Karavan için Tuvalet Tavsiyesi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 197
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 208,937
Ynt: Karavan için Tuvalet Tavsiyesi?

Bahsedilen laplaya marka tuvalet plastik mandallara sahip. Diğerleri gibi değil. İçinde mutlaka tel parçası vardır ama burayı eğip bükmenin fayda vereceğini sanmıyorum. Mevcut haliyle de pek bir zararı yok. Zaten mandalı çekmeyi unutarak ihtiyaç giderme durumunda diğerlerinde de sorun olur kanaatindeyim.

Etiketler

Benim bahsettiğim wc BI-POT olarak geçiyor.15 litrelik yan mandalların gerdirmeleri telden yapılmış. Sizin bahsettiğiniz wc lere baktım gerdirmesinde tel göremedim. Haklısınız sizinki plastik gerdirmeli modelinden. Sızdırma yapmıyorsa sorun yok
Kangoo- Mikro-Kamper'nizi güle güle kullanın.İyi geziler.

MERHABA
BENİM DE SEYYAR TUVALET İHTİYACIM VAR.
METRODA, PRATİKERDE, MARİNTEKDE VE YUSUFUN (YAYBEK) ALDIĞI YERDE 100-250 TL ARASINDA MODEL VE MARKA MEVCUT. FİYAT FARKLARININ DEĞİP DEĞMEYECEĞİNİ MERAK EDİYORUM. ACABA BULABİLDİĞİM UCUZUNUMU YOKSA PAHALISINIMI ALAYIM? KALİTE MUTLAKA FİYATA ETKİ EDEBİLİR AMA KAMPANYALAR VE FİRMALARIN KAR BEKLENTİSİNİN FİYATLARDAKİ ETKİSİ MALUM. DOĞRUSU KARARSIZ KALDIM AMA BİR AN ÖNCE DE KARAR VERMELİYİM. PRATİKERDEKİ 115 TL DE İYİ BİR FİYAT GİBİ.

ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM.

Arkadaslar bu tuvalet isi cok onemli. Biz oglana camper varken soyle bir cozum bulmusduk. Bir ustu acilir kutu taburenin ust sungerli kismini acarak icine cop torbasi gecirirdik. Cop torbasi delik olmamali tabii. Adam ustunde oturup kitabini bile okurdu inanin. Hatta ben bile ayiptir soylemesi kullanmisimdir bir kac kere. Sonra cop torbasinin agzini baglayip cope atiyorsunuz. Gayet hijyenik. Hic tuvaletle yasamiyorsunuz. Sonra Amerikalilarin buna sahra tuvaleti dediklerini ve zaten kamperlerinde kullandiklarini ogrendim.
Dikkat etmeniz gereken cop torbasinin agzinin sizin kutunun agzina gerdirilerek gecmesi. Yani iceri kacmamasi gerekir.

mebus' Alıntı:
Sonra cop torbasinin agzini baglayip cope atiyorsunuz. Gayet hijyenik.

Sayın hocam ve arkadaşlar,

Bu çöp torbasından kurtulabilmenin başka bir yöntemi olsa, daha iyi olmaz mı; ne dersiniz?

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Sayın hocam ve arkadaşlar,

Bu çöp torbasından kurtulabilmenin başka bir yöntemi olsa, daha iyi olmaz mı; ne dersiniz?

Cavid Sezen

Aynen katılıyorum. Karavancılar; aslen kampçı kökenli, doğa sever, ekolojiye değer veren insanlar olmalılar. Bu söylediğiniz yöntemle her tuvalette bir çöp poşeti daha 1000 yıl çürümemek üzere doğaya katılıyor.

Tuvalet kimyasallarından sözediliyor. Onlar konusunda da aynı kaygıları taşıyorum. İçeriğinin ne olduğunu bilmiyorum ama, atıkların bakteriler tarafından parçalanarak doğaya geri dönmesi varken, doğayı kirleten kimyasalları kullanmak ne kadar doğru.

Çöp poşetini tuvalete atamayız. Çöpe atmayı da etik olarak doğru bulmuyorum. Zaten poşete edecek olduktan sonra tabureye ne gerek var?

Abiler ben bir arkadaşımdan duymuştum tuvaletin alt haznesine kibrit kutusundan küçük bir parça karaciğer atılıyormuş bozulup çürüyen çiğer kurtlanıyormuş ve o kurtlar kimyasalların görevini görüyormuş,hatta kokuyu bile hallediyormuş ne kadar kullanışlı ve doğru bir yöntem bilemiyorum,bu çözümü söyleyen arkadaş daha önce 2 adet karavan kullanıp satan biri hatta şimdide yarı karavan yarı iş amaçlı bir panelvanı var,bu konuyla alakalı bilgisi olan dostlar paylaşırlarsa belki faydlı bir fikirdir.

pompali manuel yat tuvaleti almak niyetindeyim. atik deposunu ve pis su deposundan ayri yapmayi dusunuyorum. kac litrelik bir depo uygun olur sizce. yetiskin ve cocuklar icin sifonla birlikte gunluk atik standardi varmidir? atik deposundan viraj ve yokuslarda geri tepmeyi onlemek icin sea lock denilen geri tepme onleme tertibatli olanlari almak gerekir mi? yat malzemesi satan yerlerde farkli marka ve fiyatlar var. ucuz olanlarin kendi de ucuzmudur? tavsiye edebileceginiz bir marka var mi?

yaybek' Alıntı:
Abiler ben bir arkadaşımdan duymuştum tuvaletin alt haznesine kibrit kutusundan küçük bir parça karaciğer atılıyormuş bozulup çürüyen çiğer kurtlanıyormuş ve o kurtlar kimyasalların görevini görüyormuş,hatta kokuyu bile hallediyormuş ne kadar kullanışlı ve doğru bir yöntem bilemiyorum,bu çözümü söyleyen arkadaş daha önce 2 adet karavan kullanıp satan biri hatta şimdide yarı karavan yarı iş amaçlı bir panelvanı var,bu konuyla alakalı bilgisi olan dostlar paylaşırlarsa belki faydlı bir fikirdir.
ben bu ciğer işini foseptik çukurları dolunca yaptıklarını biliyorum , bizim depolarda uygulanırmı bilemiyorum ,düşününce neden olmasın diyorum

Karaciğer fikri ilginç bir fikir ama bence kurtlara bulaşmayın derim. Bu kurtlar kısa süre sonra karasinek olur.
Düşünsenize tuveleti her kullandığınızda özgürlüğe kavuşan sinekler nereye gidecek.
Bugüne kadar ben hiç kimyasal madde kullanmadım. Bir gün içinde atığınızı dökerseniz herhangi bir koku da yapmıyor.
Tatil dönüşü birkaç defa unuttuğum da oldu öyle dramatik sonuçlarla da karşılaşmadım. ;D

Daha önce kurtlanmış et-tavuk-balık-ciğer ile karşılaşmış olanlar için pek inanılır değil. İnanın insan dışkısının kokusu o kurtlanmış ciğerden iyidir.
İkinci olarak da içine atılacak ciğerin kurtlanması için en az bir hafta orada kalması gerekir. O süre içinde de tuvaleti zaten boşaltırsınız.
Kimyasallardan bulamadım. Temiz su bölümüne bir çay kaşığı kadar, atık bölümüne de bir çorba kaşığı kadar çamaşır suyu kullanıyorum. Koku yaparsa bile hijyen sağlamış oluyorum.
Madem konu bu kadar iğrençleşti açık açık yazayım. İki hafta önceki kampımızın ardından acele bir şekilde boşalttığım atık bidonumuzu meğerse tam boşaltamamışız. Geçen gün iyice bir çalkalayıp dezenfekte edeyim dediğimde içinden çıkan gazlar tavandan sallanan örümcekleri bayıltacak kadar yoğundu. Biz onunla arabanın içinde 15 gün dolaşmışız ve kokunun k sını bile duymadık.

Eğer bahsettiğim o kokuyu sızdırmıyorsa hiçbir şeyi sızdırmaz o kadar kesin söylüyorum.
Tek sorun yan mandalalrın gevşekliği nedeniyle iki bidon sıkı sıkıya birbirine kenetlenmiyor. Ben başta bu tuvaletleri yatlardakine benzer sanmıştım. Yat tuvaletlerinde alt tapa kapalıyken içine istediğiniz kadar su doldurabilrsiniz aşağıya sızdırmaz. İlk aldığımda temiz su ile denedim. MAndal çekili değilken üst kısma su doldurursanız yanlardan sızma yapıyor.
Yani mandalı çekmeyi unutup ihtiyaç giderirseniz yanlardan sızar. Onun dışında süper bir ürün. Yanında tuvalet kağıdı için yer olması da ayrı bir güzellik bence.
Bu vesile ile tekrar teşekkür ederim Yusuf. Sen olmasaydın internetten iki katı fiyata almak zorunda kalacaktım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR