Karavanda Duş Çözümleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 94
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 77,113
Ynt: Karavanda Duş Çözümleri

Bu aparatı kendimiz de yapabiliriz aslında. Gördüğüm kadarıyla resimdeki de 5 lt basınçlı bidon, bizdekine açma/kapama anahtarlı duş telefonunu bidona bağlayacak hortumu bulmak kalıyor, onu da pnömatikçilerden temin edebiliriz. Fikir fikiri doğuruyor. :smiley:

Etiketler

evet kendimizde yapabiliriz, spiral kompresör hortumu ve duş telefonu bu işi görür, hepsi hazır ve ucuza mal olur :smiley:

Merhaba,
Mesajların tarihine göre galiba kapanmış bir konuya yazıyorum,umudum,ilgilenen ve görüş bildirecek üyelere ulaşabilmek.
Motorkaravanımızda,banyo olarak hazırlanmış bölümdeki plastik dolapları işlevsizliği nedeniyle söktürdük,yerine çok daha kullanışlı ahşap raf ve dolaplar yaptırdık.Bu dolapların ve içindeki eşyaların ıslanmaması için,banyonun 3 duvarını örtecek biçimde tavana geçirilmiş ince çelik tele ince çelik mandallarla banyo perdesini tuuturuyoruz,Boşta kalan taraf ıslanıyor,ancak dolapların konumu , orayı örtmek olanağını kaldırıyor.

Tavandan asma ya da bir başka çeşit duş perdesi kullanıp ta memnun kalan ya da şimdi konuyu okuyup ta aklına çözüm gelecek üyelerin yardımını bekleyeceğim,teşekkürlerimle.

Maglata

Sayın Yaybek,becerebilirsem,fotoğrafını çekip buraya ekleyeceğim.İlginize teşekkür ederim.
Maglata

maglata' Alıntı:
Sayın Yaybek,becerebilirsem,fotoğrafını çekip buraya ekleyeceğim.İlginize teşekkür ederim.
Maglata

Sayın "maglata",

Fotoğraflardan bir haber yok mu?

Cavid Sezen

Özellikle duş yeri bulunmayan kampervanlar için bir çözüm; daha önce gündeme geldi mi anımsamıyorum:

http://www.reimo.com/de/64130-reisedusche_rund_mit_wanne_durchm_70cm/

Cavid Sezen

[attachment=1]

[attachment=2]

64130_popup.jpg

64130_1_popup.jpg

259,90 Euro :D bizi aşar. Daha ucuza haletmenin yolu var. 1 Plastik leğen, jumbo battal boy çöp torbası ( alt kısmı makasla kesilmiş), 7-8 tane duş perdesi kancası, 1 hulohop, biraz sağlam ip, 1 solar duş torbası. Hepsi sanırım 40 TL ye halledilir ;)

Hakan bu şartlarda resimdekinden vaz geçmek gerekecek, o çöp torbası ve leğenden yapılma duşa girmez...

slm dostlar.. ;)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-karavan-portatif-12-volt-dus-42285084/detay/ ..... gecen sene almıştım ve çokta memnunum..şayet ellerinde kalmışşa tasiye ederim.. duş telefonunu sabitleyecek vantuzu ve askısı var ..heryere monte edilebilir..su bidonunu güneşe koyun alın size sıcak su:smiley: 12wolt dalgıç pompa elden kumandalı ve pratik..
sevgiyle kalın..

Seyyar duş almaya ne gerek var ki? Eğer karavanda hidrofor ve lavabo var ise bir T ile dışarıya duş alınabilir.

İnsel Hocamın paylaşımı; kamperde duş konusunda, böyle güzel bir çözüm görmedim şimdiye değin: (http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=78687.new#new)

Cavid Sezen

http://www.youtube.com/watch?v=nclxqxZAB00&feature=player_embedded

karavanımımı yeniden yaptığımda sıcak suyu çok önemsememiştim.fakat daha ilk tatilimde sıcak suyun çok önemli olduğunu farkettim

özelikle hanım ve bizim oğlan soğuk su ile duş almayı pek sevmiyorlar .bende en uygun en pratik ve ucuz yöntem olarak.termodinamik şofpen monte ettim.fakat bundaki en büyük

sıkıntı musluğu az açınca şofben gaz vanasını açmıyor ve suyu ısıtmıyordu.suyu çok açıncada ilk on saniye soğuk su geliyor sonra

ateşliyor ve suyu israf ediyorduki bu çok büyük bir sorun çünkü suyumuz 90 litre ile sınırlı damlasını bile boşa harcayamayız.bende

çözümü sıcak suyun tesisata karıştığı bir noktaya vana koyup depoya geri döndürdüm.yani suyu devirdaym ettirip tüm depodaki

suyu ısttım veya ılıttım.böylece hazırda 90 litre sıcak su elde ettim.bu işlem sadece 7 dakika sürdü ve şofbeni kapattım.artık

hazırda sıcak suyum ve bu suyun dercesi istediğim kadardı yani ılıtmama veya ıstmama gerek yok böylece suyu israf etmeden kullanabiliyorum....

SDC13982.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR