilla Bey
Panel iki adet olacak
akü de 2
o fiyata akü nerede varsa oradan alayım
çok sevinirim.
paneler de monokristal dendi.

Yalnız
135 W üstü panellerin 12 V değil, 24 V olduğu söylendi.
ne derece doğru biemiyorum.
Bende sistem 12 V
Bu volt olayı kafamı karıştırdı bir

Bir de panellerin bir büyük yerine
iki küçükten kurulması akü şarjının kapasitenin 10/1 oranında olmasının daha sağlıklı olacağı

Jarj cihazının da
55 Euroya bilmediğim markayla
157 Euroya Steca olmasının
artı ve eksilerini bilemiyorum.

Selamlar

Sn, Yusuf..
Ben 80watt olanları öneririrm ,çünkü 80watt'ın ölçüsü 125x50 cm dir ve karavanın üstüne en-boy döşemesi kolaydır,sonradan başka panel ilave tmeye imkan verir, 180watt büyük ölçüdür karavan tavan havalandırması doğru dizilime engel yaratır, sonra birtane daha ilave edecek aynı büyüklükde yer kalmaz...Şarz regülatörü markaların farkları konusunda fazla bilgim olmamakla birlikde gündüz 6 saatte 4x80wat=120 amp/6 saat= 20 amp'lik şarz cihazı gerekir, markasızlarda verim kaybı ve sonradan ilave panel ihtiyacıda düşünülerek Şarz cihazı en az 25 amp olsunda markasını boş verin..135 amp 2 adet jel aküyü hiçbir zaman şarz edemezsiniz, bu miktar aküyü şarz edebilmek için elinizde 9 adet 80watt panel olması lazım, ama evden iki aküyü şarz edip 3-5 gün gezerim diyorsanız mesele yok, bana sorarsanız 150-200 amp 1 adet akü yeteli, birde akü deyip geçmeyin 135 amp akü 47 kg nerdeyse yetişkin insan ağırlığında, iki kişi yola çıksanız ikide akünüz varsa kendinizi 4 kişi seyehat ediyormuş gibi hissedebilirsiniz...

180W MONOKRİSTAL FOTOVOLTAİK GÜNEŞ PİLİ
Maksimum Güç (Pmax) W 180
Hücre Tipi Mono
Hücre Sayısı 72
Ağırlık kg 15.9
Boyutlar (YxGxD) mm 1580 x 808 x 50
Maks. Voltaj (Vmp) V 36.30
Maks. Akım (Imp) A 4.95
Açık Devre Gerilimi (Voc) V 44.60
Kısa Devre Akımı (Isc) A 5.61
Maks. Sistem Gerilimi V DC 1000
Çalışma Sıcaklığı ºC 44.4
Not: 1000 W/m² Işıma Şiddetinde, 1.5 Hava Kütlesi, ve Hücre Sıcaklığı 25ºC
TOPRAY 2 YIL GARANTİLİ 30A ŞARJ KONTROL CİHAZI
12V-24V Uyumlu LCD Bilgi Ekranlı Şarj Kontrol Cihazı
Özellikleri
Maks. Şarj
Akımı
Aşırı Deşarj
Gerilimi
Aşırı Şarj
Gerilimi
Boyutları
12V Akü için 33A 10.8V ± 0.2V 14.5V ± 0.2V 165x97x40mm
24V Akü için 33A 21.6V ± 0.2V 29.0V ± 0.2V 165x97x40mm
TOPIN 10 YIL ÖMÜRLÜ 2 YIL GARANTİLİ TPG SERİSİ JEL AKÜLER
Model Gerilim
( V )
Kapasite
( Ah )
Ebatlar ( cm ) Ağırlık
Boy En Yükseklik ( Kg )
TPG 12-135 12 135 34,1 17,3 28,1 42,5
TOPLAM MALİYETİ
1 adet 180 W Monokristal Güneş Pili 540 Euro
1 adet 30A Şarj Regülatörü 55 Euro
1 adet 12V-135Ah Jel Akü 255 Euro
KDV HARİÇ TOPLAM 850 Euro

Yukarıdaki bilgiler
fiyat kıyaslamak için

W başı 3 euro
3X80 W =240 euro+Kdv =283.2 =600 TL
30 A sarj reg = 55 euro+Kdv = 69.9 =138 TL
150 ah jel akü =450 TL (Ben bundan ucuzunu bulamadım.Atilla beyden yardım istiyorum akü için)

80 watt paneli 600TL'ye buldunuz galiba, 80watt paneli 450 TL'ye veriyorlar..

http://www.sahibinden.com/80_wp_solar_panel-gunes_pili-fotovoltaik-77WQQaXQQ15336750WQQpXQQdisplayitem

150 amp aküye 450 TL iyi rakam..alış verişlerinizde KDV ödememeye bakın, vermezlerse pazarlık yapın, ürüne %10 fazla ödeyin belge istemeyin, başkasına kessinler..

Daha önce yazdığım gibi şarzların detay kalite farkları hakkında tecrübem yok, herhalde bu galiba..

TPS-555.jpg

Bunları bir kez daha konuşmuştuk sanırım.Karavanda kullanılan tüm gereçlerin ihtiyacını karşılayacak yaklaşık 140 W.lık enerji için karavanın tavanında yer bulmak çok zor.İleride cell teknolojisindeki gelişimler sonucunda paneller küçüldüğünde soların mobil kullanı_
mı daha pratik olacaktır..Ancak şu anda basit kullanımlarda etkin olduğu kanaatindeyim.

Evet Cantunç Bey,
Size göre karavanda böyle hayaller kurmak için henüz erken
Ama 20 yıldır kullananların ne fazlası var onu öğrenmek gerek
Bizimki de hayal işte
Fakirin kurufasulyesi gibi......

20 yıldır kullananlar olduğunu var sayarsak,vede benim yabancı karavancı arkadaşlarımda görüpte imrendiğim teknolojinin aslında hayallerimdeki oldamadığını anlamam ancak elektirik mühendisleriyle görüştükten sonra ortaya çıktı.Satıcılar malını satacak,kananlar
alacak.Tekrar ediyorum şu anda bize satmaya çalıştıkları sadece basit şarj işlemlerini yapabiliyor.Özeten TV.Buzdolabı Vs.elektirikli gereçlerimiz çalışsında, elektirik parası ödemeyelim.Keşke maliyeti düşük olsada evlerimizedeki kocca çatılara uygulayıp Tedaş'a para ödemesek.

Sn.Yusuf hotmail adresinize bir mail attım kontrol ettinizmi..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

SON KONULAR

Geri