Karavanda Duş Çözümleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 94
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 77,075
Ynt: Karavanda Duş Çözümleri

elgena sıcak su boyleri
http://www.sahibinden.com/elgena_sicak_su_boyleri-53WQQaXQQ20134156WQQpXQQdisplayitem

Etiketler

Arkadaşlar e-bay da da 12V DC portatif duş setleri bulunuyor. Bazen kargo dahil çok cazip fiyatlı olabiliyor,takip etmek gerekli :smiley:)))
Ben yıllardır kullanıyorum.Yalnız kullandıktan sonra dalgıç pompa içinde su kalmamasına dikkat etmek lazım.( 5 yıl önce benimkinin pompa yandı , meşhur karavan üreticilerinden çok çok pahalı bir fiyata yeni bir pompa almıştım 85TL ;D )

http://cgi.ebay.com/12V-DC-SHOWER-CAR-BIKE-TRAVEL-CLEANER-VACUUM-CHARGER-C7_W0QQitemZ120514076242QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item1c0f32de52

Yerli 12V DC dalgıç pompa üreticisi:

http://www.pumps-pumps.com/

Hermetik şofbeni aldım, şimdi 12v'a çevireceğim, servisde çalışır vaziyetteki numuneyide inceledim, ellerimi yıkadım, hidraforla çalıştırıyorlardı...Ölçüleri 56 x 32 x 14 cm...

Görüntü048.jpg

Sağol Yusuf, ikinci el aldım 12v'la çalışır hale getirip malzeme olarak satacağım..

Benim ilk karavanımda Demirdöküm marka bir şofben vardı. Boyutlarıysa evde kullanılan şofbenlerin yarısı kadardı. Bir bacası vardı ve mekanik (manyetolu) çakmakla çalışıyordu. Su pompasının dk.da kaç lt. su bastığını bilmiyorum ama şofbeni rahatlıkla çalıştıracak basınca sahipti...

atiladi' Alıntı:
Hermetik şofbeni aldım, şimdi 12v'a çevireceğim, servisde çalışır vaziyetteki numuneyide inceledim, ellerimi yıkadım, hidraforla çalıştırıyorlardı...Ölçüleri 56 x 32 x 14 cm...
Atilla bey kolay gelsin. İlginç ama üretken çalışmalarınızı hayranlıkla izliyorum. Bizim camiamızın sizin gibi insanlara her zaman ihtiyacı var. Enerjiniz hiç tükenmesin...

Yusuf, Aletin en önemli teknik özelliği çalışma prensibi...
Aletin ölçülerini tekrarlıyayım
10 Lt/dak olan model 56x32x14 (sıcak su ayarı çevirmeli düğme) Fiyatı 550 TL ,
12 Lt/dak olan plas modeli 57x36x11 (sıcaksu ayarı dokunmatik dijital) Fiyatı 650 TL
Bildiğimiz LPG'li pilot alevli, yanma için oksijeni içeriden alan şofben deyil, yine pilot alevil katkaloriferi ve sıcaksu temin aracı diye bildiğimiz hermetik kombide deyil..
Bu başka birşey...bir fanı var ve bu fan yanan gazı dışarı üflüyor, yanma için gerekli temiz havayıda yine bu fan vasıtası ile dışarıdan alıyor, böylece içerideki oksijeni tüketmiyor..
Pilot alev yok, siz musluğu açınca önce fan devreye giriyor birkaç saniye sonra otomatik ateşliyor ve çalışmaya başlıyor yani su akmadan LPG harcamıyor..
Üzerinde iki adet çevirmeli düğme var biri gazı kontrol ediyor, diğeri su debisini, bu yönetmle ihtiyacınız olan debide istediğiniz sıcaklığı yakalamaya fırsat tanıyor, siz musluğu sonuna kadar açtığınızda alet tam gaz çalışmaya geçerek sizin ihtiyacınızdan fazla derecede sıcak su vermiyor, gereksiz yere LPG harcamıyor, iki ayar düğmesi ile su ve ısı miktarını sizin belirlemenize izin veriyor.
Emniyeti yüksek bir alet, su debisi düştüğü anda gazı kesiyor, zaten su akmadanda yanmıyor, yanma herhangi bir sebepden dolayı sonlanırsa ısı kontrollü vana gazı kesiyor, kendini korumaya alıyor..
Aletin önemli çalışma prensibi boşa LPG harcamamak üzerine kurulmuş sanki..
Ateti kurmak çok çok basit..Dürt adet vida ile duvara monte ediliyor, sağ alt boruya hidrafordan gelen su bağlanıyor, sol alt boru sıcak su tesisatına bağlanıyor, ortadaki girişe ise LPG tüpünden gelen hortum takılıp bir kelepce ile sıkılıyor, Biri temiz hava diğeri atık gaz olan içiçe geçirilmiş özel borusu takılıp dışarı verildikden sonra alete normalde 220v, benim revizyonumla 12v verildiğinde sistem çalışmaya hazır duruma geliyor...Artık yapacağınız suyunuzun var olduğundan ve hidraforunuzun çalışdığından emin olun..Musluğu açın 2-3 saniye fan sesini duyuyorsunuz (fan sesi duyulmuyorsa zaten bir sorun var demek ve alet kendini emniyete alıyor) sonra ateşliyor ve ayarladığınız seviyede sıcaksu emir ve görüşlerinize hazır, sıhhatler olsun..
Ürünün broşürü Türkçe ve ayrıntılı izahat var, resim-çizim-yazı..

Görüntü051.jpg

Görüntü050.jpg

Atilla abi anlattığınız kadarıyle çok güzel bir cihazmış kombi kalitesinde bir ürün emniyet tedbirinin bu kadar titiz yapılması insana verilen değeri gösteriyor ne diyelim alana hayırlı olsun sizlerin bu forumda olması bizim için bir kazanç iyiki varsınız abi.

Atilla Abi, güzel çalışmalar yapıyorsun. Bunları da bizlerle paylaştığın için teşekkürler. Şofbenin de görünüşü güzel ve zarif.Teknik özellikleri de iyi.

Sahibinden.com da gördüğüm bir karavanda sahibi eski tip şofbeni karavanına takmış. Fena da durmamış. Devamlı sıcak su var diye de not düşmüş. Her daim sıcak su bulunması konforu bir kat daha arttırır.
[attachment=1]

13409949_nbr.jpg

arkadaşlar olimpos-çıralıda konaklarken yanımızda yunanistan'dan gelmiş bir camper vardı duş işini ilaçlama yapılan pompalarla hallediyordu, çok kullanışlı, bidonu birkaç sefer pompalıyor arkasından duşunu alıyordu, yetmedi bir iki daha pompalıyor duşa devam, akşam oldu yemek yediler arkasından bulaşıklarıda bu şekilde yıkadılar, pratik ve masrafsız enerji gerektirmeyen bir sistem, yeride mükemmel yolcu tarafında yolcu basamağına koyuyor, kapı ile koltuğun arasına,
birde bu pompaların şarzlısı bile varmış

ILACLAMA-POMPASI-10-LT-OMUZ-ASKILI-BAHCELER-ICIN__21910203_0.jpg

sarjli-sirt-pompa-kelvin.jpg

Bu cihahazdan bu yaz başında praktikerden almıştım. İlaçlama hariç her işte kullandım; duvar ıslatma ,cam yıkama, çiçek sulama, balkon temizleme gibi, aynı zaman da suyun da verimli kullanımasını sağlıyor, uç kısmı ayarlanarak suyun tazik ve çapı da ayarlanabiliyor.

toffy' Alıntı:
Bu cihahazdan bu yaz başında praktikerden almıştım. İlaçlama hariç her işte kullandım duvar ıslatma ,cam yıkama. çiçek sulama, balkon temizleme gibi, aynı zaman da suyun da verimli kullanımasını sağlıyor, uç kısmı ayarlanarak suyun tazik ve çapı da ayarlanabiliyor.

duş almanın dışında da işe yarıyor yani :smiley:
fiyatı ne kadardı

Yanlış hatırlamıyorsam ya 24,90 ya da 29,90 Tl idi ,Kartal Praktikerde.(5 litre)

Bu da bir çözüm:

[attachment=1]

http://www.pieper-shop.de/1001604-Wasser-Sanitaer/1001605-Duschen/1011065-Druckdusche-Petra/

Cavid Sezen

300674_online.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri