Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
almanca uyarı tabelalarının stalin döneminde de kullanıldığını herhalde düşünmüyorsunuzdur.
o dönemde krematoryum bölümlerinin dini inançlar doğrultusunda kullanıldığını düşünüyorum.
krematoryum bölümlerinin dizaynı ve tefrişatı için kullanılan is kokusu zaten aklı başında herkese bunun profesyonel bir kurgu olduğunu hissetirecektir. eğer gezerseniz bahsettiğim ortamlarda resmen sun-i bir is ve tütsü kokusu alacaksınız zaten.
müze girişi daha önce bahsettiğim tuz müzesi girişi gibi. uzun kuyruklar ve grupça rehber eşliğinde gezi. ben girdikten sonra gruptan ayrıldım. kendim gezdim. kimse bir şey demedi. ama tuz madeninde bunu tavsiye etmem.
auschwitz artık bir müzeden çok bence kutsal bir mekan haline gelmiş. bu nedenle yazılı olmayan bazı kurallar var. kahkaha atmak, gülmek falan pek hoş karşılanmıyor. ilgilenenler bilecektir. geçtiğimiz sene bir grup türk müze içinde nazi selamı verip şakalaştıkları için tutuklandılar. uyarayım dedim. kurgusal dünyalarının dolaylı yoldan eleştiriine bile tahammül edemiyorlar. o yüzden dediğim gibi burası müze sınıfını aşıp kutsal mekan olma yolunda bayağı yol kat etmiş.