Beyfendi merhaba
Öncelikle ilginize teşekkür ederim
Evet hemen hemen 5 yıldır aracımı zevkle kullanıyoruz iş içinde kullandığımı ve 30 senelik karavancı olduğumu yazmıştım abartmadan söyleyeyim senenin 4 ayı karavanımda geçiriyorum tabi ayrı ayrı zamanlarda
2 sefer yurt dışı seyahatlerimiz oldu 8 ülke onlarca şehir gezdik çok keyifli zamanlar geçirdik bu gezilerimizde Honda CBF 150 motosikletimiz olmazsa olamazımız
Bugün karavan yapmaya niyetlensem yine İveco'yu tercih ederdim tabi bu yalnızca benim görüşüm tam şaseli ve arkadan itişli aracı severim bana çok kullanışlı gelir rahat hissederim kendimi evet biliyorum biraz sert bir araçtır arka taraf biraz sarsar ama ön tarafı bilmem biliyormusunuz torsiyonludur bu ön tarafın konforunu arttırır
Şaseli araçta motosiklet taşıma aparatını güvenli olarak monte etmek rahattır
30 senelik karavancı olmam ve aracımı alıp mali durum el verene kadar 1 sene kadar beklemem projem için çok iyi oldu eşimin bütün isteklerini aldım ve monte ettim fırınlı ocağına kadar
Evet ağırlık önemli bir konu zaten aracım normalde ağır bir araç birde motosikleti koyduğumuzda ağırlık sınırlarını aşıyor ama şimdiye kadar çok kez kara yollarının tartı istasyonlarına girdim karavan ruhsatımı gösterdiğimde teşekkür edip gönderiyorlar evet iyiki ağırlığı çok dert etmedik ve bu bana konforu getirdi
Sevgili Akdeniz 45 beyin önerileri çok güzeldi ama benim ve eşimin görüşlerimiz düşüncelerimiz ağır bastı ve öyle yaptık iyikide o şekilde yapmışız özellikle kışın çalışmak için şehir dışına elemanımla birlikte çıktık yatağı birleştirmeden iki ayrı yatakta rahatlıkla yattık ( bu konuyu düşünmemiştim yaparken karavanı
)
300W güneş paneli az geleceğini düşünerek yer bırakmıştım 2 tane daha 100W lık güneş paneli ekledim şuanda yaz kış hiç bir sıkıntı yaşamıyorum
Hatta 450Ah sulu eski tip akülerimle 5 . yılı devirdim aramızda kalsın nazar değmesin
Elektrik sistemi zaten mesleğim
Sözün kısası aracım rüştünü ispatladı iyiki bu model ve bu donanımla yapmışım
Ah ah şu pandemi bir bitse çok gezi planlarımız var ama biraz daha sabır
Sağlıcakla hoşçakalın