Karavan için Tuvalet Tavsiyesi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 197
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 208,912
Ynt: Karavan için Tuvalet Tavsiyesi?

Bir de yükseklik problemi var. Karavancıların çoğu ihtiyar delikanlı. :-\ Bir gün belimiz ağrır başka bir gün ... Çözüm için portatif bir çalışma.

portaloo.jpg

portaloo2.jpg

Etiketler

Sn Yasıko,
Her konuda çare (resimleriyle birlikte) üretmenize hayranım. Sitede en çok sizin uygulama resimleriniz var galiba. Helal olsun size.
Bu aleti yeni alacaklar ileriyi düşünüp yüksek modellerinimi alsak acaba diyorum...

Bir soru daha:
Bu aleti kendi ebatlarına uygun dolap içnde taşınmasında sorun olmaz da, banyo (60x80 cm) içinde sabitlemek gerekir diye düşünüyorum. Bu konuda uygulama resimleri varmı acaba? Mesela marin kontradan yere veya duvara sabit bir sandık içine koymak gibi...

Ahmet bey(arı),

Hakkımdaki güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Sorunuza gelince;

Banyo zaten küçük ve dar. Portapotti'yi bence oturma gurubunun altında olması yer kazanmak açısından daha uygun. Aşağıdaki koltuk size bir fikir verebilir (WC3)

Hatta ona verceğinize para yerine (120:-TL civarında) daha ucuza aşağıdaki örnekleri uygulayabilirsiniz. Bir tabure, bir klozet kapağı ve ona uygun bir kova yeterli olacaktır.
Bunu yine oturma gurubunun altına koyabilrsiniz.

İster portapotti ,ister diğerleri olsun sonunda siz götürüp dökecek ve temizleyeceksiniz. Temizlemenin kolay ve hijyenik olması için direkt gider deposu yerine (Bak. portatif WC) de görüldüğü gibi bir küçük boy çöp torbasını kovanın içine yerlestirerek kullanırsanız daha iyi olur hemde koku sorununu ortadan kaldırırsınız.

Hani şampuan reklamı gibi Yap ve at  :D :D

İşlem :D sonrası temizlenme sorunu sistem banyo dışında olursa uygun olmaz. O zaman da aşağıdaki kabini yaptırır,WC işini (hatta banyo işini) dışarıya alır , içeride yer kazanırsınız.

WC3.jpg

WC.jpg

WC1.jpg

potatif WC.jpg

Su sorunun ise hem banyo, hem de duş için (bak.kampduş) ile çözersiniz

kampta_dus_alma_aparati.jpg

Arkadaslar
Portatif tuvalet almak istiyorum. Bunu bir karavanda kullanmayacagim. Panelvanimiza portatif kampcilik esyalarimizi atip kisa kamp gezileri yapiyoruz. Buralarda hanimlar ve cocuklarin kullanmasi icin bir portatif tuvalet almayi dusunuyorum. Birkac tane buldum ama yanlis birsey yapmak istemiyorum. Ne tipleri vardir? Kasetli nedir xxx nedir? Nasil calisir? Kimyasal kullanmaya grek varmi? En uygun nerden bulurum gibi sorularima yanit ariyorum

Genelde Metro marketlerde satılan Fiamma Bipot en çok kullanılanı. 2 parçadan oluşuyor. Üst kısıma su , parçalayıcı ve koku giderici kimyasallar dolduruluyor, üst kısım sifon vazifesi görüyor. Alt kısım ise boşaltmak için menteşeli ayrılabilir bir parça.
http://www.pplmotorhomes.com/parts/rv-toilets-tanks/fiamma-rv-toilets.htm
Ben 2005 de Bodrum Metro'dan 15lt olanını kimyasalları dahil kampanyada 39 TL ye almıştım :smiley: Daha sonra 2007 de sadece kendisini 139 TL ye almak durumunda kaldım 2. aracım için. Plastik kısımları dayanıklı, sağlam bir üründür.
Kimyasalları bulmak biraz zor oluyor, yat malzemesi satan yerlerde bulma ihtimali yüksek.
Oguz

Daha önce bu konuda açılmış diğer başlıklara da bakabilirsiniz:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=32017.0
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=11118.0

benim elimde italyan marka karavan tuvaleti var mobil karavana sonradan wc taktırınca depoda duruyor
kullanmıyoruz sizin işinize yararsa arayın verebilirim

Özdal bey linkler icin tesekkurler ama daha once bu bilgilere bakmistim ama buralarda tuvalet sistemleri hakkinda bir bilgi bulamadim. Yani kac sistem var bunlarin ne avantaj dezavantajlari var ben esas onu arastiriyorum. Kullandiginiz markalarin avantaj dezavatajlari sunu almasa idim de bunu alsa idim gibi degerli bilgiler ariyordum.
Serkan bey size de tesekkur ederim ama bugun Metro'dan poro poty marka bi tuvalet aldim tam 150 TL'ye. 15 lt'lik saniyorum sizin pompali diye adlandirdiklarinizdan...
ANCAK ?
- Bu cihaz ya cocuklara gore yapilmis yada oturarak calismaktan bi tarafimiz buyumus. Acikcasi nasil olacak anlayamadim. Sanki cok kucuk gibi geldi.
- Atik su kismi 5 cm'den az capinda bir hortumcuktan bosaliyor. Yani atik su deposunda kati atik olmamasi lazim. Bunun icinde kimyasal kullanilmasi gerekiyor herhalde dimi?
KEsek linklerde verikldigi gibi eski bir sandalya kova kolzet kapagi ve cop torbasi ile isimi halletse idim dedim kendi kendime acaba yanlismi dusunuyorum??

Medical sektörde kullanılan değişik portatif WC seçenekleride var...

http://www.medikalcim.com/index.php?do=catalog/show2&p=43

Sayın DOĞA sever dostlar Sevgi ve saygılar .Şu anda seyyar portatif WC Laplaya marka Praktiker de 119 tl kart indirimiile 115 tl dir Kampanya sı indirimli.Herkesin bilgisine .Çünkü bu ürün Metroda ve diğer yerlerde 140 _ 150 arasında satılmakda.Ürün sayısıda az kısıtlı.Değerlendirmek isteyenlere duyurmak istedim.Mutlu ve sağlıklı geziler

Bahsedilen ürünü kullanıyorum ve genel olarak memnunum. Tek olumsuz yanı üst parçanın alta bağlantısını sağlayan mandalların biraz gevşek olması. Fiamma ve threttford (inşallah doğru yazmışımdır) gibi bilindik markalar hakkında bilgi sahibi olmadığım için kıyaslama şansım yok. Üst parçanın alta sıkı oturmaması nedeniyle, yanlışlıkla mandalı çekmeyi unutup işinizi görmeye kalkarsanız dışarıya sızıntı olabilir. Bunun dışında gayet kullanışlı bir ürün. Tuvalet kimyasalı kullanmamama rağmen dışarıya koku sızdırmadı.

slm

ben adana merodan yeni 139 tl ye aldım..zaten cok sık kullanılacak değil gibi.. o anlamda nornal klozet rahatlığı aranmamalı..

Bahsettiğiniz portatif wc leirin yan mandalları eğer gevşedi veya gevşek ise elinizle veya bir pense yardımıyla mandal tellerini gerdirme yönüne doğru hafifce bükebilirsiniz . Ben denedim iyi sonuç aldım. Bu ürünü yıllardır kullanıyorum hiç bir koku ve sızdırma yapmadı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

SON KONULAR

Geri