Hollanda

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kirpik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,984

kirpik

Yeni Üye
“Bu yıl unutamayacağım farklı bir şey yapmalıyım.” diye düşündüm. Artık yurt dışına açılmanın zamanı gelmişti. Aslında turla gitme isteği ağır bassa da, ilk olması nedeniyle akrabaların olduğu yerleri tercih ettik: Hollanda ve Almanya… Çok heyecanlıydık… Bizi neler bekliyordu acaba? Bu heyecan, havaalanında iyice arttı, tabii uçakta da…3 saatlik bir yolculuk, kolay değil. Duesseldorf’a uçtuk. Uçaktaki yolcuların büyük bir kısmı Türk olmasına rağmen, Türkçe konuşan hostes yoktu. Bizde de dil tam bir sorundu. İkimiz de tek kelime edemedik.. Duesseldorf’tan aldılar bizi. Doğru Hollanda’ya. Utanarak itiraf ediyorum, bunca heyecana rağmen, etrafı seyrederken uyumuşum. Olacak şey mi? Meğer iklim farkı, bunca kilometre, bunlar normalmiş.

“Hoş geldiniz!” yemeği:
DSC06047.jpg

Yurt dışında da mangal keyfine devam…

DSC06051.jpg

DSC06053.jpg

Yemekten sonra attık kendimizi dışarı.

DSC06075.jpg

Evler rüya gibi…
DSC06117.jpg

DSC06124.jpg

DSC06198-1.jpg

DSC06268.jpg

Hollanda’da olmazsa olmazlardan:
DSC06734.jpg

Nasıl da güzel poz vermiş, değil mi?

İnek görmeye alışmıştık, ama midilli de çok buralarda.
DSC06203.jpg

Rengârenk çiçekler, nilüferler.
DSC06220.jpg

DSC06219.jpg

DSC06214.jpg

DSC06713.jpg

DSC06714.jpg

Hava genellikle yağışlıydı. Ama yağmurdan sonrasının da keyfine diyecek yok… Pırıl pırıl bir hava.
DSC06684.jpg

DSC06667.jpg

DSC06787.jpg

DSC06148.jpg

Yağmurdan sonra keyif yapmak onun da hakkı, değil mi? Nasıl da güzel süzülüyor…

Yel değirmenleri… İyi ki varlar!
DSC06821.jpg

DSC06817.jpg

Hollanda ile Almanya arasındaki sınırın farkına varmıyorsunuz. Bir bakıyorsunuz, Almanya’dasınız. Bad-Bentheim’da şato.
DSC06326.jpg

DSC06314.jpg

DSC06315.jpg

Yukarıdan süper görünüyor.
DSC06359.jpg

DSC06390.jpg

Öyle çok para var ki aşağıda… Ah, ahhh…

Veee, Amsterdam!Rüya şehir.
DSC06448.jpg

Şu gördüğünüz katlı otopark, sırf bisikletlerden oluşuyor. Hollanda’da herkes bisiklete biniyor. Çocuk, yaşlı, herkes. Yollar da bisikletlere göre düzenlenmiş. Bizde olsa, kimse takmaz bisikletleri.

DSC06437.jpg

DSC06472.jpg

Bunlar da ünlü kanallar.
DSC06533.jpg

DSC06487-1.jpg

Gitmişken kanal turu da yaptık tabii.
DSC06602.jpg

DSC06489.jpg

Böyle tekne evler de vardı. Yine her tarafı çiçek.
DSC06604.jpg

Biraz da bira keyfi yapalım.
DSC06553-1.jpg

Bu gezide göremediğim için en çok üzüldüğüm yerlerden birisi de, Anne Frank’ın evi oldu. Çok merak ediyordum. İtiraf edeyim ki, içeri girmeye de korkuyordum. Beni derinden etkilemişti çünkü yaşananlar. Yine de görmeyi çok istiyordum. Ama o kadar uzun bir kuyruk vardı ki, bekleyemedik. Ben de dışarıdan çekeyim bari dedim.

DSC06503.jpg

Burası da ünlü “kırmızı sokak”.
DSC06532-1.jpg

Ne alakası var değil mi? Bütün gün yağmur yağdı, sığınacak bir yer aradık. Normalde, bu sokakta fotoğraf çekilmesinden pek hoşlanmazlarmış. Biz de bu kadarıyla yetindik, ne yapalım?
Ayrıca, burada marihuana da pek yaygın. Çok kötü kokuyordu, denemedik.

Hiç ayrılmak istemesek de, Amsterdam’a burada veda edip döndük.

Ertesi gün Gröningen’e gittik. Yol, yine süperdi.

DSC06801.jpg

Hava yağmurluydu, manzara dayanılmaz…

DSC06799.jpg

DSC06798.jpg

Burası Gröningen. Öğrenci şehri. Bence, aynı zamanda bisiklet şehri. Her taraf bisiklet kaynıyor.
DSC06907.jpg

DSC06916.jpg
pg/img]

DSC06918-1.jpg

DSC07019.jpg

Nedendir bilmem, insana acayip özgürlük hissi veren bir şehir burası. Belki de öğrencilerin bolluğu yüzünden, burayı da çok sevdim.

Son gün Duesseldorf’a geçtik. Güzeldi, ama sanırım Hollanda’yı daha çok sevdim.

DSC07000.jpg

Birasına diyecek yoktu ama…

Ren Nehri’nin kıyısındaki cafe’ler hoştu.
DSC07052.jpg

Sokaklardan bir kare…
DSC07063.jpg

Veee… Dönüş. En kötüsü… Çok güzel bir tatilin daha sonu geldi.

DSC07070.jpg

DSC07070.jpg

Geride çok güzel fotoğraflar ve güzel anılar kaldı…

Etiketler

Ynt: Hollanda

Gezinizi bizimle aylaştığınız için teşekkürler, hem Türkiye ye hemde aramıza hoş geldiniz.

Hoş bulduk,arkadaşlar!Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Ama,ilk olması yüzünden,yazıda biraz hatalar oluştu.Bazı fotoğraflar iki kez çıktı.Kusura bakmayın.Eee,alışacağız yavaş yavaş... :smiley:

Çok güzel bir gezi olmuş. Yalnız sormak istediğim bişey var dört ve beşinci fotolarda evlerin çatısı otla mı kaplı pek anlamadım. ???

Ekleyemediğiniz red light sokaklarına bir kaç ilavede benden,
Kapıda duran body guard arkadaşlara 20-30 Euro verince fotoğrafa kızmıyorlar ;D
DSC03195.jpg

Van Gogh müzesinin devasa bahçesi
DSC03127.jpg

Fotoğrafta yazan tarih doğrudur, dikkatinizi derecedeki ısıya çekerim. Bunu çektiğimde yazın ortası ve günün en sıcak zamanıydı.
DSC03239.jpg

ağzım açık kaldı. böyle pbi paylaşım sunduğunuz için çok teşekkür ....

Arkadaşlar merhaba, bende Amsterdam a gittim... güzeldi diyebilirim fakat resimlere hayran kaldım. Fotoğrafları çektiğiniz makina nedir acaba ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri