Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 828
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 304,466
Ynt: Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak?

teknik kusurum olduğunu baştan söylemiştim.
ancak, bunu gidermek içiin çaba sarfediyorum. ben bilgilendikçe sizlere hepsini
ileteceğim.
bir güneş paneli 100 W
bir şarz çihazı aldım tabiiki. Marin Enerji Çankaya-İZMİR " TEKNİK olarak bana
yardım eden Abdurrahman TAŞBAŞI -eniştemdir.-söylediğine göre swich bir
alet.türü içinde çok iyi imiş, ederi de 60 tl.
bir adet ise phocas enerji kesici.. aynı yerden 8,08 phocos.ederi 100 tl.
bunların beraberliklerini en son bugün kontrol ettik. tam bir uyum içindeler.
yani bundan memnun olmamak elde mi?
sevgiyle kalın.geze kalın.

Etiketler

ykamas' Alıntı:
Sayın fsirin,
http://www.derinmarin.com/Derin-Marin-Teknelerde-Gunes-Pili-Kullanimi.htm
STECA regülator var
diğeri de
Topin akü yazdımı
değişik yerlerde değişik bilgiler var.
Steca Regülatörler güzel gözüküyor. Denemek lazım.

Sayın
Sayın fsirin,
LCD veya LED ekran oluşu çok önemli olmasa gerek.
İkisinin arasında bayaaa fark var .
neden bu fark acaba?

ykamas' Alıntı:
Sayın
Sayın fsirin,
LCD veya LED ekran oluşu çok önemli olmasa gerek.
İkisinin arasında bayaaa fark var .
neden bu fark acaba?
Cihaz ledlerde şarj edip etmediğini gösteriyor. Aslında ekranın bizim için hiç bir önemi yok. Bu cihazlar genellikle gece aydınlatması için kullanıldığından çıkış uçlarına ne kadar süre çıkış verileceğinin programlanması için kullanılıyor. (En azından benim kullandığım model öyle). Bizde o çıkışı kullanmıyoruz. ;)

Sayın Yusuf KAMAŞ,

Talebiniz olan ürünlerle ilgili fiyatlarımız tetkiklerinize sunulmuştur:

1.)Sunrise 80W panel: 200.-Euro+Kdv (adet)

http://www.solar-bazaar.com/gunes_enerjisi.asp?id=170

Arkadaşlar panel fiyatı teklifinde bana uygun gelen bu panelle ilgili ne düşünürsünüz?

80_wp_solar_panel-gunes_pili-fotovoltaik-77WQQaXQQ15336750WQQpXQQdisplayitem

Bu da var ama marka belirtmemiş.
ne zormuş bilmemek
sanırım insana verilecek en büyük ceza CEHALET olmalı.

Cehalet ceza olur mu Yusuf Abi :D
Tam terzine "Cehalet mutluluktur"
Eğer karavan diye bişey bilmeseydik, hiç arzulamaz, onun aşkını duymazdık.
Hiç çikolata yemeseydik onu da arzulamazdık, ama artık çok geç :smiley:
En kötüsü neyi bilmediğini bilmek ;)

Sn.Yusuf Kamaş,

gelecek parti, güneş paneli için ben bir telefon bekliyorum, cazip bir fiat
olacak gibi. telefonum. 0535 9592142

orion' Alıntı:
Cehalet ceza olur mu Yusuf Abi :D
Tam terzine "Cehalet mutluluktur"
Eğer karavan diye bişey bilmeseydik, hiç arzulamaz, onun aşkını duymazdık.
Hiç çikolata yemeseydik onu da arzulamazdık, ama artık çok geç :smiley:
En kötüsü neyi bilmediğini bilmek ;)

Volkan Kardeşim,
Panellerle ilgili benim yaptığım araştırmayla kitap yazardım.

Teknik bilgisi olan arkadaşlardan beklediğim şuydu;
12 V sistemi olan bir araca en fazla 80 W ile 125 W a kadar paneller koymak gerekir.
150-175-185 W ve daha üstü panelleri koyamazsın çünki bu paneller 24 V sisteme uygundur.

Bunları hala duyamadım.

Teknik bilgisi olanalara sitemim bu oldu.

Dediğiniz gibi elimizde çikolatamız var.
İlginize teşekkür ederim

Saim Bey,
Teşekkür ederim.
Acelemiz yok.
Hem uygun fiyat
Hem de uygun sistem olsun diye tüm çabamız.
Şimdi yurt dışına gitme olasılığım var.
Almanya da bu sistemin ana merkezi.
Güzel habelerinizi de bekliyorum.
Saygılar.

NE GÜZEL HABER

İşte bedava ısınmanın yolu!

"Bu sistemin kurulu olduğu mekan, en geç 8 yılın ardından bedava ısınacak.''

Yrd. Doç. Dr. Niyazi Demircan, yaptığı açıklamada, güneş enerjisi ile ısınmayı sağlayan bir sistem geliştirdiğini ve sistemin, Akdeniz Üniversitesi Temiz Enerji Merkezi'nin üniversite yerleşkesi içinde bulunan Çevre Koruma Merkezinde uygulandığını bildirdi.

Sistemin tamamen yerli imalat olduğunu ve ithal malzeme kullanılmadığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Demircan, tasarımın kendisine ait olduğunu, montaj işleminin ise Türkiye çapında faaliyet gösteren bir firma tarafından yapıldığını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Demircan, ''Türkiye'de ilk kez bir mekan bu dizayna sahip bir güneş enerjisi sistemiyle ısıtılıyor. Aynı zamanda bu uygulamayla Çevre Koruma Merkezi, Türkiye'de ilk kez güneş enerjisiyle ısıtılan kamu kurumu oluyor'' dedi.

Bu sistemin herhangi bir emisyonunun bulunmaması sayesinde hava kirliliğine yol açmayacağını, aynı zamanda sıcak su kaynağı olarak da kullanılabilen kombine bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Demircan, ''Hem sıcak su kaynağı, hem de mekan ısıtılması amacıyla kullanılan kombine bir sistem. Ancak sistemin uygulanacağı mekanın ısı yalıtımının iyi yapılmış olması verimin artması açısından çok önemli'' diye konuştu.

Sistemin Türkiye'nin yüzde 70'inde kullanılabilir olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Demircan, sistemin yaygınlaşmasıyla fosil yakıtlara bağımlılığın azalacağını, bunun da hava kirliliğinin önlenmesinde önemli bir etken olacağını bildirdi. Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı olduğuna işaret eden Yrd. Doç. Dr. Demircan, güneş enerjisinin ısınma amaçlı kullanılmasıyla bunun da büyük ölçüde azalacağını, yaygınlaşması halinde ülke ekonomisine de ciddi miktarda katkı sağlayacağını söyledi.

BEDAVA ISINMA

Yrd. Doç. Dr. Niyazi Demircan, güneş enerjisiyle elektrik üretiminin maliyetinin yüksek olduğunu, ancak 2020'li yıllarda yaygınlaşmasının ve maliyetinin düşmesinin beklendiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Güneş enerjisiyle elektrik üretecek sistemi kurmak için yapılan harcamanın sistemin çalışmasının ardından amorte edilmesi çok uzun yıllar alıyor. Ancak güneş enerjisi kullanılarak ısınma sistemi kurulması, düşük maliyetlerle yapılabiliyor ve bölgeye göre değişmekle birlikte 6 ile 8 yılda kendisini amorti edebiliyor. Yani bu sistemin kurulu olduğu mekan, en geç 8 yılın ardından bedava ısınacak.''

Yrd. Doç. Dr. Demircan, sistemin Çevre Koruma Merkezi'ne kurulmasının oldukça yeni olduğunu belirterek, sistemi 1,5 ay boyunca çeşitli konularda gözlemleyeceklerini, merkezin ısı yalıtımının da yapılarak sistemden tam randıman alınmasının sağlanacağını söyledi.

AA

Bu tarz sistemler co guzel. Ben 4-5 yil oncesine ait izledigim bir programda bir cift kendilerine yaptiklari mustakil bir evde tamamen bagimsiz cevreye duyarli bir ev yapmislardi. Gunesin hic gorunmedigi zamanlarda bile en yuksek seviyede enerji elde elebilen paneller ile tamamen catiyi kaplamislardi. Bu paneller sayesinde depoda isinan su evin icinde dolastirilarak kisin evin isinmasi saglaniyor, ayni panellerden elektrik ve farkli bir depoda isinan sudan ise sicak su ihtiyaci gideriliyordu. Bu paneller cok duyarli panellerdi (ki evin ingiltere`de oldugunu dusunurseniz dunyanin en iyi panelini koymalisiniz cunku kisin gunes diye birsey yok burda ve aydinli ise sabah 9-10 arasindan aksam 3 e kadar. Sonrasi karanlik.) Ev sahibinin soyledigi suydu 10 sene icerisinde butun sistem kendisini amorti edecek demisti. Benim dedigim gibi ingiltere gibi gunes almayan bir ulkede yapildigi icin maliyet yulsekti. Turkiye gibi yilin 12 ayi bir sekilde gunesli olan ulkelerde daha az duyarli sistemlerle bile enerji elde edilebilir. Benim hayalim Insallah ilerde mustakil bir ev yaptirabilirsem kesinlikle cevreye duyarli yesil ev (Green House) seklinde yaptirmak.

Lafi cok uzattim, Bazi arkadaslar karavanda olmaz demisler ama evde tuketilen her turlu enerjiyi yerine koyan sistemler bunlar, karavanlarda da yeterli olacaktir. Arac tavaninizda biraz buyuk bir yer kaplar ama kesinlikle is gorur. Hatta bildigim kadariyla bu sonar panellerin icinde GPS olanlarini bile cikardilar karavanlar icin. Bu sekilde gunesin yonunu ve acisini tespit ederek 45 dereceye kadar otomatik olarak ayaga kalkiyor panel ve tam verimli kullaniyor gunesi. Tabii henuz bu sistemler cok pahali ama kesinlikle hayal degil.

Hatta buda tamamen gunes enerjisi ile calisan konsept kampervan. Ozunde VW T1 ornek alinilarak calisilmis. Onun yeni hali gibi. Fransiz asilli canadali tasarimci Alexandro Verdier tarafindan tasarlanmis. Sanirim VW firmasindan piyasaya cikacak. Gunes oldugu muddetce arac bile gunesle calisacak. Aksamlari ise elektrikli hibrit disel motor devreye girecek. Satis fiyatinin 69.000 dolar olmasi bekleniyormus. Videoyu mutlaka izleyin.

Buda linki: http://gliving.com/volkswagen-westfalia-verdier-solar-powered-mobile-micro-home/

Melih kardeşim,

Bizde güneş var,
Elinden tutunca mühendisimiz (ülke coğrafyasının özelliği gereği) çok zeki.
Aslında Almanya'da olduğu gibi teşvik asıl bu alanda verilmeli.
Termik santrallere ihtiyaç kalmaz ya da azaltılmış olur.
Doğaya ve böylelikle geleceğimize sahip çıkmış oluruz .

Size tamamen katiliyorum,
Devlet tesvigi kesinlikle gerekli. Sizin bahsettiginiz Almanya`da, Ingiltere, hollanda gibi ulkelerde bu tarz projelerde bildigim kadari ile belli vergileri dusuyorlar tesvik amaci ile. Mesela ingiltere`de hibrit yada elektrikli araclardan vergi alinmiyor. Diger araclarinda vergisi yaasina gore degil emilsyon oranina gore. Ne kadar cok CO2 uretiyorsaniz o kadar para oduyorsunuz. Bence cok mantikli. Insanlari dusuk yakitli, kucuk, dusuk emilsyon degerli araclara yonlendiriyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR