Isınma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 157
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,152

Etiketler

Ynt: Isınma

Konu: Defender 2.5 lt Benzinli ( Reha Bey Yardım) (Konuyu 4594 Kişi Okumuş)
burdan resmine bakabilirsiniz 6. sayfada bu parçayı motor soğutma suyuna çorum kalorifer bağlar gibi bağlayacaksınız diğer ağızdan giren soğuk su anında şohben gibi size kullanım için sıcak su verecek

safari2000' Alıntı:
Konu: Defender 2.5 lt Benzinli ( Reha Bey Yardım) (Konuyu 4594 Kişi Okumuş)
burdan resmine bakabilirsiniz 6. sayfada bu parçayı motor soğutma suyuna çorum kalorifer bağlar gibi bağlayacaksınız diğer ağızdan giren soğuk su anında şohben gibi size kullanım için sıcak su verecek

Vallahi çok merak ettim ama bulamadım. Linki yok mu bu konunun?

Ynt: Is?nma

Bir ara 110 ambulans aracima eksozdan isinan su sebekesi kurmayi dusundum.
Aslinda zor bor sistem degil. Motor calistiginda en cabuk ve en yuksek isiyi eksozdan alabiliriz.
Bu sistem eksoz borusuna distan sarilmis 1 -2 metre bakir boruyla yapmayi dusundum. Fakat aracimda uzun sureli
konaklama yapmadigim ve konakladigim yerlerde dus ve wc imkanlari oldugu icin vaz gectim.
Bu arada aracim ambulans kasa oldugu icin aracta orjinal benzinli webosta var. Bunu kisin saglikli kullanamiyorum.
Termostatli olsa bile calisir calismaz iceriyi hamama ceviriyor. Termostat devreyi kesse bile kendini sogutabilmek icin bir sure daha
sIcak hava uflemeye devam ediyor.bu sorunu cozmenin bir yolu var mI? Ben webosta sicak hava cikisini ikiye bolup birini disariya birini iceriye vermeyi dusundum
Bunun nasil verim verecegini ve sicak hava cikisini disari vermenin aracin tabanini delmeden nasil olacagini bilmemekteyim.

Öncelikle cihazın ve de özellikle termostatın yerinin doğru olup olmadığını kontrol etmek gerekiyor.Çoğu kez gördüğümde ustalar termostatı kendilerine kolay gelen bir yere bağlıyorlar.Kabloyu gerektiği yere kadar döşemeye üşeniyorlar, kendileri kullanmadıkları için "burası iyidir" diye rastgele bir yere bağlıyorlar.Tabii bir de termostatın arızalı olduğunu da düşünmeliyiz.Bunlar hep başıma gelen olaylardı aslında.
Sağlam bir termostatın, aracın boy ve yükseklik olarak ortasına ve soğuk alabilecek cam, kapı gibi yerlerden uzakta olmasına özen gösterilmelidir.
Stop dan sonra cihazın bir süre daha kendini soğutması normaldir.
Kolay gelsin,

RÜZGAR

Termostatin yerini degistirmedim. Aracin ambulans tesisatini kuran
Alman menseyli firmanin isik dugmelerini ve webostanin termostatini koydugu yeri degistirmedim.
Termostati da denedim. Devreye girip cikiyor. Tahminimce webosta araca buyuk geliyor.orjinal webostayi sokup
Elimde olan dizel webostayi baglamakta isime gelmiyor. ba kIsI atlattik seneye. Bir cagre dusunmem gerekir. Ilginize tesekkurler.

vosdost bey sizin egzostan ısınma fikri fena fikir değil.bu fikir üzerinde azıcık çalışma yapamk gerekli. :smiley::smiley::smiley::smiley:

Patentini almadim ama :smiley: kolay gelsin simdiden.bu sistemdeki tek sorun su dolasimda degilken borunun icinde kalan suyun buhar basincini tahliye etmek.
Ya cesme acik birakilacak yada emniyet ventili kullanilacak

Benim böyle bir cihaza ihtiyacım var havalar serinlemeye başladı gece konaklamalarında ihtiyaç duyulacaktır araştırma zamanı geldi sanırım,aslında temiz ikinci el bir cihazda olabilir webasto,Eberspacher yada benzer bir ürün.

Vebastoyu sifir almani tavsiye ederim. Ben ikinci el almis ve cok cekmistim. İceri koku verdi. Riskli bir durum. Sahibi tanidik degilse alma derim. Bir suru taksitle acsadan alabiliyorsunuz.

evet bencede bazı aletleri sıfır almakta fayda var, fiyatlarda pahalı inşaallah taksit şeçenekleri vardır.. :-\

İnsel abi teşekkürler haklısınız sıfır tabiki benimde düşüncem ama fiyat meselesi var eğer dediğiniz gibi taksit imkanı varsa Acsa'nın o kadar reklamını yaptık zamanında zaten fuardan tanışıyoruz bana özel bir sözü vardı Burçin beyin bir ara gidip bakacağım ;D

Levent abi teşekkürler.

Arkadaşlar bugün Açsa'yı aradım Burçin bey ile telefonda görüştüm Eberspaçher markanın D2 modeli ve D4 modelini sordum 12m3 araca D2 yeter dedi fakat sıcağı seven biri iseniz D4 almalısın dedi fiyat konusunda D2 1200 lira D4 modeli 1500 lira yalnız biraz indirim sözü oldu sağolsun ilgilendi.
Size danışmak istediğim eğer kullananlar var ise D2 mi olsun yoksa D4 mü,gerçi 1-2 ay bekleyeceğim ama imdiden araştırıyorum,taksit seçeneklerini sordum fakat taksitlendirmede biraz vade farkı koyabileceklerini söylediler ve 3 taksit kadar yapabiliyorlar.

http://www.acsagroup.com/kategori.aspx?ID=8

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR