Karavan için Tuvalet Tavsiyesi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 197
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 208,909
Ynt: Karavan için Tuvalet Tavsiyesi?

Özdal Bey merhaba,
Portatif tuvaletler bollaştı bugünlerde :smiley:, Metroda 140 Tl, Pratikerde 115 TL, Marintekde 200 TL cıvarında bulmak mümkün.
Geçenlerde bir soru sormuştum. Kimse cevap veren olmadı. :mad:
Bu ürünlerin hepsi aynı kalitedemidir? Benim üzerinde durduğum konu da su ve koku sızdırma olayı ve dayanıklılık.
Örneğin binalarda kullanılan seramik klozetlerin hemen hemen hepsi yakın kalitede olup genelde görünüş, model farkı mavcut ama fiyatlarda anormal fark var. Koçtaşda seramik su deposu ile birlikte klozeti 100 TL ye aldık, 300 TL yede var hatta daha pahalıya. Ama gördüğü iş ve performans aynı, farkı model ve üretici firmada. Belki kullanılan malzeme de farklı olabilir.
Ancak portatif tuvaletler plastik olunca ve de hiç kullanmadığımız bir ürün olduğundan tercih yapmakta zorlandım ve Sn Yaybekin kendine ve Sn Orsaalabanda ya aldığı üründen bende istedim. Sanırım onu temininde de güçlük var. Bugüne kadar haber gelmedi. Yusufdan haber bekliyorum. Eğer oradan olumsuz haber gelirse yukarda yazdığım firmalardan birinden alacağım. Artık şansımıza ne çıkarsa.

Etiketler

Sağlamlık, sızdırmazlık konusunda ancak kullanan arkadaşlar tuvaletlerinin markasını da belirtirse o zaman bir karşılaştırma yapılabilir:

Bizim kullandığımız FIAMMA marka, herhangi bir sızdırmazlık yaşamadık. Bunu da en iyi, aynı gün içinde 1100m'den 2200m rakıma çıktığımızda tuvaletin deposunun dış basıncın düşmesinden dolayı şişip sallanmasından anladık, tuvaleti kullanırkenki kolu çektiğimizde tuvaletin deposu eski halini almıştı. İki depoyu birbirine bağlayan mandallar da gayet sıkılar FIAMMA'da.

Fiamma bipot konusunda ben de referans olabiliirim. Hem klipsler hem de plastik yapısı ile sağlam bir ürün. Bundan önceki 2 aracımda da Fiamma Bipot kullandım.
Oğuz

Eyvallah, :smiley:
Şimdi Fiamma bulmaya çalışacağız. Diğer memnun olan ve olmayanlarda yazarsa arama seçeneklerimizi genişletebiliriz.

Marintekde Bi-Pot yazan ürün Üst temiz su 15 lt. Alt pis su 13 lt depolu fiyatı 225 Tl.
marka yazmayan ürün üst temiz su 10 lt. alt pis su 10 lt depolu fiyatı 113Tl.
marka yazmayan ürün üst temiz su 15 lt. alt pis su 20 lt depolu fiyatı 146Tl.
http://www.marintek.com.tr/marintekdeniz/?catId=170&pId=3510
pazartesi günü tezgahtarlerdan bilgi almaya çalışayım.
Metro, Koçtaş ve Pratikere yarın bakayım. Bauhausa Ozdal bey bakacaktı.
yarın akşama daha detaylı bilgi sahibi oluruz. Bu arada Yusufdan da haber bekliyorum.

Fikir vermesi açısından ;
Fiamma Bi-pot ( ikili kap anlamına da geliyor)
Bi-pot 30 10lt üst- 11lt alt İngiltere fiyatı 43 pound
Bi-pot 34 15lt üst- 13lt alt 46 pound
Bi-pot 39 15lt üst- 20lt alt 49 pound

Euro 60-100 arası fiyatlarla Avrupa'da satılıyor. 2006 yılında Bi-pot34'ü kimyasallar ve tuvalet kağıdı seti dahil Bodrum metro'dan kampanyada 39 TL'ye almıştım :smiley:
Bilginize
Oguz

Merhabalar,
Yaklaşık 3-4 sene önce bağhaus bahçe kısmından fiamma bi-pot aldım. Sanırım fiyatı yaklaşık 80 tl idi (15-13 litrelik olanı).Aldığım günden beri kullanıyorum.Ne bir koku nede başka bir problem yaşamadım. Tavsiye ederim.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Fiamma markayı bulmaya çalışacağım. Madem herkes memnun.

eksperoto' Alıntı:
benim elimde italyan marka karavan tuvaleti var mobil karavana sonradan wc taktırınca depoda duruyor
kullanmıyoruz sizin işinize yararsa arayın verebilirim
Serkan bey ben cekme karavanıma elbise dolabı ve hemen yanındaki dolabı iptal edip banyo ve Wc bölümü yapıcağım elinizdeki Wc benim işime cok yarar isterseniz ödemeli olarak kargo ile adresime gönderebilirsiniz.
Rauf Usluer
Saray mah.Ahmet yesevi Cad.Apılzade kemalöztürk Ap.No=24 D-9 Alanya.
Tel=0535 2360748
Şimdiden teşekkürler.

kartal praktikerde iki çeşit kamp tuvaleti vardı biri 119tl biri 159tl, kimyasallarıda set halinde andautdoor markası ile 49tl satılıyordu tuvaletlerin markası aklımda kalmamış

mayıstosböce' Alıntı:
Ben bugün bu işi çözdüm bi-pot 500 siparişi verdim http://www.marintek.com.tr/marintekdeniz/?catId=14&pId=3510 dan,sayemde stokta sıfıra düştü,telefona biraz geç cevap veriyorlar,amaçları cingıllarını ezberletmekse ben ezberledim,almadan önce aradım ellerinde varmı diye.Ayrıca tam orta bir ölçü aldım 15-13 lt ,34 cm yükseklik benim işimi görüyor,eğer büyüğü gerekirse alt kısmını fsirin in söylediği gibi büyüğünden alablirim,ilave olarak.Herkese çok teşekkür ederim yardımlarından dolayı.
Koku kesiciler hakkında bilgi almadan önce benim bulabileceğim bir ürün var,onun performansına göre belki bu ürün konusunda koku kesici alan arkadaşlara yardımcı olabilirim, bu ürün kısmen bizim kimyasal alanımıza giriyor.Yurt dışından getirip kemik fabrikalarında deneme yapmıştık eğer şirket hala getiriyorsa sanırım herkese faydam olur.

Bülent bey,
ürün geldi mi? kullandınız mı? yorumlarınızı alabilir miyim? iyi günler dileirm, reha

Evet hiçbir aşamasında herhangi bir sorun yaşamadan geldi,ilk kullandığımda su pompalarken yanından kaçırıyordu biraz sıkınca sorun ortadan kalktı.

mayıstosböce' Alıntı:
Evet hiçbir aşamasında herhangi bir sorun yaşamadan geldi,ilk kullandığımda su pompalarken yanından kaçırıyordu biraz sıkınca sorun ortadan kalktı.

Selamlar,
cevabınız için teşekkür ederim.. peki "pratik" olduğunu düişünüyor musunuz? memnun musunuz? tecrübeniz sonucu, yie aynı ürünü alırmıydınız? yoksa başka bir ürün düşünür müydünüz? mesela atık/temiz su hazneleri uygun mu? yoksa farklı bir kapasite daha mı makul olur mu? reha

RÜZGAR' Alıntı:
Bu tip bir uygulamayı ben Citroen/Berlingo/Multispace mini motokaravanımda yapmıştım.Dizaynı az farkla fotoğraftaki ne benziyordu.
Tuvaleti acil ihtiyaçlarım için ve özellikle geceleri kullanıyor gündüzleri hemen döküyordum.
Eğer bu şekilde kullanırsanız (bir gece için) kimyasal kullanmaya da gerek duymayabilirsiniz.Zira bu tuvaletlerin contaları su ve koku sızdırmaz.
Gündüzleri bir fırsatında dökerseniz sorun olacağını sanmıyorum.
Rüzgar

Şimdi bendeki araç connect ti ,bu yüzden yüksekliği çok önemliydi,ayrıca rüzgar beyin de bu yönde bir bilgi vermesi nedeniyle ben bu modelin küçük hazneli olanını aldım..Kişi adedi çok önemli 2 kişi iseniz bence yeterli ama isteğinize göre 20 lt liğide alabilirsiniz size kalmış.ben şimdi çekme karavana niyetlendim bu tuvaleti orada da kullannacağım.Bakın fsirin bendeki tuvaletin alt haznesi bir büyüğü ile avrupada 6000 km yaptı.Zaten aldığım markada iyi bir marka o ayarda başka markalarda vardır.Şimdi yükseklik farkı ortadan kalktığında ki tercihim bir büyük hazneli olurdu.

mayıstosböce' Alıntı:
Şimdi bendeki araç connect ti ,bu yüzden yüksekliği çok önemliydi,ayrıca rüzgar beyin de bu yönde bir bilgi vermesi nedeniyle ben bu modelin küçük hazneli olanını aldım..Kişi adedi çok önemli 2 kişi iseniz bence yeterli ama isteğinize göre 20 lt liğide alabilirsiniz size kalmış.ben şimdi çekme karavana niyetlendim bu tuvaleti orada da kullannacağım.Bakın fsirin bendeki tuvaletin alt haznesi bir büyüğü ile avrupada 6000 km yaptı.Zaten aldığım markada iyi bir marka o ayarda başka markalarda vardır.Şimdi yükseklik farkı ortadan kalktığında ki tercihim bir büyük hazneli olurdu.

Selamlar,
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, reha

Reha,
Bundan önceki 2 karavanımda da Fiamma Bipot kullandım. Malzeme olarak çok kaliteli. ( bağlantı elemanları, kullanılan plastik vb.) 2005 yılında Bodrum metrıo'dan 39 tl ye hem 2 chemical hem tuvalet kağıdı hediyeli almıştım :smiley: 2006 yılında sadece bipot'u 139 tl ye almak durumunda kaldım. Kozyatağı Metro. Her ikisi de 15 lt idi ve 2 gün boyunca 2 kişi için yeterli bir hacim sağlıyordu.
Bilgine
Oğuz

Benim kullandığım Laplaya markalı tuvalette küçük bir sorunla karşılaştım. Pis su deposunun üst kısmına küçük lastik bir tıpa koymuşlar. Normalde üst bölüm bu lastik tıpanın üzerine oturduğundan sızdırma ya da koku sorunu olmuyor. Ancak üst bölüm çıkarıldığında elde taşırken ve çalkalarken açıkta kalan bu bölümden sızıntı oluyor. Atık haznesinin sonuna kadar dolmasını beklememekte fayda var. İlgilenenlere duyurulur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,673
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri