Ynt: İstanbul Belediyesi İtfaiye Gönüllüsü Eğitimi
bu sene tekrardan 1.kuru ancak eylül gibi açarlar çünkü yaza kadar programları doludur, yeni alınan itfaiyecilerin yetişmesi zaten 3-4ay sürer, peşine araç eğitimi açarlar.
yaz girişinde 2.kur kurtarma eğitimi açılır falan falan...
Eğitim almış ya da almak isteyen arkadaşlardan çok önemli bir ricam var.
Bu eğitimler cidden çok değerli ve önemli. Sizler bu eğitimleri aldıktan sonra lütfen işin peşini bırakmayın. Eğer gerçekten gönüllü itfaiyeci olmak istiyorsanız bunun için sık sık İBİTEM'in kapısını çalın. Görev yapmak istiyoruz, statümüzü kazandırın diye mutlaka baskı yapın.
Herşey eğitimle bitmiyor...
Bu iş fedakarlık işi...
İlk eğitimimi aldığımdan beri 3 sene geçti...
3 senede 20'den fazla büyük yangına, sayısız ot yangınına, trafik kazasına, ikamet yangınına gittim.
Ha bunu ikili ilişkilerin tüm limitlerini zorlayarak, grup amirlerine gidip kendimi tanıtıp aldığım eğitim doğrultusunda fayda sağlamak istediğimi söyledim.
Yasal statü verilmediği için asla itfaiye arabasına binip yangına gidemedim.
İtfaiyede nöbet tuttum ama nöbette grupta ya da müfrezede araçlarla beraber çıkış yapmadım.
Onlar çıktı bende kendi aracımla peşine takıldım.
direk yangına girmedim ama her zaman 1 teker hortum atan, taşıyan, balta getiren, olay yerinin güvenliğini sağlayan, araçla amir arasında irtibatı sağlayan oldum.
ama yeri geldiğinde büyük yangınlarda kolda da çalıştım personeli dinlendirmek için.
Bu bana eğitimde aldığım bilginin aslında gerçeğin 1/10'u bile anca olduğunu gösterdi.
Lütfen bu işi sertifika için yapmayın!!!!
Bu işe gerçekten gönlünüzü veriyorsanız, çıkar beklemeden yardım etmek hayat görüşünüzse peşini bırakmayın...