Kampta Rahat Etmek İçin Çakı - Bıçak Seçimi ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan chaos Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 95
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,983
Ynt: Kampta Rahat Etmek İçin Çakı - Bıçak Seçimi ?..

Merhabalar. Bir çakı almak istiyorum. İki model belirledim şimdilik fakat kafama takılan şeyler oldu.

1) http://www.victorinox.com/product/1/100/1004/1106/0.8463.MW3

Bu modelin tek elle açılabiliyor olması ve aşağıdaki modele göre 20gr daha ağır ve daha hacimli oluşu tercih sebebim şimdilik.

Fakat anlamadığım bıçağının testere uçlu olmasının artısı nedir?

(Bu modelle tamamen aynı özelliklerde olan fakat dış kaplaması sanırım kaymayan malzemeden üretilmiş bir model daha var. O da şu:

http://www.victorinox.com/product/1/100/1004/0.8461.MWCH

2) http://www.victorinox.com/product/1/100/1004/1107/0.8873

Bu model yukarıdakine göre 20 gr kadar daha hafif.

Fakat bunda da eğimli oyma bıçağı dedikleri ufak bir bıçağı var. Bu ne işime yarar?

Birde dikiş dikmeye yarayan delikli bir zımbırtısı var.

Tecrübeleriniz doğrultusunda tavsiyeleriniz ne olurdu? Lütfen Leatherman önermeyin. Zor vazgeçirdim kendimi.

Etiketler

Testereden ziyade tırtıllı kısmının bıçağın ucunda olmasına ben de yadırgamıştım ilk başta. Fakat kullandıkça kesme performansı şaşırttı beni. Bıçağın 3'te 2'si tırtıllı. Geriye kalan kısım düz. Kullandıkça keşke düz olsun diye düşünmedim bilakis sert şeyler keserken tırtıllı kısmının daha iyi sonuç verdiğini gördüm.

Soldier ile Trialmaster temelde aynı. Fonksiyon olarak Trialmaster'in kürdan ve cımbızı var ayrıca. Fakat Soldier'in kaplaması daha ergonomik. Doğada bişeyler kestiğinizde elinizden kolay kolay kaymıyor. Soldier İsviçre ordu mensubuna verilen çakıdır. Her ikisinin de çok iyi bir testeresi var. Arazi aracıyla giderken yola düşen ağaçların dallarını budarken kullanmıştım bir kere. Arkadaşın kör baltasından daha hızlı şekilde kesiyordu :smiley: Sadece keserken kanırtmadan kesmek lazım çünkü kolay eğiliyor..

isasoydan' Alıntı:
Buda dişli zincirinden bıçak yapımı.
Bıçağın son görünümü mükemmel (oluşan doğal desen)

http://www.aescustomknives.com/docs/knifemaking25.htm
bilgi için teşekkürler , adamlar çok güzel bıçak ve pala yapmış.

bi tane pense bir tanede bu bıçaktan aldığınızda her türlü arazide yarı yolda kalmazsınız sanırım.

http://www.impactguns.com/store/617717212819.html

korbaba' Alıntı:
Her ikisinin de çok iyi bir testeresi var. Arazi aracıyla giderken yola düşen ağaçların dallarını budarken kullanmıştım bir kere. Arkadaşın kör baltasından daha hızlı şekilde kesiyordu :smiley: Sadece keserken kanırtmadan kesmek lazım çünkü kolay eğiliyor..

Geçenlerde aldım 8461'i. Asker çakısını yani. Dediğiniz gibi testeresi biraz narin. Dikkatli olmak lazım.

thpozitif' Alıntı:
Geçenlerde aldım 8461'i. Asker çakısını yani. Dediğiniz gibi testeresi biraz narin. Dikkatli olmak lazım.
bıçağı görebileceğimiz bir resmi varmı. ?

internetten wenger new ranger 178 çakı aldım bugün kargoya verilmiş.En sonunda bu bıçaga karar verdim ip felan kesmek için daha etkili olur diye düşündüm, bıçagın agız kısmı tırtıklı sizce artımı yoksa eksi bir özellik mi?, keskinliğini çabuk kaybeder mi? wengeri nasıl bilirsiniz :smiley:

Wenger 178.jpg

Victorinox One Hand Trekker'a çok benziyor. Acaba ondan daha mı ucuz?
Bir de İsviçre çakısı kullananlara soralım, bunları nasıl bileylemek lazım?

Tırtıllı olması dezavantaj değil bilhassa kaba şeyleri kesmekte daha iyi. Vic. Soldier'i kampta kullandığım için gayet memnunum. Belki tırtıllı kısmı şehir hayatı için lüzumsuz olabilir bunun için de düz bıçaklı Vic. Champ'im var.

Tırtıllı biçağı bileme olayı benim için de mualakta ama Vic. çakıların çeliği yumuşak olduğu için kolay bilendiğini biliyorum. Champ'i kahve bardağı ile birkaç defa bilediğimde gayet keskin hale getirdim. Soldier'in tırtıllı kısımlarını bilemeği henüz düşünmüyorum çünkü keskinliği hala çok iyi ama bilersem de yine seramik bir bardak ile bilemeyi düşünüyorum.

Konuyu okumadım ama daha önce tavsiye edilmediyse yerli malı Bora Bıçakları'nı şiddetle öneriyorum. Bende 4400 modeli mevcut, gül ağacı saplı bir bowie. Benim şu ana kadar kullandığım en sağlam bıçak kendisi oldu. Tek parça olması bıçağı kullanırken insanın kendine güvenmesini sağlıyor. Çelik kısmı sapında biten bıçaklar biraz zorladığınız zaman çat diye elinizde kalıyor. Daha önce bir Gerber'in böyle yolda kaldığını görünce pahalı bıçaklara bile güvenemez olmuştum. Sağolsun Bora ile konserve açmak gibi kanırtma gerektiren eylemler bana endişe vermiyor. Ağaç oymak ya da parçalamak gibi işlere bile kalkışabileceğini düşünüyorum bıçağın. Hakiki deri kılıfları, klasik ve kaliteli sapları, güzelce parlatılmış yüzeyi bence Bora Bıçakları'nın dünyanın en iyi bıçaklarından biri yapıyor. Fiyatları da rakiplerine oranla son derece makul. Tabi bendeki 4400 boyut itibariyle her gün yanda taşınacak bir şey değil. EDC için CRKT'nin ucuz bir modelini kullanıyorum. Biraz daha modern bir bıçağım da olsun istiyorum. Bulabilirsem Cold Steel SRK düşünüyorum. San Mai veya CarbonV olursa tadından yenmez ama AUS8 dışında Türkiye'de bulabilmiş değilim.

5615619693_eed27ef5ba_z.jpg

evet zaten asıl bıçağım bora m301 tiger çok ağır ve saglam ama sadece doğada taşımaya uygun .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,523
Kaydolan Son Üyemiz
musa kula

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR