Kampçılık ve Karavancılıkta Önerilerinizle Yeniden Yapılanma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,891
Ynt: Kampçılık ve Karavancılıkta Önerilerinizle Yeniden Yapılanma

HERKESİ TANIDIM SANKİ DAHA ÖNCE YÜZYÜZE GÖRÜŞMÜŞ GİBİ

Etiketler

Dostlar iyi aksamlar
Biraz geciktim ama kusura bakmayın. Benim fotolarda ekte
http://www.indexorg.com/090211/

Haldun ağabey, annenizin ameliyatı nasıl gecti ? Acil şifalar dilerim

Sevgi ve saygılar
Ömer Sak

Başarılı olduğu söylendi. İlginize çok teşekkür ederim.

bu toplantının gerceklestırılmesınde ve katılımcı arkadaslarımızıngostermıs oldukları caba ve ozverıye
halısane duygularla tesekkur ederım. foto lar da canlılıgın ve ıyı nıyetın ıyı bır gorrsellıgı ıolmus.
ılerıdekı dayanısma ve gırısımlerın onunun acılabılmesı gercek umudumdur.
unutmadan; afıyet olsun.

Haldun Bey,

Geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.

Cavid Sezen

ozdener' Alıntı:
Cavid Bey,

Gezenbilir'e ilk üye olduğumda hangi aracı almam gerektiğini araştırmış hatta bazı sorular da sormuştum. Birkaç kişiden de görüşlerini almıştım ama yine de konu hakkında fazla bilgim olmadığı için cevapları da pek anlayamadım. ???
Daha da aklımda bir sürü soru var. Bu topik "yeniden yapılanma" üzerine olduğu için bu konuyla meşgul etmek istemiyorum.

Araç için karar vermedim, daha doğrusu veremiyorum çünkü bilmiyorum :-\ Faruk Bey'e gidip beklentimi anlattıktan sonra hangi aracı almam gerektiğini danışacağım. Bir de yaptığı karavanları görmek benim için iyi bir deneyim olacak diye düşünüyorum. Sonra da yeni bir konu başlığı altında sizlerin fikirlerini almak istiyorum uygun görürseniz...

İlginize teşekkürler.

Sevgiler.
Özden Ener

Özden Hanım,

"Merakım" giderilmiştir. Tekrar kolaylıklar diliyorum.

Saygılar.
Cavid Sezen

Selam Dost'lar
Öncelikle hepinizi tanımak,tanışmak çok güzel bir duyguydu. Bu oluşumu düzenleyen tüm arkadaşlar'a teşekkür ederim.

Doğada buluşmak üzre,
Hepinize Selamlar,
Soner ERTUĞRUL

Bu dünya geçici durak
Dost olalım, dost kalalım
Şöyle bir dön, geriye bak!
Dost olalım, dost kalalım.

Hata yapabilir insan
Bazen küfür, bazen bühtan
Atalım hepsini ruhtan

Bulandıysak durulalım
Gönüllere kurulalım
Gel sevgiyle sarılalım

Kaçalım şeytan şerrinden
Sevgi fışkırsın derinden
Aksın dünya üzerinden

Düşmanlıkta rahmet yoktur
Dostlukta mükâfat çoktur
Sevgi giren gönül toktur

Düşündüm doğruyu buldum
Sevgi içtim yudum yudum
Hakka ulaşmak umudum

Bırakıp öfkeyi, kini
Tadalım dostluk zevkini
Kalpten atalım çirkini

Ömür, harcanan kasadır
Elden atılan asâdır
Düşme zamanı kısadır

Gel, el ele tutuşalım
Kalpten kalbe akışalım
Dost gözüyle bakışalım

Sevgi gülleri derelim
Nefsi yerlere serelim
Gel birlikte söz verelim

Güzel bir başlangıç ve tanışma toplantısı oldu. Gerçekten çok değerli arkadaşlar. Özellikle Faruk beyle tanışmak benim için ayrı bir zevkti. Daha önce karavan üreticilerinden birisiyle tanışmamıştım ama forumlarda yazılanlardan okuduğum kadarıyla da üreticiler hakkında olumlu bir intiba edinememiştim. Faruk Bey bu önyargımı yıktı. Gerçekten sıcak ve samimi bir insan. Olaylara tüccar zihniyeti ile yaklaşmıyor. Ayrıca fotoğraf paylaşımlarından dolayı Yusuf'a teşekkür ederim.

Sayın YAYBEK ve OSAK fotoğraflar için çok teşekkürler,oradaki sıcak ortamı bizlerinde yaşamamıza yardımcı oldunuz emeklerinize sağlık.

Eski Kamp karavan dernegi forumunda UKKF baskani Hayati beyin bir bilgilendirmesi yayinlandi. Guncel olmak adina buraya da kopyalıyorum.

"Sevgili arkadaşlar

Federasyon birçok konuda çalışıyor.Bu konulardan bazıları

1-Karavan imalat standartlarının tesbit edilmesi

2-Tescili karavan olarak verilecek araçlar için,Federasyon onayının da istenmesi

3-Yeni açılacak kamping ruhsatlarının verilişinde,Federasyon onayının istenmesi.

4-Kampinglerin her 3 yılda bir vasıflarını koruduğunun teyidini,

Federasyondan alarak ibraz etmesine mecburiyet getirilmesi.

5-Turizm Bakanlığı tarafından,karavancılığın da bir turizm türü olarak kabul edilmesi

6-Turistik bölgelerde ,koruma alanlarında,Milli parklarda,kamping yerlerinin ayrılması

7-ÖTV konusu

8-TSE konusu. VS,vs

Bütün bu çalışmalar da da kimseyi kırmadan,fikir birliği içinde çözümler bularak yapmaya çalışıyoruz.

Bütün imalatçılarla bir aydan beri mail lerle haberleşiyoruz.

Yakında bu arkadaşlarımızla toplantı da yapacağız.

Arkadan da kamp sahipleriyle toplantı yapacağız.

Bütün bu işlerin hemen olması mümkün değil.Çoğu Bakanlıklar düzeyinde

Kanun,Yönetmelik,Tamim çıkarılacak işlerdir.Memleketimizdeki bürokra

si hızını da düşünürseniz ( 25 aralık 2008 de TSE verdiğimiz dosyamı

za hala cevap alamadık.)bunları hemen yapabilmenin imkansızlığını

takdir edersiniz.

Arkadaslarımın birbirlerini kırmasına üzülüyorum.Birbirimizi kıracağı

mıza destek olmalıyız.

.Bizim çalışacak arkadaşlara ihtiyacımız var.

Her görüş her fikir bizim için değerlidir.Enerjimizi bunlara harcıya

lım.Derneklere üye olun işin içinde olun.Meselelerimizin çözümü

buradadır.Herkesten ilgi ve işin ucundan tutmasını bekliyorum.

Bütün karavan camiasına saygýlar,sevgiler sunuyorum.

UKKF BşK.

HAYATİ KAPLAN

"

Bence bu çok güzel bir gelişme. Ahmet beyin başlattığı bu bölümün bir yansıması bence. Hayati Bey'e de bu duyarlılığından dolayı kendi adıma tşk ediyorum. Demekki burada yapılan elelştiriler dikkate alınmış ve artık paylaşımcı olmaya karar verilmiş.
Maddeler gercekten iyi secilmiş ancak yeni tartışmaların beraberinde geleceği muhakkak. Federasyonunmuzun işi zor.
Belirli şeylerin standartlarını oluşturmak çok zordur. Standart oluşturayım derken eğer kazara bir adres oluşturursanız işte o zaman herşeyi bir anda silip atarsınız.
Bundan 8-10 yıl once sağlık bakanlığı hasta nakil araclarının standartlarını oluşturmuştu. O zaman bir bakıldıki adres ford minibüslerdi :smiley:)))) O dönemi hatırlayan olursa bütün ambulanslar ford olmuştu :smiley:
Hayati bey tüm karavan imalatçıları ile irtibatta olduklarını yazmış. Bu konuda Faruk Bey bizi bilgilendirirse seviniriz, acaba böyle bir davet yada iletişim olmuşmu ?
Birde insanların birbirlerini kırmalarından bahsedilmiş. Burasını anlayamadım ?
Buıradaki yazışmaları GEYİK MUHABBETİ (büyük yazdığım için özür dilerim bir yazıdan alıntıdır) olarak vasıflandırarık insanları kıran kimdi ?

Hayati bey,

Aşağıdaki yazımı foruma göndermek üzere girdiğimde Oğuz'un sizin yazınızı forumumuza bilgi amaçlı koyduğunu gördüm. Ömer'in eleştirilerine de sonuna kadar katılıyorum.

Madem bu kadar iyi niyetli ve paylaşımcıydınız da neden bizleri kırdınız ?

Sizden forumumuzda yanlış anlaşıldığınızı anlatan bir yazınızla (belki de bir özür) davetinizi bekliyoruz.

Aksi takdirde yazdıklarımın arkasındayım.

Selam ve sevgilerimle...

Ahmet Oral

" Hayati bey,

Olumsuz tartışmaların bize bir yarar sağlamayacağını, bu tarz yazışmaları bırakarak çözüm önerileri ve birlikte olabilmemizin yollarını bulmaya çalışmamızın gerektiğinden bahsetmiştim.

Bu güne kadar yanıtlanmayacağı varsayımıyla olumsuz görüş bildirmemenizi normal karşılıyorum ama hiç mi olumlu bir görüşünüz yok ?

Bakınız bizler bir sonuç çıkmaz demenize rağmen ilk toplantımızı hiç fire vermeden gerçekleştirerek sorunlarımıza çözüm bulma yönünde olumlu adımlar atmaya başladık. Bu gelişme bizler için sevindirici olmakla birlikte tüm kamp ve karavancılığın ortak sorunlarının çözümüne katkısı düşünüldüğünde yetersiz kalmaktadır.

Tüm kampçı ve karavancıları kucaklayan, hiçbir gurup veya topluluğu dışlamayan, karavan sahibi olan veya olmayan, kendini gezgin olarak tanımlayan, herkesin ve her kesimin bir uyum içinde aynı çatı altında olması yönünde bir girişiminiz olabilir mi ?

Siz ve yönetimdeki arkadaşlarınız varsa egolarınızdan sıyrılarak, biz ve bizler gibi düşünenleri yönetimden vazgeçme riskini de göz önüne alarak aynı çatı altında kucaklamaya hazır mısınız ?

Belki ben/bizler sizi ve arkadaşlarınızı yanlış değerlendirmiş olabiliriz. En azından bu yanlışı düzeltmek adına kendinizi ve projelerinizi anlatmak için bir araya gelemez miyiz ?

Hani şimdilerde yine çok moda olan bir deyişle “I have a dream”

Kağıt üzerinde kırtasiyeyle uğraşan bir dernek olmak yerine eğitimler veren, seminerler, çalıştaylar düzenleyen bizlerin sosyalleşebileceği büyük bir merkezimizin, ihtiyaçlarımız doğrultusunda düzenlenmiş kamp yerlerimizin olduğu, yurt dışındaki karavancıların ülkemize gelmesi imkanları ve karavan turizminin geliştirilmesi için birebir çalışmaların yapıldığı, Karavancı-Üretici ve Kamp yerleri arasındaki koordinasyonun sağlandığı gerçek bir dernek hayal ediyorum.

Hepimizin birleştiği ve sorunlarımızın çözümü için mesela 100-150 karavanlık bir konvoyla İstanbul'dan ve diğer şehirlerimizden Ankara'ya gittiğimizi hayal edin. Tüm TV lerde haber olarak geçiyoruz. Yol boyunca ve Ankara'da halkın büyük ilgisi ile karşılaşıyoruz. Başkanımız basın bildirisini okuyarak sorunlarımızı anlatıyor. Daha sonra aramızdan bir gurup içeriye girerek sorunlarımızı yetkililere anlatarak çözüm yolları arıyor.

Sizin nasıl hayalleriniz var ?

Yalnız buluşacağımız çatının Recep İvedik'teki “Karaaambar Kamyoncular Derneği “gibi olmasını da istemiyoruz.

Selam ve sevgilerimle...

Ahmet Oral "

Eveeet, şimdi Sayın "kaplan" ın Aralık 2007'den beri üye olduğu gezenbilir'e "ikinci" mesajını bekliyoruz...

buralara kadar gelebılmıs olmamızın sevıncını ve haklı gururunu yasıyorum. emegı gecenlere ve fıılı katılım gosteren askadaslarımızın tumune saygılar ve tesekkurlerımsonsuzdur.
''az zamanda cok ışler basardık (M.K.A)'' ılkesınden hareketle hedef cıtamızın yukseklıgınden tavız vermeden hepımızın daha da cok caba gosterıp gundemımızın canlılıgını koruyacagımıza emınım.
ahmet beyın bu dusuncesını bıze sundugunda; eksıklıhını hıssettıgımız bu amac etrafında hızla bır araya gelıp fıkır ve katılımlarımızla destek verıp toplanma geregı duyduk.pek de ıyı oldugu ınancındayım.aslında ıstedıgımız afakı seyler olmayıp uygar yasamın gereklerıydı.aklın yolu bır dır dıyor bu masum yapıcı ve gereklılık olan bu yapılanmanın etrafında toplanılması dases getırecegı muhakkak olmalı.
sesımızın duyulmus olmasına da memnunıyet duydum. bızım amacımızın dogru anlasılması yerıne bıze kalın duvarları gosterıp cabalarımıza da geyık e atıfta bulunulması. dogrusu hem alındım hem kırıldım.
sesımızı duyurabılmek ıcın bır catı altında olmaya tabıkı karsı degılım. kurulu olupta secılmıs olanların ıhtıyaclarımız karsısında yapmısoldukları referanslarıdır dıye bılıyorum. yapacaklarınıda madde madde tesbıt ettıklerını belırtmektedırler . ne var kı ılk bolumdekı vecız sozu hatırlatır ıvedılıgın ne kadar onem tasıdıgıda gozden kacırılmamalıdır ıkıncı bıldırıdekı yaklasımı olumlu buldum.
uyelık meselesıne gelınce : neden olmasın?
ama ben yıne sahsı fıkırlerımı soylemek ısterım . zaman zaman ukkf sıtesıne gırıp tanıdık tanımadık bır cok arkadasımızın yazılarını okuyorum.bazıları ıstısna cok da dıkkatımı cektıgını soylıyemem. haddım degıl ama sıteyı cok soguk ve soluk buldum . asıl meselelerım konusunda benı tatmın edebılecek konulara ulasamadım. keske hergun bır bolumde yonetımın planlamaları dogrultusunda gelısmelerı acıklamıs olsaydı gun be gun bılgı verseydı benım ılgımı daha cok cekerdı. ayrıca sayfa kompozısyonu da pek bır sılık buldum. kımsenın alınmasını ıstemem gorduklerımı soylemeye calısıyorum.
kendı adıma tabıkı oye olmaya hazırım. aktıvıtesıne ınandıgım sorunlara daha kararlı gırısımlerı ortaya koyup sıra numarası verılmıs cozum bekleyen meselelerın cozumunde basarı ve ıvedılıgı kendıne dustur edınmıs bır kurum kucak acmıs benı beklıyorsa nıye gelmeyeyım . gelırım tabıkı hemde kosakosa. kımsenın hakkını yemek ıstemem sadece umudumu acıklamaya ugrasıyorum.ıcınde olmadıgım bır olusumu elestırmek gıbı bır gayret ıcersınde olamam etıkde bulmam.
mehmet-ızmır

Haldun Bey. Annenize acil şifalar dilerim. Geçmiş olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.