Kampçılık ve Karavancılıkta Önerilerinizle Yeniden Yapılanma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,887
Ynt: Kampçılık ve Karavancılıkta Önerilerinizle Yeniden Yapılanma

az once oguz beyden aldıgım bılgıde , hatların cok kotu oldugunu ve daha sonra bır ozet gecebıleceklerını soyledıler.
sevgıler saygılar mehmet

Etiketler

Arkadaşlar,

Yaptığımız her ne kadar tanışma toplantısı ise de gündemimiz maddelerinden olan bir cafe veya atölye/ cafe ile kamp yeri konusu hakkında görüşlerimizi paylaştık.

Bize ait bir cafe veya lokalin işletmesinden doğabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak halen mevcut bir cafe/restaurant ile görüşülerek belirli aralıklarla orada buluşulması ve sosyalleşmemiz hedeflendi.

Atölye konusunu ise Pino Karavan Faruk beyin samimi yaklaşımıyla çözebilme imkanımız doğdu. Şöyle ki;

Mayıs-Haziran /09 gibi yeni ve daha büyük bir yere taşınacağını, bizim bu isteğimizi doğrultusunda bir bölümünü hoby atölyemiz olarak tahsis edebileceğini ve gerekli şartların birlikte görüşülerek belirlenebileceğini söyledi.

Kamp yeri konusuna gelince iki görüş öne çıktı;

1- Karavanı daima değişik yerlerde olmak, gezmek, tanımak, yolda olmak için aldığımıza göre neden bir yerde sabit kalalım. O zaman bunun yazlık bir evden farkı ne olur görüşü ile

2- Karavanlarımızı uzun sürelide bırakabileceğimiz, hafta sonları veya bize uygun zamanlarda mekanı kullanabilme imkanını sağlayan belli bir kamp yerimiz olsun, burada sık sık arkadaşlarımızla birlikte olalım, kamp ve tatil yapalım görüşü.

Karavan sahibi olmayan arkadaşlarımızın uygun şartlarla bu isteklerinin karşılanabilmesi konusundaki çeşitli alternatiflerin Pino karavan Faruk bey tarafından görüşmelerle değerlendirilebileceği ifade edildi.

Bundan sonra hepimizin ortak çabasıyla şehir içinde ulaşımı kolay bir yerde olacak mevcut bir cafenin araştırılıp bulunması ile hangi aralıklarla burada toplanılmasının forumumuzda görüşülmesine karar verildi.

En kısa zamanda ve daha büyük bir katılımla yeniden birlikte olmak dileğiyle toplantıya son verildi.

Toplantıdan ayrıldıktan sonra bir kısım arkadaşlar sohbete devam etmek adına balık-rakı yaptık :smiley: (bunu üzellikle yazıyorum ki, toplantıya gelemiyen arkadaşlar neler kaybettiklerini bilsinler :smiley: ). Gece bittiğinde saat 01:45 idi :smiley: Fotoğrafları aksam sizlerle paylaşacağım.
Yeni yoplantı ve kamplarda görüşmek üzere.
Sevgiler
Ömer Sak

Sayın OSAK,hepinize afiyet olsun.Kendi adıma dostlarımın değil tanımadığım kişilerin bile zevkli anlar geçirmeleri kıskanmak yerine HELAL OLSUN derim.Ben yapamasamda yapabilenler olması beni mutlu eder.Yüzleri gülmeyen karamsar kişilere bakarak mutsuz olmaktansa,gülen ve hoşsohbet insanları görmek veya dostların mutlu bir akşam geçirdiğini bilmek çok güzel.Yediğiniz içtiğiniz sizin olsun derler.Fotoğrafları bir an önce koyun ki bizlerde mutlu yüzlerinizi görerek gönülden gülümseyerek sizlere katılabilelim. Tüm mutluluklar sizlerle olsun, saygılarımla.

Sayın YASIKO,ayrı bir yer açarak işletmecilik yüküne katlanarak zorlanmaktansa,bir işletme ile anlaşarak belli zamanlarda orayı paylaşma fikri çok güzel.Fakat bir konuyuda göz önünde bulundurmakta fayda olur sanırım.Belirlenecek yeri İstanbul dışından gelecek kişiler açısındanda düşünün.Dışardan gelecek kişiler İstanbulu iyi bilemiyor olabilir.İstanbul trafiğinde bunalabilir.O nedenle dışardan gelen arkadaşlarımızın kolay bulabileceği ve trafik yoğunluğu olmayan bölgelerden seçilmesi iyi olur.Çoğunluk olarak anadolu yakasından geleceğine göre o yönden bir yer aranmasında da fayda olur sanırım.Tabi bunlar benim acizane görüşüm.Pino karavan sahibi arkadaşımızın yardımsever yaklaşımı içinde kendisine ayrıca teşekkür ederim.Onun himayesindeki bir atölyeden faydalanmak,kendisinin ve orada çalışan deneyimli ustalarında fikirlerinden faydalanma olanağımız olurki buda bizim için nimet olur.Zaten böyle bir ouşumun içinde olmamızın asıl amacı birbirimizin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak olduğuna göre Pino Karavanın bilgi ve tecrübesi bizim için dahada iyi olur.Herhelde daha çok fikir ve görüş belirtilecektir.Benim rahmetli babamın hiç unutmadığım bir lafı aklıma geldi.ÇALA ÇALA BİR TÜRKÜ ÇIKAR derdi rahmetli.Bizlerde birer ses katarak o türkünün çıkmasında katkı sağlarız.Haaa arada muhakkak çatlak seslerde çıkacaktır.Bu da çok normaldir.Fakat inanıyorum ki sonunda onlarda çıkacak türküden zevk alarak katılacaklardır.Sevgi se saygılarımla...ABDİ UÇAR

Finalin RAKI BALIK olması hoş olmuş,afiyet olsun.mesajlar geç gelince kötü birşey oldu sanmıştım mübarek rakıdanmış meğer.
Dalgıç bey size bu arada geçmiş olsun bende bir zamanlar çok çekerdim her ay mutlaka yatakta 3-5 gün geçirirdim sonra bir gün trafik kazası geçirdim 1 sene yattım kalktığımda bel arısından eser kalmamıştı ;D tabi siz bu yolu denemeyin,fikrinize bende katılıyorum yer için trafiğin uygun olduğu bir yer olursa çok iyi olur diyeceğim ama bu hem ön taraf hem cam kenarı gibi algılanmasın.İnanın ist e geldiğim de eşimin evlerinde aracı garaja çekip heryere taksiyle gidiyorum(maltepe) benim için ist trafiğinde olmak facia karşı tarafı düşünemiyorum bile.Birde ön taraf demiştim ya 25 kuruş olsun mantığı ile sahildeki yolun çok güzel olduğunuda söyleyeyim trafiğide yoktur ;) ..
yazlık yer konusunda ise daha önceden söylediğim birşey vardı imkanı olanlar kamp yeri için kendisinin olur arkadaşının olur yanındaki boş arsa olur bilgi verilirse oralara gidilebilinir buda bir fikir olsun..
ilk adımın hayata geçirilmesinde katkılarından dolayı herekese teşekkürler

Sayın Yazıcı,bel ağrısı konusunda yazdığını okuyunca sesli olarak güldüm yakında olan eşim NEYE GÜLÜYORSUN dediğinde ona okudum beraber gülmeye başladık.Bizi güldürdüğün için sana ÇOOOOOOK teşekkür ederiz,allah senide ömür boyu güldürecek kişilerle karşılaştırsın.Zaten önerdiğin ilaç benim mideme dokunur onun için ben almayayım.1962 yılından beri araç kullanıyorum bu güne kadar daha araba arabaya değdirmedim.Tabi bunda dikkatli araç kullanmak kadar şansında büyük yardımları olmuştur,(hele güzel TÜRKİYE m de). sevgi ve saygılarımla seni öpüyorum...

Güzel insanlarla tanışmaktan ve verimli bir toplatı yaptığımızdan dolayı mutluyum. Her ne kadar akşamki fasıla katılamadıysam da :smiley: Bir de netten toplantıya katılmayı isteyen arkadaşlara ne yazıkki
aynı anda hizmet verme imkanı olamadı. Nautilus'un internet bağlantısı çalışmadı, dükkanlardan birinin network'une girerek sağladığımız bağlantı sonrası sadece o anda bağlantıda olan Özden hanım
toplantıyı dinleyebildi. Benden başka kimse laptop getirmediği için de ( suçlamak adına söylemiyorum, yanlış anlaşılmasın, çünkü bende son dakikalarda gelişen talep üzerine yanıma aldım) diğer dostlarımıza
dinletemedik. Ahmet bey toplantıyı çok güzel özetlemiş. Sabah erken saatte TUV'e gittiğim için de hemen bilgilendiremedim. Kendisine teşekkür ediyorum.
Oğuz

Sevgili Oğuz Bey'in katkılarıyla çok ilginç bir akşam yaşadım ben de. Kamera bağlantısı kuramadığım için yüzlerini hiç görmediğim insanların sadece seslerini duyarak toplantıya iştirak etmiş oldum. Konuşmalardan hangi sesin/fikrin kime ait olduğunu çözmeye çalıştım. :-\ Bir çoğunu da doğru tahmin ettim. Sanırım sanal ortamda da olsa insan bir müddet sonra birbirini tanıyabiliyor. ;)

Herkesin katkı sağlamaya ve çözüm üretmeye çalışmasını bire bir duyarak yaşadım. Ve umutlarım daha da arttı...

Zaman zaman sorular sorarak Oğuz Bey'in başını ağrıtsam da ben çok keyif aldım. Sonuna kadar da bağlantıdaydım. Hatta kimin ne kadar hesap ödediğini bile biliyorum :smiley: :smiley: Şimdi, "bu kadar uzun süre bağlantıda kalarak diğer arkadaşların hakkını mı yedim acaba" diye düşünüp endişelendim doğrusu. Ama bu durumu Oğuz Bey söyleyene kadar ben de bilmiyordum.

Mart ayındaki büyük toplantıda buluşmak üzere, bu oluşumun mimarı Ahmet Bey'e tekrar teşekkürler...

Sevgiler.

NOT: Bu hafta sonu Faruk Bey'e gidip camper için ilk somut adımı atacağım kısmetse. Gelişmeleri paylaşmak üzere....

Ahmet beyin de özetlediği gibi, yaptığımız toplantı bence de bir tanışma toplantısını aşarak en azından bir sonraki toplantıya daha olgun fikirlerle gitmemize yardımcı olabilecek gibi... Aceleye gerek yok. Bir araya geldikçe fikirlerimiz daha bir olgunlaşır, daha bir şekillenir. Hemen, varılması arzu edilen ama uzak hedefleri koymak, zorluklarla karşılaştıkça bizi bedbinliğe düşürebilir.
Siga...siga...Sabırla...
Çiftçiliğimde, buğdayı ekim ayında ekip, kasım ayında biçtiğim hiç olmadı ki...
Faruk beyin yaklaşımı (pino karavan) çok olgunca ve açık yürekli idi. Kendisine teşekkürler. Ayrıca sanaldaki insanlarla gerçekliğe atılmış bir adım bile, bence hayli bir umuttur.
Toplantı sonrası bazı arkadaşlarla yaptığımız anason taamı ise gelecekteki dostlukların kıvamını belirledi.
Katılan ve gönülleri samimiyetle bizle birlikte olan uzaktakilere selam olsun...
Gelecek toplantının tarihini değil ama, yerini öneriyorum. Faruk beyin (pino karavanın) oralarda bir yer.
Hem onun atölyesini görürüz hem de belki yakında bir yerlerde geceleriz. Sadece bir öneri,lütfen takılıp kalmayınız...

Merhaba Arkadaşlar,

Anlıyorum ki çekirdek oluşmuştur... Emeği geçenler sağolsun.

Cavid Sezen

Sayın ozdener,

"Bu hafta sonu Faruk Bey'e gidip camper için ilk somut adımı atacağım kısmetse. Gelişmeleri paylaşmak üzere...."

diyorsunuz.Merakımı mazur görün lütfen, araç için karar verdiniz mi? İç düzeni nasıl olacak?...Ya da bilgilenme için bir süre daha beklememiz mi gerekecek? Kolay gelsin.

Saygılar.
Cavid Sezen

Benim icin de iyi bir bulusma oldu. Keyif aldim. Tesekkurler.

Arkadaslar,
Dun aksam cekilen resimleri goremedim foruma koymadınız herhalde, ayrica toplantıdan sonra gidilen "balik roka restaurant" taki anason keyfi cok hostu guzel bir geceydi tesekkurler, tekrarını arayı sogutmadan yapalım.
Sevgiler.
CG.

Öncelikle dünkü toplantıda değerli insanlar tanıyabildiğim için ben de çok mutlu oldum, katılan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Toplantıyla ilgili ben de şunları söyleyebilirim. Ortak zevklere ve ilgilere sahip insanlarla (yüzyüze) tanışmak çol güzel bir deneyimdi. Ama sadece bununla da kalmadık.Cafe/Atölye başta olmak üzere bazı konular da konuşuldu ve pek çok alternatif de enine boyuna konuşuldu ve Mart ayındaki buluşmaya kadar da sanırım uradan konuşulmaya devam edilecek.

Aramızda olamayan dostlar üzülmesinler daha konuşulacak ve yapılacak çok şey var, Ben de hevesle Mart ayındaki buluşmayı bekliyorum

Not: Yusuf abi ve Ömer abi çektiğiniz fotografları bekliyoruz.

Arkadaşlar fotoğrafları istenilen ölçülere kadar küçülttüm yinede gitmiyor akşamdan beri uğraşıyorum server hata veriyor.denemeye devam ediyorum

Oğuz Sevim (teos) - Ömer Sak (osak) - İnsel İnal (mebus) - Faruk Karatan (pino) - Ahmet Hakan Eker (aslanahmet)

[attachment=1]

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR