Karavanda Duş Çözümleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 94
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 77,075

Etiketler
Ynt: Karavanda Duş Çözümleri

Yusuf Aybek' Alıntı:
Hikmet hocam aklınıza sağlık bu nasıl bir cin fikirdir ;D 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi ;D

Yokluk adamı mucit yapar derlerdi inanmazdım.ama sıcak su için mükemmel çözüm diyebilirim .şofbeni 370 tl ye aldım ıvır zıvır 450 tl maloldu suyu 60 dereceye kadar ısıtabiliyor gazı kokluyor.daha ne olsun. orjinal bir boyler binlerce avro düşünürsek sudan ucuz..
berkcantp' Alıntı:
Şofben, karavanda bayanlar ve çocuklar için kullanışlı iyi çözümlerden birisi, benim tayfa için biçilmiş kaftan diye bilirim.

Evet İlhan abi bizim hanım özellikle soğuk suda duş alamıyor oğlan desen oda öyle eeee onlar rahat etmeyince bizdede huzur olmuyor..

"Merak ve gereksinim" buluşların anasıdır.

Hikmet Bey, kutlarım!.. :smiley:

Cavid Sezen

Aliço' Alıntı:
Hikmet Bey'in yaptığını ben biraz daha basitleştirdim. Araya hiç şohbeni koymadan ocakta kaynattığım suyu direk depoya dökerek depoda ki suyu ısıtıyor ya da ılıtıyorum.

Hüseyin Bey'in yöntemi çok daha basit; şofben masrafı da yok, kutlarım.. :smiley:

Hikmet ve Hüseyin Beylerin yöntemlerinde, depodaki suyun derecesi yükseltilmeye çalışılıyor. Bu durumda:
-Ya depo, küçük olmalı,
-Ya depoda su yetecek ölçüde olmalı,
-Ya da aile kalabalık olmalı ki suyu ısıtmada kullanılan enerji, boşa harcanmamış olsun. ;)

Cavid Sezen

Sıcak sudan zarar gelmez Cavid Hocam. Hele bir de mevsim kışsa. :smiley:

Hikmet Bey'in yöntemi çok güzel. Özellikle yerleşik depoya sahip karavanlar için çok güzel. Üstelik de az yer kaplar. :smiley:

Bizim gibi bidon tipinde su deposu olanlar için, ocakta ısıtmak en iyi çözüm. Ben de geçen sene bir sirkülasyon pompası ve ocak üzerine konacak bakır boruyla ısıtmayı planlamıştım. Uygularsam fotoğrafını çekerim. Daha önce yapmak isteyecekler için; bakır boru spiral şeklinde kıvrılır. Spiral boru ocağın üzerine konur. Depodaki pompadan gelen su spiral borudan dolaşıp tekrar aynı depoya dökülür. Kullanırken önce sirkülasyon başlatılır sonra ocak yakılır. Kapatırken de önce ocak kapatılır sonra sirkülasyon. Böylelikle sularla uğraşmadan kolay yoldan bir depo su ısıtılır. :smiley: [SIZE=78%] [/SIZE]

Hikmet, sıcak su için güzel bir çözüm bulmuşsun. Tebrikler.
Benim T3 de su deposu hemen amonyaklı buzdolabının arkasında dikey olarak konumlandırılmış. kampingde devamlı 220 volt ile buzdolabı çalışırken su deposunu da hafiften ısıtıyor. Bulaşıkları yıkarken ılık suyun akması keyifli oluyor. Hatta bazen elimi yakacak şekilde su ısınıyordu. Bu durumda depoya hemen soğuk su ilave ediyordum. Hem de dolabın performansı artıyordu.

aslanahmet' Alıntı:
Benim T3 de su deposu hemen amonyaklı buzdolabının arkasında dikey olarak konumlandırılmış. kampingde devamlı 220 volt ile buzdolabı çalışırken su deposunu da hafiften ısıtıyor. Bulaşıkları yıkarken ılık suyun akması keyifli oluyor. Hatta bazen elimi yakacak şekilde su ısınıyordu. Bu durumda depoya hemen soğuk su ilave ediyordum. Hem de dolabın performansı artıyordu.
;D
Hakan seninki bir taşla iki kuş olmuş. ;)
Buzdolabından ısıtmalı su deposu ve Su soğutmalı 3 sistem buzdolabı :smiley: [SIZE=78%] [/SIZE]

Ferhat abi bende aynı sizin düşündüğünüz sistemi düşünmüştüm hatta hurdadan alacağımız gazlı şofben içini yine bir tencere içine yerleştirip bu tenverenin altınıda keserek ısının petekler arasında rahat dolaşması sağlanabilir,iki ucundaki hortumlardan birini musluğa peteyi ocağa hortumun diğer ucunu depoya 5-10 dakika yanmayla depodaki suyu yeterince ılıtmış oluruz ;)

aslanahmet' Alıntı:

Hakan abi karavanımın eski halinde benimde su deposu senin aracında olduğu gibiydi ve gercekten su ısınıyordu ama miktar çok azdı.birde aracımın duş alma başlığı nın açma ve kapaması üzerinde bu durumda duş alırken suyun israf olmasını çok büyük ölçüde önlüyor.

SDC13986.JPG

Gene ilginç fikirler gelmeye başladı, yeri olanlara diyeceğim yukardaki örnek, 350 TL şofben bence en makulü, suyu ısıtacam derken bir yerleri ısıtmayın, aman dikkat sizlerle birlikte gezintiler yapacağız.

raptor' Alıntı:
Hakan abi karavanımın eski halinde benimde su deposu senin aracında olduğu gibiydi ve gercekten su ısınıyordu ama miktar çok azdı.birde aracımın duş alma başlığı nın açma ve kapaması üzerinde bu durumda duş alırken suyun israf olmasını çok büyük ölçüde önlüyor.

Evet, zaten 3-4 tabak-çatal yıkayacak kadar su ısınıyor. Duşa falan yetmez. Zaten benim karavanda duş da yok :D . Depoyu da doldururken ölçtüm, topu topu 40 litre su alıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri