Isınma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 157
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,148

mycamper

Kamp III
Yer
İstanbul
Web
www.anakamp.org
Camper veya motokaravanlarda ısınma motordan bağımsız çalışan sistemlerle sağlanır. Ki bu sistemin ismine arazi aracı kullanıcıları pek de yabancı değildir. Webasto'yu hemen herkes duymuştur sanırım. Webasto aracın akaryakıtını kullanarak çalışmaktadır. Ancak Webasto bir marka olmakla birlikte, ilk olmasından dolayı bu sistemlere verilen bir ad olmuştur. Farklı markalar da bu tür sistemler üretse de, en yaygın olanı Webasto'dur.

tsl17.jpg

Bunlar da kendi içlerinde SULU sistem ve KURU sistem olmak üzere ikiye ayrılır. Sulu sistem Webasto, aracın su tesisatına bağlanır, ısıttığı suyu yaymak için bu tesisatı kullanır. Ki bunlar haftalık olarak programlanabilmektedir. Yani, Webasto'nuzu evden çıkış saatiniz olan 07:30'dan 15 dakika öncesine kurduğunuzda, otomatik olarak her sabah 07:15'de Webasto devreye girip, önce motorunuzu sonra da içeriyi ısıtacaktır. Siz de aracınıza biner binmez sıcak bir ortamda ve sıcak motorla seyredersiniz.

28-zafi-webasto.jpg

Zamanlama Ünitesi

Kuru sistem ise motoru ısıtmaz, sadece içeriye kuru sıcak hava üfler. Sulu veya kuru sistem olsun, Webasto da ısıtacağı hacme göre farklı boylarda satılmaktadır. Ve programlama ünitesi her iki sisteme de takılabilmektedir.

webasto_heater.jpg

webasto_auto.jpg

Motordan bağımsız ısıtma sistemlerinin benzin / mazot ile çalışanları olduğu gibi LPG ile çalışanları da mevcuttur. LPG ile çalışan sistemin markası TRUMATIC'tir. Bunlar da ısıtacakları alanın büyüklüğüne göre kendi içlerinde bir kaç modeldir. Trumatic kuru sistem olup, aracın içine sıcak kuru hava üfler.

Ayrıca Trumatic'in hem su (duşta kullanılmak üzere) hem de sıcak hava üreten modelleri de mevcuttur.

Etiketler
Ynt: Isınma

Bu sistemlerin fiyatı yurtdışında yaklaşık 850 Euro 'dan başlamakta.

İlk bakışta pahalı gibi görünseler de, ilk kar kampında, güneş dağların arkasına gidip de ortalık buz kesmeye başladığında, aracın içine girip düğmesini çevirdiğinizde kısa sürede elde edeceğiniz sıcak hava ve onun verdiği güven hissinin ardından parasını hak ettiğini göreceksiniz.
2005kuzuyayla04.jpg

Trumatic'in küçük araçlarda (ben onu kullanıyorum) yeterli olacak E2400 modelini Avrupa'da bulabileceğiniz en düşük fiyatla satan yerin linkini veriyorum:
http://www.pieper-gladbeck.de/catalog/product_info.php?products_id=9799

310023.jpg

Bu sistem Almanya'da iki farklı gaz basıncına göre satılıyor, 30 mbar tercih etmeniz gerek.

Ayrıca, yanmış gazın dışarı atılabilmesi için "duvar baca seti"ni de sipariş etmeniz gerekiyor.
http://www.pieper-gladbeck.de/catalog/product_info.php?products_id=9791

Trumatic'in montajı çok basittir, kendiniz güvenle yapabilirsiniz.

Merhaba bu trumatic in Türkiyede bulunabilme ve servis vs. olanakları mevcutmu?

Birde mevcut lpg taknından bunu besleyebilirmiyiz?, Bunu şu sebepten soruyorum benim aracımda VSI sistem lpg mevcut , boruların bir tanesine toplu iğne ile delik açsanız ecu bunu farkedip sistemi bloke ediyor.

Teşekkürler

Trumatic'in eskiden bir Türkiye distribütörü vardı, ancak hala devam ediyor mu bilmiyorum.

KARYAT Karavan Yat. Sn. Tic. Ltd. Şti.
0216 414 58 32 - 418 73 97

eğer bu numaralar güncel değil ise;
0216 711 54 41 Vecdi Bey'den konuyla ilgili bilgi alabilirsiniz.

Mantıken normal LPG tankından uygun bir çıkışla beslenebileceğini düşünüyorum. Bunun dışında sözünü ettiğiniz VSI sistem LPG ile ilgili hiç bir fikrim olmadığı için, net birşey diyemeyeceğim. O sistemi yapan yerler buna daha doğru cevap verebilir.

mycamper' Alıntı:
Trumatic'in eskiden bir Türkiye distribütörü vardı, ancak hala devam ediyor mu bilmiyorum.

KARYAT Karavan Yat. Sn. Tic. Ltd. Şti.
0216 414 58 32 - 418 73 97

eğer bu numaralar güncel değil ise;
0216 711 54 41 Vecdi Bey'den konuyla ilgili bilgi alabilirsiniz.

Mantıken normal LPG tankından uygun bir çıkışla beslenebileceğini düşünüyorum. Bunun dışında sözünü ettiğiniz VSI sistem LPG ile ilgili hiç bir fikrim olmadığı için, net birşey diyemeyeceğim. O sistemi yapan yerler buna daha doğru cevap verebilir.

Çok teşekkürler, Bir şey daha sorayım sizin araçta lpg yi nasıl sağlıyorsunuz ? ayrı bir tank mı var ?

Tekrar teşekkürler.

Ben 12kg'lık mutfak tüpü kullanıyorum.
Aynı tüpü hem ısınma, hem ocak, hem de buzdolabı için kullanıyorum.

Ama tüp taşımak yerine aracın altında uygun bir yerde tank olması daha doğru olurdu, çünkü 12kg'lık tüplerin içinde ne kadar kaldığını kestiremediğimiz için genelde "n'olur n'olmaz" diyerek tamamen bitmeden değiştiriyoruz.

Özdal bey yabancı dil bilmediğim için yazdığınız sitede lpg li webastoyu bulamadım. acaba LR 110 için lpg li webasto fiatı nedir yarımcı olursanız sevinirim.

mycamper' Alıntı:
http://www.pieper-shop.de/?item=3836

LPG'li ısıtma sistemleri TRUMATIC'tir, yukarıda linkini verdiğim ürünün Almanya satış fiyatı 835 Euro'dur.
Özdal Bey Merhaba,
Yukarıda belirttiğiniz siteden alışveriş yaptığınızı okumuştum.Gümrüğe takıldı mı?Nasıl teslim aldınız bilgi verirmisiniz?
Yurtdışından bir tanıdığımıza aldırsak nasıl bir yöntem izleyebilirim.Cevaplarsanız sevinirim.
Günay

Günay Bey,

yukarıda verdiğim adresten alışverişi şu şekilde yaptım:

Önce Almanya'da oturup Türkiye'ye gelecek veya Türkiye'den bir iş için Almanya'ya gidip gelecek birini bulmanız gerekiyor.

Siteden istediğim ürünü satın aldım.
Ödemeyi kredi kartımla yaptım.
Teslimat adresini Almanya'daki adres olarak verdim. (Bunlardan biri fuar için Almanya'ya giden arkadaşımın kaldığı otel idi)
Almanya'daki arkadaşım gelirken kolunun altına koliyi alıp geldi.

Bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Ama hiç bir üründen 2 adet yoktu getirttiğim malzemelerde.

özdal beyin tavsiyesi üzerine ben almanyadan getirttim 765euro ya aldım tanıdığım vardı izne gelirken alıp geldi gümrük almamışlar montaj yaptım gayet memnunum

Bu kadar kısa sürede cevaplarınız için teşekkür ederim.Benim düşündüğüm ürünler genelde büyük hacimli ve 400-500 euro fiyatlı (seitz cam,tuvalet, boyler... gibi) .
Kargoyla gönderilse gümrüğe takılma ihtimali yüksek.Bir çözüm üretim,
Günay

Soğuk kamplarda güle güle kullanın.

Benim herhangi yurtdışı, dolayısıyla gümrük deneyimim yok. Ancak aynı üründen 1'den fazla getirmediğiniz sürece sorun olmaz sanırım. Trumatic'i getiren arkadaşım gümrükte "aracıma aldım" demiş hiç birşey sormamışlar bile...

Başka bir arkadaşa ise aynı anda, 40x40cm tavan havalandırma penceresi, 90x45cm karavan penceresi, 80x32cm ocak+evye getirtmiştim, o arkadaşa da birşey sormamışlardı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR