Kampçılık ve Karavancılıkta Önerilerinizle Yeniden Yapılanma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,869
Ynt: Kampçılık ve Karavancılıkta Önerilerinizle Yeniden Yapılanma

Merhabalar,

Ahmet Bey girişiminizizi destekliyorum. Böyle bir oluşum başlattığınız için de tebrik ederim.
Ben karavan sahibi olmayan, 6 aydır planlamaları yapan ve özel nedenlerle bir süre daha erteleme kararı veren bir kişiyim.
Karavan tecrübem olmadı ama araç içi ve çadırlı kamp deneyimlerim var.(İğneada, Gölcük,Sülüklügöl vs.)
Elimden geldiğimce katılımda bulunmayı isterim.

Sevgi ve Dostlukla,

Etiketler

KATILIMCILAR (Yanıtlama sırasına göre)
Özden hanım bayan olarak sizi tek geçiyoruz Smiley

1- Ahmet Oral yasiko
2- Yusuf Aybek yaybek
3- Özden Ener ozdener
4- ...... ....... orbay74
5- Haldun Uluengin hiç
6- Kadir Yaz kyaz75
7- ....... ......... şado
8- ....... ........ kenan akca
9- Oğuz Sevim teos
10-İnsel İnal mebus
11-Uğur Ergun Ay Ergun
12- Ahmet Hakan aslanahmet
13- K.Cenk Gürsel cengo1965
14- Gencay ..... gencay
15- Bülent ..... mayıstosböce
16- Selçuk Sünetçi selsun
17- Volkan Kaya orion
18-

Herkese selamlar
İstanbul'da ikamet ediyorum, 29 yaşındayım. Aile kurma yolunda fakat henüz bekarım, aslen bir arkeolog olmama rağmen mesleğimi yapmıyorum. Dağcılık ve kampçılıkla uğraşıyorum ve de yelkenli ile seyahat ve karavan ile seyahat çocukluk hayallerim arasında. Oldukça taze bir VW T3 minibüsüm var, karavan donanımına sahip değil ve de öyle sanıyorum ki hiçbirzaman da karavana çevirme şansım olmayacak, mevzuat gereği. Onu ne yapıp edip minibüs ruhsatlı karavan konforunda kullanacağız.
Bahsettiğim aracı, şu an birlikte kaldığım iki ev arkadaşımı da kandırarak üç kişi ortaklaşa aldık.
Varmak istediğim nokta şu, yukarıda geçen mesajları okudukça ortaya şöyle bir tablo çıkıyor:
1- Mevcut şartlar herkesin istediği bir karavana sahip olmasını mümkün kılmıyor
2- Karavan konusunda bir federasyon olsa da bir sinerji eksikliği var ve bu sinerjiyi oluşturmaya hevesli insanlar mevcut
3- Kamu kurumlarının muhattabı olabilecek, laf karavana geldiğinde "bizim de söyleyecek bir sözümüz var" diyebilecek bir kalabalık arzulanmakta
4- Bu uğraşa gerekli ilgiyi, ortamı bulamadığı için girişemeyen birçok insan var

Tabiki maddeler artırılabilir
Ne yazık ki hevesli kişilerin bir karavana sahip olmakla işleri bitmiyor. Karavanı muhafaza edecek bir otopark, iş ve aile hayatı gereği yılın belki de sadece 15- 20 günü kullanabileceği karavanının vergilerini bakımlarını masraflarını karşılamak birçoğumuza mantıklı gelmeyebilir. Dolayısıyla ortaklaşa birşeylere girişmek, tabiri caizse "bu kurbanda 7 kişi karavana girdik" demek hiç de mantıksız değil :D
Lafı fazla uzatmıyorum ve de yakın gelecekte bir karavana sahip olamayacak olsam da elimdeki aracı karavan gibi kullanmaya razıyım ve bu sinerjide yer almak istiyorum.
Şahsen görüşüp tanışmak, karavanlarınızı inceleyip hevese gelmek, heves ettikçe daha fazla insana bu mikrobu yaymak istiyorum. Hem işim hem de bütçem gereği böyle bir oluşuma tüm vaktimi ve bütçemi harcayabileceğim gibi bir yalan söylemiyorum, fazla havadan uçmuyorum, ama burdaki insanların samimiyetine inanıyorum.

Volkan KAYA

Merhabalar Sayın Yasiko ve değerli forum üyeleri;

Düşünceleriniz gercekten çok orijinal ve uygulanabilir. Bu bağlamda, gerçi forumda baska bir baslıkta da belirtmiştim. Özellikle federasyonun ve doga ve kampçılıkla ilgili çeşitli kuruluşların eşgüdümüyle, mevcut yasal durumla ilgili bir e-imza kampanyası başlatılabilir.

Üreticilerle ilgili hassasiyetinizi de gayet iyi anlıyorum. Bu tarz forumlarda karavancıların genelde üreticilere karşı -çoğu zaman da haklı olarak- negatif tutumlarını okumak mümkün. Ancak ben bu ortamları, bir tür anket, müşteri ilişkileri yönetimi gibi görüyorum. Karavan sahiplerinin isteklerini anlamaya gayret ediyorum. Bu nedenle üretici olarak, size karavan üretiminde standart kullandığımız malzemelerin listesini aşağıya veriyorum.

Amacım -lütfen yanlış anlasılmasın- firmanın reklamını yapmak değil, zira ülkede bir elin parmakları kadarız ve bizlerin de ciddi sıkıntılarımız oldugu sizlerin de bilgisi dahilinde.

Umarım aşagıdaki bilgiler sizler için bir fikir oluşturur.

Teknik bilgiler

Şase kısmı :

40 x 60 mm kutu çelik profil [ ana gövde ]

Dingil :

Frenli, torsiyon dingil. Galvaniz profilli. 80 x 80 x 6
Frenli kaplin [ karavanın araca takılan kısmı] E belgeli, AB standartlarına uygun

Dış Kaplamalar :

45 mm genişlikte, poliüretan dolgulu dış cephe kaplama trapezli panel.
Alt 0.60 mm
Üst 0.40 mm sac kaplı.
Elektrostatik boyalı. Sıcak ve soğuk izolasyonuna sahip. [yanmazlık sınıfı : Class 0,1 (BS 476, P:6,7) - B1, B2 (DIN 4102)]

Ahşap Kısımlar :

Kontraplak, mdf lam. [ Preslenmiş] kiraz, armut agacı gibi pek çok renk secenegi mevcuttur. (sunta kullanmıyoruz)

Elektrik :

12 – 220 volt’a uygun.

karavanlarda kullandıgımız, musluk, havalandırma, invertör gibi birçok ürün de AB standartlarıyla uyumlu ve ithal malzemelerdir.

Saygılar sunarım.

Onur bey,

Konuya göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz.

Katılımcı arkadaşlarımla buluşarak kararlar alma safhasına gelmesekte en geç Şubat sonu Mart başında inşallah bir şekilde yapılanacağız.

Önerilerimizi bu aşamada tartışmıyoruz. Ortak bir karar alırsak ve sizinde uygulanabilir dediğiniz orijinal fikirlerimizin olası hayata geçmesi ihtimalini gözönünde bulundurarak, biz karavan sevdalılarının gerek yeni gerekse alacağımız 2.el araçlarımızın isteklerimiz doğrultusunda tadilatını yaparak karavan/camper tescilininde garantisini kapsayacak şekilde, uygun ödeme planlarınızın olduğu tekliflerinizi hazırlayıp sunmayı düşünür müsünüz ?

2. önerim;

Yine arkadaşlarımda uygun görürse;

Neden İstanbulda bizim düşündüğümüz atölye-cafe, parça satışı ve satış yapabileceğiniz bir şube açmıyorsunuz ?

Cafe kısmını biz Gezenbilir karavan gurubuna tahsis edebilirsiniz. Hem biz istediğimiz lokale kavuşuruz, hemde siz, biz karavancılarla ilişkilerinizi geliştirir,bizlerin neler istediğini çok daha iyi anlayabilir ve en önemlisi İstanbul gibi büyük bir metropolde bu konseptteki tek üretici olursunuz. Lokalimizde yapacağımız etkinliklere katılanlar Karavan=Can karavan algısıyla oradan ayrılacaklardır.

Eee tabi bizlerde nankör olmadığımız ve istediğimiz gibi karavan/camper üreterek uygun ödeme şartlarıyla satış yapan firmanızı tercih ederiz herhalde :D

Görüşmek üzere

Ahmet Oral

Yazılanları okudukça ümitleniyorum... Umut fakirin ekmeği, ye memet ye... diye bir tabir vardır. Haydi arkadaşlar gayret...ekmeğin yanına azıcık katık gerek.

Ahmet abi düşüncelerinize sonuna kadar katılıyorum .benim adımı listeye eklemenizi istiyorum..kadir maltepe

Sayın Yasiko ve değerli forum üyeleri;

Görünen o ki; konuşup tartıştıkça, pek çok güzel düşüncenin hayata geçirilmesi mümkün. Sözünü etmiş oldugunuz, 2.el araçların tadilatı konusu, değerlendirilebilir. İstanbul'da bir sube açma konusunda ise bundan 7 - 8 yıl kadar önce böyle bir deneyimimiz oldu ve açıkçası pek tatmin edici sonuçlar alamadık. Ancak yine de oluşacak şartlara göre değerlendirme yapılabilir, en azından yedek parça, üyelere özel indirimli malzeme satışı vs. gibi konularda lojistik destek sağlanabilir diye düşünüyorum.

Saygılar sunarım.

kyaz75' Alıntı:
herşeyden evvel havalar ısınınca bir buluşma olsa

Tüm yazıları daha okuyamadım ama ?
Havalar ısınınca mı.?
Havalar ısınınca da biraz serinlese diyecek kişilerde olur.

Kampçı ve/veya karavancı havanın durumuna bakmaz. Etkinliğini düzenler.

KATILIMCILAR (Yanıtlama sırasına göre)
Özden hanım bayan olarak sizi tek geçiyoruz :smiley:

1- Ahmet Oral yasiko
2- Yusuf Aybek yaybek
3- Özden Ener ozdener
4- ...... ....... orbay74
5- Haldun Uluengin hiç
6- Kadir Yaz kyaz75
7- ....... ......... şado
8- ....... ........ kenan akca
9- Oğuz Sevim teos
10-İnsel İnal mebus
11-Uğur Ergun Ay Ergun
12- Ahmet Hakan aslanahmet
13- K.Cenk Gürsel cengo1965
14- Gencay ..... gencay
15- Bülent ..... mayıstosböce
16- Selçuk Sünetçi selsun
17- Volkan Kaya orion
18- Kadir ...... A.kadir
19-

Sayın ORAL,
Herkesin düşündüğü,değişik nedenlerle dillendiremediği bu bence de çok önemli konuyu çok güzel dile getirdiniz.
Sözlerinizin üzerine ne söylenebilir ki?
Ben de aranızda olmaktan onur duyacağım.Saygılar.

Bursa-Altıparmakta şu anda kullandığım büromu da GEZENBİLİR ailesinin bu yöredeki buluşma yeri olarak belirtilebilir.

bursadan üzerimize ne düşerse yapmaya canı gönülden hazırız

Sayın Ahmet Bey
Uzun zamandır üzerinde düşündüğüm bir konuyu "Böyle bir kamp için ne düşünürsünüz ?" başlığı altında gezen ve bilenler ile paylaştım.
Açık soyliyeyim sizin başlatmış olduğunuz bu hareketi biraz yoğunlukdan olsa gerek gözden kacırmışım. Amacım tabiki bu yazılanlara ragmen yeni birşey yapıyormuş gibi gözükmek yada bölünmek değil.
Bu bölümdeki tüm yazıları azami dikkatle okudum ve bu soylenenlere katılmamak, destek vermemek ve bu oluşumun içinde bulunmak istememek tabiki mümkün değil. Sonuna kadar varım.
Önümüzdeki hafta bir görüşmem olacak ,eğer bu görüşmem müsbet neticelenirse sizlere çok daha ilginizi çekebilecek ve düşüncelerinizin önünü acacak başka teklifler sunabilme imkanım doğacak.
Şimdilik bu kadar. :smiley:
Herkese sevgi ve saygılar
Ömer Sak

Murat kardeşim,

" Kampçı ve/veya karavancı havanın durumuna bakmaz. Etkinliğini düzenler." şeklindeki görüşünü esnetmek istermisin ?

Kampçı/karavancı böyle olmalıdır aksi düşünülemez demek zorlamacı, baskıcı, tektip insan yaratma amacını taşır ki bunu senin gibi birinin amacını aşan,talihsiz bir beyanı olduğunu düşünüyorum.
Kampçılık/karavancılığı hepimiz farklı algılayabiliriz. Kimimiz için sıcak yaz günlerde ailemiz ve sevdiklerimizle beraber sert rüzgarı bile istemeden yaptığımız gezi veya tatiller olarak düşünürken, kimimiz senin gibi kar,çamur, soğuk demeden kötü doğal şartlara rağmen yaptığı etkinlik olarak algılayabilir.

Arkadaşımızdan alıntı yaparak yazdığın bu mesajın belki de onu işin başından kampçılık/karavancılıktan soğutabilir ve daha kötüsü kalbini kıırabilir. Yazacağın yeni mesajınla hem arkadaşımızın gönlünü alacağını hemde bu yanlış anlamayı düzelteceğini umuyorum.

Hoşgörü ve anlayışınla aşağıdaki fıkrayı da ekliyorum :D :D :D

Sevgilerimle

Ahmet Oral

Not: Girişimimiz hakkındaki fikrini yazmanı merakla bekliyoruz.

Temel bir yarışmaya katılır ve kitap kazanır. İşe yarar birşey kazanamamış olmanın verdiği keyifsizlik ile hediyesini almaya gittiğinde, hediyeyi teslim eden adama sorar:

- Ne kitabı bu ?
- Okuyunca anlayacaksın zaten.
- Ben şimdi bununla uğraşamam ki ... Adı ne bu kitabın?
- Düz Mantık.
- O ne ki ?
- Bak şimdi; senin evinde akvaryum var mı?
- Evet var ...
- O zaman içinde su da vardır?
- Evet var ...
- İçinde su varsa balık da vardır ...
- Evet var ...
- Balık varsa, balık seviyorsun demektir, o zaman hayvanları da seviyorsundur sen ?
- Eeee, evet ...
- Hayvanları seviyorsan insanları da seversin herhalde ?
- Evet ...
- O zaman senin sevgilin de vardır?
- Evet var ...
- Biraz yaşlı görünüyorsun, bu durumda senin eşin de vardır?
- Evet var .
- E eşin olduğuna göre de homoseksüel değilsindir.
- Evet ...
- Bak gördün mü ? Düz mantık ile ne kadar çok şey görebiliyorsun.

Temel çok etkilenir. Kitabı koltuğunun altına alır ve yola koyulur. Eve giderken yolda Dursun'u görür.

Dursun:

- Ula Temel o ne?
- Düz mantık kitabı.
- Nasıl bir şeydir o, ha bi anlat bakayım ...
- Bak şimdi; sizin evde akvaryum var mı?
- Yok...
- ...??
- ...??
- Ula Dursun, o zaman sen İbnesun?!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR