Isınma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 157
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,277

Etiketler

Ynt: Isınma

planımda arabanın içini yaptırmadan ısıtıcının montajını yaptırmak istiyorum, havalandırma boruları önceden döşenirse daha iyi olur

ben de düşünüyorum zaman ayarlı mı?
birde en uygun yer neresi transporter için taktıran var mı?

Arkadaşlar işi bilen abiler daha iyi aydınlatacak fakat cihaz tek çıkışlı diye biliyorum mesela ön koltuğun altına takıyorsunuz sıcak hava çıkışını arkaya göre ayarlıyorsunuz ve çalıştırıyorsunuz.

Eberspacher (Eberspaecher) kuru tip ısıtıcılar aracın motorundan tamamen bağımsız çalışır. Eberspächer kuru tip ısıtıcı, dışarıdan yanma havasını, aracın yakıt tankından veya müstakil bir yakıt tankından yakıtı alır. Yanma odasında yakıt ve hava karışımını seramik buji ile ateşler ve yakar. Bu yanma sonucunda ortaya çıkan ısı kazanı ısıtır. Dışarıdan veya kabin içinden alınan temiz hava bu kazanın dışı ile tema ettiğinde ısınarak kabin içine veya ihtiyaç duyulan bölmeye sıcak olarak üflememotoru vasıtasıyla üflenir.

Kuru tip ısıtıcıların montajı çok kolay olup ısıtıcı araç içerisinde veya dışında (tabanında) uygun bir yere yerleştirilebilir.

Çok kısa sürede ısı üretmesi de bu ısıtıcıları avantajlı kılar.

http://www.acsagroup.com/kategori.aspx?ID=6

Vebastonun buyugune gerek yok. İnanilmaz bir isi veriyor. Elini onune koyamazsin. Camlarin cift cam olmadigindan soguk gelebilir ama dert degil. Icersi cok sicak olacagindan onemsemezsin bile. Ayrica yogusma da oluyor.
Isiticinin agizindaki cikisa karton boru takarak istedigin yere yonlendirmen mumkun. Ozellikle tuvalete. Benim karavanda trumanin karton borulari heryerde geziyor. Eger istersen belirli yerlere koyulan klapelerle boruyu kapatabiliyorsun. İsiyi istedigin yere yonlendiriyorsun.
Montaj dahildir merak etme. Adamlar cok profesyonel. Kumanda panosunu uyurken elini kaldirip kapayabilecegin bir yere yerlestirt. Ayrica termostatida yataginin oralara koydurt. Bazen cok sicak oluyor. Terlersen fazla uykun acilmadan isisini kisabilirsin.
Maalesef bunlarin termostatini ayarlamak biraz zor. Her hava kosuluna gore kisma isini kesfetmeye calisiyorsun. Yani ben su dereceyi istiyorum diyemiyorsun. Ha eger demek istersen ona gore bir fatura cikartiyorlar. Bu bence bir dert. Zaman ayarli olmasini tercih ederdim. Yani 10 dakika calisip 5 dakika susacak gibi ayarlayabilseydik cok daha iyi olurdu.
Cenk Gursel vebastodan eberschbaher gore daha ekonomik bir fiyat almisti. Bir de onu dene istersen.
Kolay gelsin.

Bilmiyorum. Ama bizim seramik firinlari su sekilde calisir. Su derecede su kadar vakit tut dersin, sonra ikinci isiya su kadar zamanda cik ve su derecede su kadar zaman yine tut ve kapat. Bu ciddi bir bilgisayar vari bir panodur. Ferhat Bey invertorle ilgili buradan attigim iki ozel maile cevap vermemisti ama belki buradan bu sorumuza cevap verebilir.

Bu ısıtıcılar hakkında pratik bilgim yok ama, eğer ısıtıcı çalıştığında sürekli aynı ısıda üflüyorsa yani termostattan ayarlanan dereceye göre ılık, sıcak, ya da soğuk üflemiyorsa termostat iptal edilip zaman ayarlı saat kullanılabilir gibi geldi.
Teorik olarak tabi..
Termostatı ayarlamanın zorluğu ısının fiziksel olarak iletim prensipleriyle ilgili. Kondüksüyon, konveksiyon, radyasyon vs.. Alet çok sıcak hava üflüyor diyorsunuz. Bu durumda ilk önce ortamdaki hava ısınacaktır. Diyelim ki siz 24 dereceye ayarladınız. Ortam havası 24 derece oldu ama 24 derecelik havanın termostatın derecesini yükseltmesi ve termostatın bunu algılaması biraz daha zaman alacaktır. İki çözümü var. Ya termostatı istediğiniz ısının biraz daha altına ayarlayacaksınız, ya da makinaya daha yakın bir konuma monte edeceksiniz. Gece havanın aniden soğuması, içerideki nem oranı, hava akımları gibi bir çok değişken de cabası.. Çok mükemmel elektronik donanımlar olsa bile içeriyi istenilen ısıda sabit tutmak biraz zor. Ancak tecrübeyle..
Truma ısıtıcılar daha mı pahalı? Yusuf nasıl olsa 12kg.lık tüp taşıyor ya, o yüzden aklıma geldi.

Valla kisin o kadar tecrube edinecek kadar vebasto ile yatmadim. Veya bir turlu tecrube edinemedim. Ama eger zaman saati olacaksa isi verme suresi ve kapali kalma suresi olarak iki zamanin ayarlanmasi gerek.

Bu konu cok konusulani bir konu. Donup dolasip ayni urunu aliyoruz. Yusuf pek bir yere varmaz bu konu. Ama vebastoyu da sor.

Ben bunu almayı düşünüyorum,ocak değil ısıtıcı soba diyor benzeri marintekte ısıtıcı soba diye var ve 1,2 lt alkol ile 7 saat yanıyor istersen ocak olarak kullanıyorsun çok yakında siparişini vereceğim Özdal beyin aldığı şekilde almayı düşünüyorum ama arkadaşım var amerikada acaba ona aldırıp üstüne hediye diye yazdırsam direk getirtdiğimde sorun olurmu bu konuda bilgisi olan varmı.
http://www.amazon.com/Contoure-5200-HeatMate-Alcohol-Heater/dp/B0025TI1AU/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=sporting-goods&qid=1252823757&sr=1-1-spell

[attachment=1]

HeatMate Alcohol Heater  Stove.jpg

Vebostaların zaman ayarlı termostat düzenekleri var. ancak o bölümünü ayrıca almak gerekiyor. beş sene önce vebosta 1000tl çivarında iken, artı 300-tl civarı bir paraya zaman ayarlı termostat takabileceklerini sölemişlerdi. Saati kurduğunda istediğin saatte istediğin ısıda vebosta devreye giriyor. Siz isterseniz başka bir yerede geceleyin eğer saati örneğin sabah yediye kurduysanız vebosta yedide çalışmaya başlıyor arabanın içini istediğiniz ısıya getiriyor sizde 7.30 siz geldiğinizde arabanın içini sıcacık buluyorsunuz.Eğer çok soğuk iklimlerde gezi yapıyorsanız, arabanın motor suyunu ısıtıp çalışmaya hazır hale getiren sistemleri bile var. Sabah kalktığınızda motorun suyu kaynar vaziyette oluyor, tek marşta motor çalışıyor. Tabikii bu anlattığım sistemlerin ek maliyetleri var. Vebosta türü ısıtıcıların bu tür ve benzer seçenekleri var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,776
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

SON KONULAR

Geri