İstanbul Belediyesi İtfaiye Gönüllüsü Eğitimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ufuk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 126
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,494
Ynt: İstanbul Belediyesi İtfaiye Gönüllüsü Eğitimi

Haftaya sınav gözetmenliğim olduğundan maalesef katılmam mümkün değil. Zaten sertifika almadıktan sonra böyle bir eğitime katıldığıma inanmayabilirler.

Etiketler

Gezenbilir'den febulent ve ben dün 4 günlük eğitimin ilk ikisini bitirdik. Teorik eğitimin ardından yangın çıkardık, söndürdük sonra bir daha çıkardık yine söndürdük. Nedense bizi hep söndürmede kullandılar. Yangın çıkarma, kundaklama gibi eğlenceli faaliyetleri hocalar kendileri yaptılar. Çok güzel ve dolu dolu geçti. Eve geldiğimde her tarafımdan kurum çıkıyordu. Hatta uzun uzun yıkanmama rağmen sabah çapağım bile siyahtı.
Tabiki en iyi bilgiyi oradan alabilirsiniz ama sanırım bir sonraki kur Eylül'de. Bizden sonra MAG'cıların eğitimi ardında yeni dönem itfaiyecilerin eğitimi olacak imiş.

ben saat 1gibi geldim ama dersteymişsiniz, ses etmedim bir iki çavuşla sohbet edip döndüm.
yangın söndürme işi biraz siyahidir :smiley:) hele bol dumanlı olduysa zenci gibi olur insan :smiley:
---
bu arada bu eğitime illa sertifika için gitmemek gerek çünkü verilen bilgi sertifikanın fiziki varlığından daha önemli. sertifika hiçbir işe yaramıyor duvarda asılı durmaktan başka.
ee bu dönemi bitirin de bir iki nöbet tutalım arkadaşlar :smiley:

Iceman®' Alıntı:
ben saat 1gibi geldim ama dersteymişsiniz, ses etmedim bir iki çavuşla sohbet edip döndüm.
yangın söndürme işi biraz siyahidir :smiley:) hele bol dumanlı olduysa zenci gibi olur insan :smiley:
---
bu arada bu eğitime illa sertifika için gitmemek gerek çünkü verilen bilgi sertifikanın fiziki varlığından daha önemli. sertifika hiçbir işe yaramıyor duvarda asılı durmaktan başka.
ee bu dönemi bitirin de bir iki nöbet tutalım arkadaşlar :smiley:

Katılıyorum, elbette öğrenmek çok daha önemli sertifikadan. Ancak eğitim kendim için, sertifika başkaları için diye düşünüyorum. Ayrıca bir işe/eğitime yarısından başlamak daha zor geliyor bana. Umarım eylülde tekrar olur.

mergen' Alıntı:
Gezenbilir'den febulent ve ben dün 4 günlük eğitimin ilk ikisini bitirdik. Teorik eğitimin ardından yangın çıkardık, söndürdük sonra bir daha çıkardık yine söndürdük. Nedense bizi hep söndürmede kullandılar. Yangın çıkarma, kundaklama gibi eğlenceli faaliyetleri hocalar kendileri yaptılar. Çok güzel ve dolu dolu geçti. Eve geldiğimde her tarafımdan kurum çıkıyordu. Hatta uzun uzun yıkanmama rağmen sabah çapağım bile siyahtı.
Tabiki en iyi bilgiyi oradan alabilirsiniz ama sanırım bir sonraki kur Eylül'de. Bizden sonra MAG'cıların eğitimi ardında yeni dönem itfaiyecilerin eğitimi olacak imiş.

eğlenceli eğitici öğretici ve bir hayli dumanlı bir hafta sonuydu. Herşeye rahmen zevkli zaman geçirdik fakat şunu söylemeliyim ki her bir itfaiyeci bir kahramandır işleri çok zordur çok tehlikelidir insan sağlığına son derece zararlı bir işle uğraşmaktadırlar yorucudur bunları anladık. Belediye başkanımız ve valimizden özellikle rica ediyorum ki bu kurs programına daha çok zaman daha çok ekipman ayrılması konusunda yardımcı olsunlar zaten duyduğumuz da bu yönde şahıslarında emeği geçen tüm itfaiye çalışanlarına ve hafta sonlarını evde gazete okuyarak geçirmeyip acemi itfaiyecilerin söndüremediği dumana maruz kalarak zenci adamlar haline gelen tüm katılımcılara teşekkur edrim. haftaya görüşmek üzere

mergen' Alıntı:
Benim çok hoşuma gider bu nöbet işi. Siz nerede tutuyorsunuz nöbeti?
1.5senedir hemen hemen birçok grup ve müfrezeye yolum düştüğü için çoğunda biliyorlar gönüllü itfaiyeciliğin varlığını ama en çok eve yakın olduğu için b.çekmece grubu - mimarsinan müfrezesi, kimi zaman şişli grubu, işe yakın olduğu içinde seyrantepe müfrezesine gidiyorum.
iş zamanı ayazağa bölgesinde çıkan 2-3 orman yangınına seyrantepe ile beraber gittim.
yazın mimarsinan'da haftasonu ve akşamları olmak üzere ikamet-işyeri-fabrika-ot yangınlarına gittim.
şişli'de henüz denk gelmedi çıkış yapmak :smiley:) çekmece'de de fabrika yangınına gittim hemde işten çıkıp yaklaşık 8-9 saat çalıştığımı bilirim.
bu olay biraz tutku meselesi.
ilk gittiğim yangında kalbim yerinden çıkacak gibiydi ama her seferinde aynı heyecanı yaşıyorum fakat daha soğukkanlı olabiliyorum.
zaten birincil amacımız direk yangına girmek değil, orada 2 teker hortum atmak, nepiroyu çekmek, çevre güvenliğini almak zaten profesyonellerin işini çok rahatlatıyor. gittiğim bir ikamet yangınında asla direk müdahale etmedim şimdiye kadar çünkü fırsat kalmıyor yurdum vatandaşını olay yerinden uzaklaştırmaya çalışırken, bu noktada olaya gelen polisin iyi yönlendirilmesi müdahaleyi oldukça kolaylaştırıyor.
bizim istanbullu gönüllü itfaiyeciler olarak bir an önce sıkıca örgütlenip itfaiye içindeki yapılaşmamızın netleşmesini sağlamamız gerek.

Deneyimlerinizi e yaşadıklarınızı okumak güzel :smiley:

Gittiğiniz istasyonlarda olumlu karşılanmaız çok güzel. Çünkü orada gönüllü bile olsanız olabilecek bir kazada sizin veya yakınlarınızın itfaiyeyi mahkemeye verme tehlikesi sebebi ile yanlarında götürmek istemeyebilirlerdi. Eğer yaklaşım bu şekilde ise bende eğitim sonunda yakınımdaki istasyonları ziyaret edeyim.

işte bizim örgütlenmemiz bu noktada önemli çünkü dediğiniz gibi bir sivilin itfai bir olayda zarar görmesi ciddi sıkıntı yaratır hem kamu bazında bende bizim açımızdan. bu sebeple itfaiyeye oluşumumuzun ne kadar birlik içinde olduğunu gösterirsek o kadar hızlandırabiliriz süreci. bu konuda ben 1.5senedir ciddi uğraşıyorum. tek başıma ancak birkaç adım ilerleyebildim ama bu noktada beraber adım atmamız gerek.
bu konuda en önemli örnek kocaeli itfaiyesi'nde bu işi ciddi boyutlara uzun emekleriyle getiren gönüllü arkadaşlar ve umutkaptan'dır.
İBİTEM'de NAbi hoca, Altay Hoca, Gürcan Hoca ellerinden geleni yapıyorlar, okul müdürü Cemalettin Budak ciddi emek sarf ediyor kaldı ki Cemalettin hoca benim aynı zamanda üniversiteden de hocam olduğu için elimden geldiğince bu konuyla ilgili sürekli kapısını aşındırıyorum.
sizlerinde bu eğitimleri aldıktan sonraki yaklaşımınız çok önemli.
bugün bir sivil olarakta itfaiyenin herhangi bir birimine gittiğinizde iyi duygularla karşılacanağınızı unutmayın.

gönüllü itfaiyeciler kursu

IMG_0066.jpg

şu kadar kişiden 4-5 kişi bu işe sevdalanıp ilgilense çok büyük kazanımdır. yine bu kadar kişi, çevresindeki birer kişiye öğrendiklerini anlatsa ne kadar faydalı olur onu düşünün.

Iceman®' Alıntı:
şu kadar kişiden 4-5 kişi bu işe sevdalanıp ilgilense çok büyük kazanımdır. yine bu kadar kişi, çevresindeki birer kişiye öğrendiklerini anlatsa ne kadar faydalı olur onu düşünün.

kesinlikle katılıyorum elimizden geldiğince desteklemeye çalışalım.

hey body fotoğraflar gelmedi gelen bir kaç tane var fakat bizim içinde olduğumuz kareler değil ve beni hortumlu söndürmede desteklediğin için de ayrıca teşekkürler sen olmasaydın dakikada 350 lt su atan bir hortumu zapt etmekte zorlanırdım. :smiley:

b hortumunu 6barda tutmayı deneyin :smiley: ben C'de 6 barı tutabiliyordum ilk zamanlarda şimdi 8bara kadar dayanabiliyorum kökçü olmadan :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR