Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 828
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 303,784

Etiketler
Ynt: Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak?

zedzestion' Alıntı:
Sordum henüz cevap gelmemiş gelince paylaşırım

bayağı bir adet girer, kontenyer ölçüleri 5,90*2,30*2,30m, kabaca minumum 800ad panel girer

Gelen cevap alttaki gibi
Özetle 576 adet 95 watt yukleniyor
3.Regarding to the packing,roughly in one 40'' container we can load 1296pcs and in 20'' container we can load 576pcs.
In 40'' the total power is 123,120.00W,and 20'' the total power is 54,720.00W.

576:3=192 karavan eder.Gezenbilircilere anca yeter :D.Beni saymayın,ben dün taktım.

Kanâatkâr olanlar, en büyük zenginliğe sahiptir ;D ;D ;D Evet Enver bey iyi günlerde kulanınız panellerinizi.

Ben Gezenbilir icin düşünmemiştim ticareti yapılabilir diye düşünmüştüm yoksa 3 tane solar panel icin koca konteynere 100 bin USD ye yakın para bağlamanın ne kanaat la nede mantık la alakası var.

Mercedes Hymermobil 550
Land Rover Defender 110 2.5D

konderk' Alıntı:
Kanâatkâr olanlar, en büyük zenginliğe sahiptir ;D ;D ;D Evet Enver bey iyi günlerde kulanınız panellerinizi.
Ben her zaman bu tip seylerde ehil kisilerin destegini almanın en doğru olduguna inanirim.
Haddini bilmek de büyük bir erdem ve zenginliktir.lutfen kullanılan kelimeleri muhataplarının ne sekilde anlayacağına dikkat edelim.elestiri yada yorum yapmadan aynaya dikkatli bakalım .

zedzestion' Alıntı:
Ben Gezenbilir icin düşünmemiştim ticareti yapılabilir diye düşünmüştüm yoksa 3 tane solar panel icin koca konteynere 100 bin USD ye yakın para bağlamanın ne kanaat la nede mantık la alakası var.

Mercedes Hymermobil 550
Land Rover Defender 110 2.5D

Mustafa bey,foruma katıldığınızdan beri sürekli yapıcı mesajlarınızı takip etmekteyim,öyle veya böyle yapılan her araştırmaya ve paylaşılmasına ancak saygı duyarız.Hepimizin malumu olduğu gibi paneller karavan veya tekneler hedef gözetilerek imal edilmiyorlar,ancak biz karavancıların en büyük sıkıntısı enerji olunca hepimiz bir takım arayışlara girdik zaman,zaman ,şahsen ben enerji fuarlarına bile gittim,ve orada yurtdışında panellerle enerji tarlalarının kurulduğunu üretilen enerjinin satıldığını öğrendim.Bu açıdan baktığımızda sizin ticari düşüncenizde olağandışı bir şey aramak aklımıza gelmez.Bizim fuarı ziyaretimiz yanılmıyorsam 2010 yılıydı ve bir yasa bekleniyordu bu tip enerji tarlaları kurulabilmesi için ancak bu günlere kadar o konuda halen somut bir bilgi yok .Geçtiğimiz günlerde enerjisa kaynaklı bir haber vardı basında o kadar.Hal böyle olunca bizde konunun sadece bizi ilgilendiren yönüne bakmaya başladık yani karavan başı 3 panel.
Tesadüfen aynı tarihlerde epeydir kafamızı kurcalayan bu sorunuda çözünce böyle bir mesajla paylaşayım istedim.Sorunumu çözerken Önder bey ile telefon görüşmelerimizin sonucu oluşan izlenimi olduğunu zannettiğim kanaatkar olma hitabını ben üstüme aldım.Kaldıki sizin düşünceniz yönünde (ticari)baktığımızda önümüzdeki günlerde olmayacak bir proje değil kafanızdaki.Forumdaki pozitif katılımcı heyecanınızı kaybetmeyin lütfen ....

enverdede' Alıntı:
Mustafa bey,foruma katıldığınızdan beri sürekli yapıcı mesajlarınızı takip etmekteyim,öyle veya böyle yapılan her araştırmaya ve paylaşılmasına ancak saygı duyarız.Hepimizin malumu olduğu gibi paneller karavan veya tekneler hedef gözetilerek imal edilmiyorlar,ancak biz karavancıların en büyük sıkıntısı enerji olunca hepimiz bir takım arayışlara girdik zaman,zaman ,şahsen ben enerji fuarlarına bile gittim,ve orada yurtdışında panellerle enerji tarlalarının kurulduğunu üretilen enerjinin satıldığını öğrendim.Bu açıdan baktığımızda sizin ticari düşüncenizde olağandışı bir şey aramak aklımıza gelmez.Bizim fuarı ziyaretimiz yanılmıyorsam 2010 yılıydı ve bir yasa bekleniyordu bu tip enerji tarlaları kurulabilmesi için ancak bu günlere kadar o konuda halen somut bir bilgi yok .Geçtiğimiz günlerde enerjisa kaynaklı bir haber vardı basında o kadar.Hal böyle olunca bizde konunun sadece bizi ilgilendiren yönüne bakmaya başladık yani karavan başı 3 panel.
Tesadüfen aynı tarihlerde epeydir kafamızı kurcalayan bu sorunuda çözünce böyle bir mesajla paylaşayım istedim.Sorunumu çözerken Önder bey ile telefon görüşmelerimizin sonucu oluşan izlenimi olduğunu zannettiğim kanaatkar olma hitabını ben üstüme aldım.Kaldıki sizin düşünceniz yönünde (ticari)baktığımızda önümüzdeki günlerde olmayacak bir proje değil kafanızdaki.Forumdaki pozitif katılımcı heyecanınızı kaybetmeyin lütfen ....
Sayın Enverdede bir büyüğüm olarak vermiş olduğunuz öğütleri kulağıma küpe ediyorum.uzun uzun yazmak isterdim fakat takip ediyormussunuz biliyorsunuzdur suan gezideyim.Ana amacının paylaşım olduğunu düşündüğüm forum sitelerinden gezenbilirin bu amacın cogu zaman dışarısında hareket etmeye başladığını uzulerek görüyorum.benim buraya gelmemin ana amacı paylaşım, rant eldesi değil. Aldigim fiyatlari acikca paylasmamin sebebi buydu. Bilginizi arz eder saygılar sunarım.

arkadaşlara bir uyarı,
şarzırınızı mutlaka yeter denilen amp'den fazlasını alın,

örnek ben 180w panele 10amp şarzır kullanıyordum, şimdi panel ekleyeceğim için yavaş yavaş ekonomik nedenlerden dolayı önce şarzırı değiştirdim, 30amp şarz cihazı aldım, panel eklemeden daha fazla enerji elde ettiğimi fark ediyorum,
bunu araştırdığım zaman şu sonuca varıyorum normalde 10amp yetiyor ama tam yükde 8amp-9amp enerji geldiği zaman cihaz limitlerde çalışıyor vede enerji kaybı olmaya başlıyor veya kendini korumaya alıyor,
arkadaşlar bu olayın doğruluğunu yazacaktır umarım anlatabilmişimdir :smiley:

buralpdi' Alıntı:
panel ekleyip, süzme sayaç takacağım sizlere, ne yapalım mazot pahalı ;D ;D ;D

levent abi arabamıza da panel taksak vede onu elektrikliye çevirsek ne dersin ?
nasılsa elektrik beleş ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR