İstanbul Belediyesi İtfaiye Gönüllüsü Eğitimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ufuk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 126
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,488
Ynt: İstanbul Belediyesi İtfaiye Gönüllüsü Eğitimi

bende bayadır takip ediyorum ama bende bi gelişme göremedim geçen seneden beri bekliyorum :(

Etiketler

evet baya bir zaman oldu. kamu kurum kuruluş eğitimleri vede okul ögrenci eğitimlerinden dolayı çok yoğunlarmış....

İlk haftayı geride bıraktık. Yaklaşık 50 kişi varız eğitimlerde ve yarısı AKUT'tan geliyor. İyiki bu kursa yazılmışım :smiley:

Mart ayında İBB'ye 360 yeni itfaiyeci alınacakmış, bu kişilerin eğitimleri nisanda başlayıp 4 ay sürecekmiş ve bu sürede merkez dolu olacakmış. Eğer yetiştirebilirlerse 2. kuru mart ayında açmayı düşünüyorlarmış, fakat 3. kur için net birşey söylemek zor dediler. Ancak bizlerin eğitimi tamamlandıktan sonra sayı artarsa yeni itfaiyecilerin eğitiminden sonra açılabilirmiş.

facebook sayfası açıldı.

http://www.facebook.com/photo_search.php?oid=196156957083141&view=all#!/pages/%C4%B0TFA%C4%B0YE-G%C3%96N%C3%9CLL%C3%9CLER%C4%B0-%C4%B0STANBUL-/19615695708314

kurslar dersler teorik haberler araçlar itfaiye ve gönüllüler adına duyduğunuz gördüğünüz herşeyi paylaşabileceğiniz sosyal paylaşım sayfası açıldı.

Bu sene ikinci kur eğitimleri ekimde olacakmış.

sonraki ilk 1. kur ne zmn bilgisi olan var mı??

En iyi ihtimalle bu yılın sonunda olur. Ama büyük olasılıkla seneye olacaktır.

bu sene tekrardan 1.kuru ancak eylül gibi açarlar çünkü yaza kadar programları doludur, yeni alınan itfaiyecilerin yetişmesi zaten 3-4ay sürer, peşine araç eğitimi açarlar.
yaz girişinde 2.kur kurtarma eğitimi açılır falan falan...

Eğitim almış ya da almak isteyen arkadaşlardan çok önemli bir ricam var.

Bu eğitimler cidden çok değerli ve önemli. Sizler bu eğitimleri aldıktan sonra lütfen işin peşini bırakmayın. Eğer gerçekten gönüllü itfaiyeci olmak istiyorsanız bunun için sık sık İBİTEM'in kapısını çalın. Görev yapmak istiyoruz, statümüzü kazandırın diye mutlaka baskı yapın.

Herşey eğitimle bitmiyor...

Bu iş fedakarlık işi...
İlk eğitimimi aldığımdan beri 3 sene geçti...
3 senede 20'den fazla büyük yangına, sayısız ot yangınına, trafik kazasına, ikamet yangınına gittim.
Ha bunu ikili ilişkilerin tüm limitlerini zorlayarak, grup amirlerine gidip kendimi tanıtıp aldığım eğitim doğrultusunda fayda sağlamak istediğimi söyledim.
Yasal statü verilmediği için asla itfaiye arabasına binip yangına gidemedim.
İtfaiyede nöbet tuttum ama nöbette grupta ya da müfrezede araçlarla beraber çıkış yapmadım.
Onlar çıktı bende kendi aracımla peşine takıldım.
direk yangına girmedim ama her zaman 1 teker hortum atan, taşıyan, balta getiren, olay yerinin güvenliğini sağlayan, araçla amir arasında irtibatı sağlayan oldum.
ama yeri geldiğinde büyük yangınlarda kolda da çalıştım personeli dinlendirmek için.
Bu bana eğitimde aldığım bilginin aslında gerçeğin 1/10'u bile anca olduğunu gösterdi.

Lütfen bu işi sertifika için yapmayın!!!!

Bu işe gerçekten gönlünüzü veriyorsanız, çıkar beklemeden yardım etmek hayat görüşünüzse peşini bırakmayın...

@Iceman, katılıyorum kesinlikle yazdıklarına.

2. kur eğitimleri ekimde yapılacakmış.

Selim beyden gelen mail;

İyi Günler,
"İtfaiye Gönüllüsü" eğitimlerine 2011 yılı Mart ayında katılan arkadaşların sertifikaları onaylanmıştır. Sertifikaları hafta içi saat 08:00- 17:00 arası İBİTEM'den alabilirsiniz. İş yoğunluğu v.b durumlardan dolayı gelemeyecek olanlar ibitem@gmail.com mail adresine adres ve telefon bilgilerini yollarlarsa sertifikalarınızı kargoyla gönderebilirim.Şubat 2011 de eğitim alıp sertifikada ismi yanlış çıkan arkadaşların sertifikaları düzeltilmiştir.
En kısa zamanda görüşmek üzere.Saygılarımı sunar iyi çalışmalar dilerim.

NOT: Bidiğiniz gibi ben C vardiyaında çalışmaktayım. Benim olmadığım günlerde sertifikaları yazıhane de görevli Fatih Ensaoğlu beyden alabilrisiniz.
A

--
Selim ERDEM
KBRN Eğitmeni
İtfaiye Eğitim Merkezi / İstanbul
Tel: 212 552 34 02
539 574 20 14
Bilgi:ibitem@gmail.com

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,572
Kaydolan Son Üyemiz
hakan arpakçı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR