Kampta Rahat Etmek İçin Çakı - Bıçak Seçimi ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan chaos Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 95
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,974
Ynt: Kampta Rahat Etmek İçin Çakı - Bıçak Seçimi ?..

zoro' Alıntı:
selamlar bendende birkaç tavsiye günlük kullanım için victorinox spartan veya minichamp çok uygun ayrıca taşımasıda suç değil.bununla birlikte doğadaki tavsiyemde victorinox hercules veya workchamp özellikle testeresi süper tool alınecaksa gerberi tek geçerim kilitli mekanizması süper yine sorunuz varsa yanıtlarım saygılar

Teşekkürler yanıt için. Günlük kullanım için minichamp bence de iyi. Uzun süreli bir kampta, kamp yaşamını ve tool özelliklerini gözönünde bulundurarak, survival bir bıçakla birlikte alınacak bir ya da iki tool önerisi istiyorum.

Etiketler

survival tarzında bi bıçağı taşımak 6136 sayılı yasa kapsamına girmekte olup suç teşkil edicektir ancak av teskeresine işletilerek avlak alanlarında taşınabilir bu yüzden çok amaçlı çakı ve penselerden yana tercih yapmalısın pense tercihinde ise leatherman ve victorinox sprit kelebek mekanizmasına sahip olacağından sert bir cisimle sıkıştırıldığında sıkışıp kalabiliyor ancak gerber de bu sorun olmadığı gibi ekipmanlarının kilitlenebilir olmasıda kullunım güvenliği sağlamaktadır ayrıca doğada penseye nasıl ıhtıyaç duyucaksınız ??? saygılar

Survival bıçak olarak seçeceğiniz bıçakta ucunun türü, bıçak et kalınlığı, kırılganlığı, bilenebilirliği, kısmi tıtrtıklı kesici yüzeyi v.b. isteklerinize karar verirseniz nokta atış yapabilirsiniz.

Tool için ise kullanım amacı ve zorluğuna göre leathermandan surge gibi extra size olan modelini ya da wave gibi full size modelini seçebilirsiniz. Wave ideal ise değişik bıçak ağızları ve hafifletilmiş metal yapısıyla charge modellerinden birisini seçebilirsiniz. Değiştirilebilen bıçakları sayesinde, yedeğini bulma konusunu da halledebilirseniz, sakınmadan hırpalayabilirsiniz bıçaklarını.

Survival forumlarda sog, victorinox, gerber ve lm kullanım testlerinde kolaylığı ve ergonomisi ile lm ve gerber öne çıkıyor. Lm biraz daha önce bence. Victorinox tool olarak çok büyük ve bana cazip gelimiyor açıkcası. Onun yerine charge tti ya da gerber flick taşıdığığım için dövüneceğimi sanmıyorum.

Tool konusunda yukarıda söylediklerim ağır işçiler olsa da kampta xe6 nın yeterli olacağını düşünüyorum. Bit setleri olmaması ve sabit bıçakları sorun değilse kampta ve günlük taşımada da memnun kalınacak bir alet.

Tool seçmek sorun değil de, seçtikten sonra "istediğim bu değilmiş, baya büyük ve ağırmış, şu özelliği olmasa da olurmuş" dedirtmeyecek bişey olsa daha iyi. Misal supertool 200 kesinlikle bana göre değilmiş :smiley:

Öncelikle ilginiz için teşekkürler.
Açıkçası bıçaklar hakkında pek bilgim olmadığı için ucunun türüne göre kullanım amaçlarını bilmiyorum. Son birkaç günde gerek yabancı forumlarda, gerek yaptığım incelemelerde kamp için Cold Steel Bushman'ın pekala işimi görebileceğimi düşünmeye başladım. Yerine göre mızrak benzeri bir alete dönüştürülebilmesi de ayrıca tercih sebebi. Tek handikapı ise sapının - mızrak yapılabilmesi için silindir şeklinde boşluğa sahip olduğundan - ele oturmayacak olması olarak gözüküyor. Bunu da sapına ip sararak çözebilirim sanırım.
Tool olarak da Wave ve Charge tti inceleyip karar vereceğim sanırım.
Ayrıca günlük kullanım için Cold Steel Pocket Bushman nasıl olur? Crkt K.i.s.s. de hoşuma gitti, ama Crkt hakkında olumsuz bir görüş belirtmiştiniz başka bir mesajınızda yanılmıyorsam. Günlük kullanım için tavsiyeniz ne olur?
Uç türlerine de bakayım yabancı forumlara, bilgi bulamazsam yine size danışayım rahatsız etmeyeceksem.
TEKNOTURK' Alıntı:
Survival bıçak olarak seçeceğiniz bıçakta ucunun türü, bıçak et kalınlığı, kırılganlığı, bilenebilirliği, kısmi tıtrtıklı kesici yüzeyi v.b. isteklerinize karar verirseniz nokta atış yapabilirsiniz.

Tool için ise kullanım amacı ve zorluğuna göre leathermandan surge gibi extra size olan modelini ya da wave gibi full size modelini seçebilirsiniz. Wave ideal ise değişik bıçak ağızları ve hafifletilmiş metal yapısıyla charge modellerinden birisini seçebilirsiniz. Değiştirilebilen bıçakları sayesinde, yedeğini bulma konusunu da halledebilirseniz, sakınmadan hırpalayabilirsiniz bıçaklarını.

Survival forumlarda sog, victorinox, gerber ve lm kullanım testlerinde kolaylığı ve ergonomisi ile lm ve gerber öne çıkıyor. Lm biraz daha önce bence. Victorinox tool olarak çok büyük ve bana cazip gelimiyor açıkcası. Onun yerine charge tti ya da gerber flick taşıdığığım için dövüneceğimi sanmıyorum.

Tool konusunda yukarıda söylediklerim ağır işçiler olsa da kampta xe6 nın yeterli olacağını düşünüyorum. Bit setleri olmaması ve sabit bıçakları sorun değilse kampta ve günlük taşımada da memnun kalınacak bir alet.

Tool seçmek sorun değil de, seçtikten sonra "istediğim bu değilmiş, baya büyük ve ağırmış, şu özelliği olmasa da olurmuş" dedirtmeyecek bişey olsa daha iyi. Misal supertool 200 kesinlikle bana göre değilmiş :smiley:

224px-Knife_styles.svg.png
Bıçak uçları

Detay için http://en.wikipedia.org/wiki/File:Knife_styles.svg

Bushman için bir bilgim yok ama pocket bushman hakkında olumsuz yorumlar okumustum, kilit makanizmasının sorunlu olduğunu video ile gösteriyorlardı. Çok çabuk deforme olan spiral yayının yerinden kolaylıkla atabilecek, çalı çırpı içinde kaybolup yarıyolda bırakabilecek bir alet olduğu kanaatine vardım.

Büyük tek parça bıçaklarda kullanım şekli çok ağır olabileceği için kalite önemli olsa da katlanır bıçaklarda orta kalite yeterli olacaktır kanaatindeyim. Türkiye'de ki crkt lerin hangisi gerçek hangisi sahte, olması gereken fiyat aralıkları nedir ve gerçeğini kim satar anlayabilien birisi bana anlatırsa o zaman ben de biraz daha olumlu bakabilirim.izlediğim amerikada yapılan 1-2 bıçak fuarında crkt standı videolarında da pek ciddi bir izlenim bırakamadı bana. Onun için crkt benim için geniş dağıtım ağı bulmuş orta kalite ve noname çin üretimi çakılardan biraz daha kaliteli bir bıçak markası.

victorinox galiba haklı bir şöhrete sahip. yıllar evvel bir vic bıçağım vardı. bıçakta aradığım en önemli özellik kolay bileylenmesi. birkaç hamle ile jilet gibi oluyordu. bir yürüyüşte kızın birine vermiştim bıçağı. verir vermezde aklıma geldi arkasından gittim aman dikkat demeye kalmadı kızın dört parmağı hemde derin kesilmişti. daha sonra bir buck bıçak aldım ama onu bileyleyemeden kayboldu. gidip gene victorinox alacam galiba. benim için tek dezavantajı vic'in genelde çolu bıçak olması ve bu nedenle ergonomisini bir miktar kaybetmesi. bir bakayım bakayım sadece bıçak olan modeli varsa onu tercih edeceğim....

cheg' Alıntı:
victorinox galiba haklı bir şöhrete sahip. yıllar evvel bir vic bıçağım vardı. bıçakta aradığım en önemli özellik kolay bileylenmesi. birkaç hamle ile jilet gibi oluyordu. bir yürüyüşte kızın birine vermiştim bıçağı. verir vermezde aklıma geldi arkasından gittim aman dikkat demeye kalmadı kızın dört parmağı hemde derin kesilmişti. daha sonra bir buck bıçak aldım ama onu bileyleyemeden kayboldu. gidip gene victorinox alacam galiba. benim için tek dezavantajı vic'in genelde çolu bıçak olması ve bu nedenle ergonomisini bir miktar kaybetmesi. bir bakayım bakayım sadece bıçak olan modeli varsa onu tercih edeceğim....

Sadece tek bıçak olsun istiyorsanız ve ergonomi de şartsa spyderco nun katlanır bıçakları tam size göre. Bıçak sapı boyutlarıyla ve tasarımıyla olası en ergonomik yapı bana göre spyderco da. Benchmade de benzer şekil de yapıyor zaten yakın rakipler. Model olarak spyderco delica ya da tamamen tıtrıksız modellerini incelemenizi tavsiye ederim. Kershaw markası da beğeniliyor yurt dışı forumlarda ama TR de olduğunu sanmıyorum.

ergonomi derken çoklu bıçaklarda bıçağın uzun ekseni merkez doğrultudan sapınca haliyle avuç içinde kesme doğrama işleri yaparken ekstra bir güç gerektiriyorki bıçak elde dönmesin..yurt dışı forumlarda araştırıp BUCK almıştım. aslında güzel bıçaktı. ama çok kullanamadım dediğim gibi.
ben biraz çoklu alettense tek tek aletten yanayım...yani hem gps hem telefon hem kamera değilde. hepsi ayrı ayrı genelde tercihimdir.

bıçakta zaten en iyiler çeliktede iyi oldukları için amerika, almanya , isviçre, bi de japon galiba...

ben istanbuldan serkan aranızda yeniyim atıcılığa ve balık avına merakımdan dolayı nette survival bıçaklarını ararken sitenizi buldum çok faydalı bilgilere sahip bir kaynak olmuş teşekkür ederim. bende çakı ve bıçaklara fazlasıyla meraklıyım ve geçenlerde Denizli Yatağan bıçaklarından birkaç tane aldım dağda bayırda fazlasıyla iş görebilecek tipte bıçaklar yapmışlar fransadan getirtikleri paslanmaz krom nikel çelik kullanıyorlarmış artık eskisi gibi kara demiri döverek çelik yapılmıyormuş. ben boynuz ağır kullanımda zarar görebilir diye palayı bonuz saplı avcı bıçağımı fiber saplı tercih ettim
http://yataganelsanatlari.tr.gg/Av-B%26%23305%3B%E7aklar%26%23305%3B-ve-K%26%23305%3Bl%26%23305%3Bflar%26%23305%3B.htm

cheg' Alıntı:
2 hafta önce Victorinox 0.8461M04DE kilitli modelini aldım ve çok memnunum tavsiye ederim üzerinde tek elle açılılabilen testereli bıçağı , testeresi ,delme bıçağı , tornavidası ,konserve ve gazoz açacağı var 96 tl ye aldm

merhaba
ben victorinox hunter, cold steel brave heart,leatherman e300,bora lynx,buck kullanıyorum. içlerinde en sevdiğim victorinox hunter: kılıfıyla beraber çok kolay taşınıyor. testeresi bi harika kesiyor ,konserve ve gazoz açacağı yıldız tornavidası var uzun zamandır kullanıyorum. bu işin ehli bıçak ustama bilettim.içlerinde en iyi kesen bıçağım.
leathermannı cebimde taşırım. bora da ağır işlerin üstadı bana göre ona da farklı bir beleme yaptırdım jlet gibi kesiyor şimdi fakat kesit tasarımı mükemmel değil.en sevmediğim de buck,çelik kalitesi iyi değil bence keserken kötü bi duygu bırakıyor bende.son aşkım cold steel brave heart tasarım bir numara fakat ona da ufak bi mudahale gerekiyor.ama arayıp da bulamadığım iki bıçak var kafamda : 1- woodlore 2- fallkniven f1 bunları da alırsam batıcam:smiley:
not obsessif kompulsiv bozukluk var bende

merhaba
bende bu ürünü almayı düşünüyorum ama kararsızım sizce işimi görürmü ,sahte olabilirmi , fiyatı uygunmudur yorumlarınızı bekliyorum

http://urun.gittigidiyor.com/Smith-Wesson-CAKI-BICAK-OZEL-URETIM-23-cm_W0QQidZZ15391808

erce93
size en uygun bıçak ihtiyaçlarınızı en iyi karşılayan,ele en iyi oturanıdır. görmeden elinize almadan karar vermeyin.netten almayı önermiyorum tavsiyem gidin bakın ona göre karar verin.

önerebileceğiniz uygun fiyatlı survıval tarzı bıçak varmı ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,523
Kaydolan Son Üyemiz
musa kula

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR