Kampta Rahat Etmek İçin Çakı - Bıçak Seçimi ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan chaos Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 95
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,983
Ynt: Kampta Rahat Etmek İçin Çakı - Bıçak Seçimi ?..

Kampta ve off road da hep yanımda olan bıçaklarım.

İlki aslında daha bugün geldi, Meşhur Osmaniye bıçaklarından. Özel yapım. Çok kişi Bora bıçaklarını vs bilir ama benim hayatımda kullandığım en iyi yerli bıçakdır. Biraz daha kötü bir modelini , Daha düşük kalite dedikleri bir modelini 20 seneye yakındır neredeyse hergün kullanıyorum. Mutfak bıçağı olarakda kullanıyorum son 5 senedir. Ve hala hiç bileğlenme ihtiyacı duymadı :smiley:
Manevi olarakda en sevdiğim bıçaklarım Osmaniye bıçakları, memelket yadigarı.

[attachment=1]

İkinci olarak gene 10 sene civarı bende olan Leatherman, kesinlikle aldığı parayı sonuna kadar haketti.

[attachment=2]

3. olarak yeni aldığım pazarlama filminin beni çok etkilediği, Rescue Tool çakım. Yıllarca kullandıkdan sonra onunda kalitesinden emin olucam ama iyi gözüküyor :smiley:

[attachment=3]

IMG_0293.JPG

IMG_0295.JPG

IMG_0294.JPG

Etiketler

EDC için de şunu kullanıyorum ama oldukça dandik bir bıçak.

CRKT M16-10KZ
3931802292_09f3e0ef11_z.jpg

utility tool (yardimci arac-pense-testere-bicak-tornavida) olarak kullanmayi dusunuyorsaniz kesinlikle ve kesinlikle Leatherman Wave derim.
mumkunse tool u yakindan gorun. celiginin kalitesini hemen farkedersiniz. pensesi civileri kagit gibi kesip atiyor, bizat denedim:smiley:

çok fonksiyonlu çakıyı hangi yağla yağlamak gerek ?? bıçağı açıp kapatırken biraz sürtünme var sanki ?

Kampta, arazide, görevde rahat etmek için hataya "Sıfır Tolerans"
Zero Tolerance ZT200st

SDC18520.jpg

serik veya denizli bıçağı al geç bu kadar uzatmanın anlamı yok. ;)

;D ben serikliyim. serikte bu bıçakları yapan toplam 12 usta var.Şuan Muğladayım yarın Antalyadayım inş ilk işim hafta sonu bi tane yaptırmak olucak :D çok iyi bıçaklar aslında ama kıymeti bilinmiyo , piyasada sahteside çok.

belekbeach' Alıntı:
çok fonksiyonlu çakıyı hangi yağla yağlamak gerek ?? bıçağı açıp kapatırken biraz sürtünme var sanki ?

Yağlamadan önce ılık su ile temizlemek gerekir. Önce ılık musluk altında tüm avadanlıklarını açıp kapatarak iyice temizleyin. Daha sonra kuru bez ile ıslaklığını alın. Islaklığını aldıktan sonra eklem yerlerine bildiğimiz ve her yerde bulabileceğiniz ince yağ damlatın. Avadanlığı açıp kapatarak yağın eklem yerine iyice nüfuz etmesini sağlayın. Sürtünme giderilene kadar bu işlemi yapın. Son olarak, gerekirse fazla yağları bezle temizleyin, bu kadar 8)

korbaba' Alıntı:
Yağlamadan önce ılık su ile temizlemek gerekir. Önce ılık musluk altında tüm avadanlıklarını açıp kapatarak iyice temizleyin. Daha sonra kuru bez ile ıslaklığını alın. Islaklığını aldıktan sonra eklem yerlerine bildiğimiz ve her yerde bulabileceğiniz ince yağ damlatın. Avadanlığı açıp kapatarak yağın eklem yerine iyice nüfuz etmesini sağlayın. Sürtünme giderilene kadar bu işlemi yapın. Son olarak, gerekirse fazla yağları bezle temizleyin, bu kadar 8)
teşekkürler düzeldi :smiley:

slmlar efendim crkt kıss 5500 marka çakı arıyorum açıkarttırma siteleri ve yurtdışından getirme hariç nerden alabılırım yardımlarınız için şimdiden teşekkürler saygılar..

Bence bıçak ne çok uzun ne çok küçük olmalı.çakı şeklinde değilde yekpare gövde şeklinde olursa daha iyi olur.et kalınlığı 2 mm kadar olmalı.siz çok amaçlı isviçre çakısı tarzından şeyler almak istiyorsanız biraz para dökmeniz lazım :smiley: eğer bıçak yada çakı alacaksanız ve ağır işlerde kullanacaksanız sapının elinize oturanlarından seçin.kasatura tarzı (rambo bıçakları[içinden hayati idame eşyaları çıkan])bıçakların gövdesi sapın altında 2-3 cm ilerler ve kolayca saptan ayrılırlar.
bıçak alışverişi bence internetten değil kaliteli mağazalardan yapılmalı...

Beton delmek, kesmek bir bıçağın işlevi değildir ki, öyle bir testten nasıl bir anlamlı sonuç beklenebilir?

üstadlarım kurban bayramının 3.günü kampa gidicem ailecek herseyim tamda hep arabamda durmasını istediğim bana güven veren bir bıçak istiyorum bu bıçak bagajda olucak ve ona güvenebileceğim bir bıçak olmalı tabi kanunende suç niteliği olmamalı tavsiyelerinizi bekliyorum saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,523
Kaydolan Son Üyemiz
musa kula

SON KONULAR

Geri