Selamlar,
Son zamanlarda şehirlerde bir çok kişinin (özellikle de genç erkeklerin) sırt çantalarıyla dolaştıklarına şahit oluyoruz. Hatta kadınlarda da bu durum yaygınlaşmaya başladı.
Ben de işim gereği (laptop taşıdığım için) sırt çantasıyla dolaşanlardanım. Tabi bunda arabamın olmamasının ve toplu taşıma kullanmamın da etkisi var. Zamanla çanta kullanmayı giderek daha çok sevdim ve iş dışında da kullanmaya başladım. Dışarda ihtiyaç duyduğum her şeyi her zaman yanımda bulabilmenin rahatlığına giderek alıştım. Öyle ki, alışverişe bile çantasız gidemez durumdayım.
Zamanla çantama daha çok şey koydum. Şu anda ufak çaplı bir survive kitine dönüşmüş diyebilirim. Siz de başkasına göre ıvır zıvır ama size göre olmazsa olmaz bir sürü şey taşıyorsunuz biliyorum. Ben benimkileri sıralıyorum. Bakalım neler varmış.
Şarj aletleri
Powerbank
Yedek piller (bir kısmı şarj edilebilir)
El feneri
Çok amaçlı İsviçre çakısı
Kağıt sabun (bunu bilmeyenler olabilir, ince kağıt şeklinde, paketli sabunlar)
Not defteri
Dolmakalem ve kurşun kalem
Yedek mürekkep kartuşları
Mini diş macunu ve katlanabilir diş fırçası
(Mevsime göre bazen) yağmurluk
Şemsiye
Yedek kıyafet (kışın kazak, yazın t-shirt)
Yedek çorap
0,7 lt termos (yazın soğuk kışın sıcak su koyuyorum. Çantadaki en ağır parça bu)
Kahve (soğuk kış günlerinde uzak bir yere gidiyorsam içmek için)
Yara bandı
Yanık kremi (hametan)
Bir adet konserve (bunu sırf zevzeklikten koydum gibi geliyor. Hiç lazım olmadı ama bir gün olacak gibi hissediyorum )
Kolonya (serinlemek, fenalaşan birini ayıltmak, ihtiyaç durumunda daha kolay ateş yakmak)
Çakmak
Kulaklık
Mini kitap
Bunların ağırlığı (termos doluyken ve çantayla beraber) 4 kg civarında. İşe giderken bir de laptop ekleniyor ve 6 kiloyu geçiyor.
Eğer şehir dışına çıkıyorsam laptop yerine minik ilk yardım çantası koyuyorum.
Şu ana kadar çantadakilerden sadece konserveyi hiç kullanmak zorunda kalmadım. Diğerleri her zaman kullandığım şeyler.
Git gide daha pratik şeyler ekliyorum. Çanta da haliyle ağırlaşıyor. Bilmiyorum nereye varacak bu işin sonu.
Sizler neler taşıyorsunuz?
Benim içerik ara sıra değişsede hiç değişmeyen şeyler
*Victorinox 601453 altmont 3,0 flapover laptop çantası
* Victorinox Victoria Spartan çakı
* Karabina
* Nebo fener 280 lumen
* Şarj aleti ve power bank
* Süet cüzdan içinde True Utility fixr ve victorinox swiss card
bu liste hiç değişmiyor.