Kampta Rahat Etmek İçin Çakı - Bıçak Seçimi ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan chaos Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 95
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,986
Ynt: Kampta Rahat Etmek İçin Çakı - Bıçak Seçimi ?..

themisabi' Alıntı:
Arkadaşlar Selam,
Bir kaç gün önce karaköyde bir dükkandan BUCK marka katlanabilir bıçak satın aldım. Bıçağın üzerinde USA 482 yazıyor. Bıçağın fotoğraflarını da ekledim. Daha önceden kullanan ya da bıçak hakkında bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Buck Bence de güzel marka güzel tercih güle güle kullanın almış olduğunuz modelde güzel bir model.

Etiketler

zoro' Alıntı:
arkadaşlar yakında abd ye gıdıcek bır arkadaşım var ona leatherman siparişi vermek istiyorum leatherman juice xe6 ve leatherman wave düşünüyorum.ne kadar tutabılır ve reeshop tan mı alması daha karlı olur?? yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla avukat halıl karasu

Merhaba Halil Bey

Leatherman orada da çok ucuz değil ama indirimler çok oluyor düzgün bir outdoor mağazasının outletinden alabilir.
www.altrec.com
ve ya www.rei.com http://www.rei.com/product/715771

gibi büyük mağazalardan fiyat ürün inceleyebilirsiniz.

Selamlar

Ender

hakanuzun' Alıntı:
merhaba ben LEATHERMAN CHARGE TTİ TOOL almayı düşünüyorum nasıl bir çakıdır önerebileceğiniz başka modeller var mı tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum selamlar.

MErhaba Leatherman bir çok ürünü çok tatmin edici olan bir marka; ihtiyaçlarınızı ve nerede nasıl kullanacağınıza göre bir model tercih etmenizi öneririm.

http://www.rei.com/category/4500055/q/Tools leatherman ve farklı markaların modellerini buradan inceleyebilirsiniz

Selamlar

Ender

Leatherman iyidir güzeldir ama pahalıdır, Kipa'da 10 TL ye Tools vardı paslanmaz çelikten gayet güzel bıçağınızın yanında tools isterseniz işinizi görecektir,

Selamlar, Saygılar

arkadaşlar son olarak leatherman wave aldım ama çok menun değilim kelebek mekanizma sıkışıp kalabılıyor.şuara gerber tool a merak saldım.önerebileceğiniz modeller ve avantajları dezavantajlarını öğrenebilir mıyım? özellikle kullanan arkadaşların tecrubelerını beklıyorum .avukat halıl karasu

zoro' Alıntı:
arkadaşlar son olarak leatherman wave aldım ama çok menun değilim kelebek mekanizma sıkışıp kalabılıyor.şuara gerber tool a merak saldım.önerebileceğiniz modeller ve avantajları dezavantajlarını öğrenebilir mıyım? özellikle kullanan arkadaşların tecrubelerını beklıyorum .avukat halıl karasu

Zamanla açılacaktır, moralinizi bozmayın.

Victorinox 13 işlevli olanı ben kullanıyorum gerek avda kampta balıkta çok kullanışlı tavsiye ederim :smiley: bıçak diyorsanız Ankarada iseniz mogan bıçaktan temin edebilirsiniz yerli üretim ama kalitesiz değil dünya standardı 440 c çelikten yapılıyor yabancı markalara göre biraz daha ucuz reklam yapmıyorum veya mogan bıçakla bir alakam yok yanlış anlamayın kullandım memnun kaldım internetten mogan bıçak yazın resmi web sitesine ulaşırsınız.
Selamlar Saygılar

Kimsenin bahsetmemiş olması baya ilginç ama bir gerçek var ki Sürmene çakıları bu markaların üzerinde bir marka bence. Sürmene çakıları ve bıçakları kendini kanıtlamış bıçaklar. Muhteşem ötesi desem yeridir. Bizim sülalede neredeyse yaşlıların çakılarının hepsi en az 15 yıllık. Şimdi de kaliteli üretim yapıyorlar.

pr_01_83_max.jpg

pr_01_38_max.jpg

pr_01_41_max.jpg

Çakılardan birkaçı. Resimleri www.yerelmarket.com adresinden aldım. Orada satışı da yapılıyor.

aynen katlıyorum hem mılı malımız hemda çok kulanışlı

ben leatherman'nin wave modelini yıllardır kullanıyorum testeresiyle zincir bile kestim en ufak körelme dahi olmadı bıçakları ve diğer ekipmanlarıda öyle gayet sağlam öneririm... ;)

Naçizane Buck X Tract incelemem:

http://umutspicks.blogspot.com/2010/09/buck-x-tract-cok-amacl-cak.html

Aynı zamanda çelik sınıflarıyla ilgili bilgi de mevcut(o kısım İngilizce) :smiley:

SP_A0007.jpg

zoro' Alıntı:
arkadaşlar yakında abd ye gıdıcek bır arkadaşım var ona leatherman siparişi vermek istiyorum leatherman juice xe6 ve leatherman wave düşünüyorum.ne kadar tutabılır ve reeshop tan mı alması daha karlı olur?? yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla avukat halıl karasu
selamlar uzun süredir leatherman'in wave modelini kullanıyorum çok dayanıklıdır tavsiye ederim Türkiye deki fiyatı ortalama 100 dolar civarında.

deserteagle' Alıntı:
Anti-manyetik fünyeli mayınları temizlemek gerektiğinde titanyum tabii ki faydalı olacaktır. Ancak böyle askeri bir görev dışında titanyumdan bir dalgıç bıçağının paslanmaza göre ne gibi bir avantajla fiyatını mazur göstereceğini bilemiyorum.

Konuyu gezerken artan ohannesburger seviyem tam tavan yapmıştı ki Sn.Eylem hocam gerekli cevabı vermiş. Konuya bir kamp bıçağı için internete girilerek yeri gelmiş en pahalı örnekler tavsiye edilmiş, yeri gelmiş en uçuk markalar sıralanmış.
Strider'lar filan havalarda uçuşmuyor Allah'tan :smiley:
Şahsi görüşüm, kampta kullanırken cüzdanınızı da üzmeyecek, tek parça yapıya sahip bıçaklar. Hammadde konusunda yine Sn.Desert Eagle açıklama yapacaktır ancak bir bıçak ne için üretildiyse onun için kullanmak lazım. Diğer konularda da birçok marka av bıçaklarını hayatı idamede tavsiye edenler, örneği verilen ağaç kesme gafletinde kırılan keski örneğindeki gibi yarı yolda kalacaklardır.
www.meydankamp.com www.silahdunyasi.com gibi fiyat olarak tuzlu olan, ancak en azından yurt dışından sipariş edip de gümrük derdi yüzünden gözlerimize girmeyecek uyku derdine tek alternatif yerli mağazalarda mevcut av ve kamp bıçakları arasından bütçenize uygun modelleri gözünüze kestirin, ardından youtube.com, knifeforums.com, bladeforums.com gibi yabancı kaynaklardan kullananların görüşleri ve testlerini inceleyin ve nihai kararı alın.
Tabi bütün bu yazdıklarım sadece uçuk örnekler verenler içindir, diğer üyeleri tenzih ederim.
Saygılar,
TT

Zerdüşt'ün kutsal kitabı Zend Avestada der ki..."En iyi kılıç en keskin kılıçtır" :smiley: Bende derimki en güzel bıçak en keskin bıçaktır.

Sanata ve sanatçıya saygı.....
Çelik telden bıçak yapımı ve daha niceleri...
Arkadaşların ilgisini çekebilir diye düşündüm.

http://www.aescustomknives.com/docs/knifemaking16.htm

Buda dişli zincirinden bıçak yapımı.
Bıçağın son görünümü mükemmel (oluşan doğal desen)

http://www.aescustomknives.com/docs/knifemaking25.htm

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR