Hirvatistan, Kosova, Karadag, Bosna Makedonya Araba İle Gezmek?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oxonian Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 166
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 155,385
Ynt: Hirvatistan, Kosova, Karadag, Bosna Makedonya Araba İle Gezmek?

isasoydan' Alıntı:
Bu durumda bazı yerleri elemek zorunda kalacağız sanırım :(
Aslında bu birazda geziyi yapacak olduğunuz zaman dilimi ile doğru orantılı. Yazın ise kesinlikle sizin rotanıza Karadağ da dahil edilmelisiniz. ve iki gün kalınacak bir yere olacaksa orası Budva olmalı...

Etiketler

omurmar' Alıntı:
Aslında bu birazda geziyi yapacak olduğunuz zaman dilimi ile doğru orantılı. Yazın ise kesinlikle sizin rotanıza Karadağ da dahil edilmelisiniz. ve iki gün kalınacak bir yere olacaksa orası Budva olmalı...

Haziran sonu Temmuz başı gibi planlıyoruz.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim (devamınıda beklerim) :smiley:

Eğer Haziran yada temmuz ise size tavsiyem, Karadağ sahillerinin tadını çıkarın, Dubrovnikte sadece şehir turu yapıp geçersiniz. Mostara ve saraybosnaya

omurmar' Alıntı:
Eğer Haziran yada temmuz ise size tavsiyem, Karadağ sahillerinin tadını çıkarın, Dubrovnikte sadece şehir turu yapıp geçersiniz. Mostara ve saraybosnaya

Karadağı biraz araştırdım kesinlikle çok güzel yerler.
Gidiş tarihimiz hemen hemen belli oldu gibi 9-17 Haziran olacak sanırım.
Mayıs gibi artık işlemlere başlayacağız.
Artık nokta hedefler seçmeye başlamak lazım.

aynı güzergahı bende bu yaz geçmeyi düşüyorum sofya dan araç kiralıyıp makedonya dan başlayıp sırbistan üzerinden geri sofyaya dönmeyi planlıyoruz.eylül ilk hafta yola çıkıcaz ortalama 2500 kmlik bi yol katetcez.

bulgaristandan kiraladığınız araçla makedonya'ya çıkabilecekmisiniz.

evet neden çıkamıyalım ki sadece yeşil sigorta lazım onun içinde 40 euro bi ücret istiyorlar sigorta yaptırmak için vede eylül ayından itibaren çok ucuza araba kirayabiliyorsunuz.(varna'dan)renault clio 1.2 günlük 25 tl felan :D şaka gibi sadece bu güzergahta ne kadar benzin harcamamız olur onun bilmiyorum bilgisi olan varmı ? clio 1.2 araçta ne kadar benzin harcanır ortalama ?

Geçtiğimiz yaz Haziran 15-Temmuz 1 arasında uçakla Viyana'ya gidip ardından Zagreb-Saraybosna-Mostar-Dubrovnik-Budva-Kotor-Svt.Stefan-Prizren-Üsküp-Ohrid-Selanik gezisi yaptık arkadaşımla beraber. İlk yurtdışı tecrübemdi. Biraz hızlı ve yorucu oldu ancak çok güzel vakit geçirdik. Maalesef hala yazıları bitiremedim yoğunluktan. Ancak sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı olurum. Gezide genellikle otobüs kullandık. Hatta hep otobüs kullandık. Bir kere trene bindim. Balkanflexipass bileti almayın elinizde kalır bizde olduğu gibi :smiley:

Değerli arkadaşım;
Hemen hemen aynı tarihlerde 9-21 Haziran 2012 arası 1 araç 4 kişi balkanlar gezisi planlıyoruz. Bu gezi programımızı karşılıklı paslaşarak hazırlayabiliriz isterseniz. Kalınacak yerler konusunda da bilgi alış-verişi yaparsak isabet olur. Birbirimize destek oluruz. Selamlarımla... M.SELEK (Zir.Y.Müh.)
0 505 216 41 95

Merhabalar,

Uzun zamandır sitey giremiyordum, bu nedenle geç yazabildim.

Evet çok güzel olur. Dilerseniz aşağıdaki mail adresimden haberleşelim.

isasoydan1@gmail.com

selekm' Alıntı:
Değerli arkadaşım;
Hemen hemen aynı tarihlerde 9-21 Haziran 2012 arası 1 araç 4 kişi balkanlar gezisi planlıyoruz. Bu gezi programımızı karşılıklı paslaşarak hazırlayabiliriz isterseniz. Kalınacak yerler konusunda da bilgi alış-verişi yaparsak isabet olur. Birbirimize destek oluruz. Selamlarımla... M.SELEK (Zir.Y.Müh.)
0 505 216 41 95

sayın M Selek aynı tarihlerde bende ailemle arabamla gidecem. yunan-makedonya-kosova-karadağ-bosna-hırvatıstan-slovenya-avustur-almanya nasıl gidecem bilmiyorum. benide aranıza alırsanız memnun olurum.

16-24 Haziran tarihlerimiz kesinleşti. Pasaport işlemlerimiz nihayet hallettik ve bu hafta pasaportlarımız elimize ulaşacak. Akabinde vize ve beynelminel ehliyet ve ruhsat işlemlerimize başlayacağız.Yani iki hafta içinde sanırım tüm evrak işlemlerimiz bitmiş olacak (inşallah).

Yukarıda okuduklarımdan ve internette yaptığım araştırmalardan sonra şöyle bir rota düşünüyoum. (Rota hakkında yorumlarınızı rica ediyorum.)
İpsala çıkışlı Ohrid (çadır kamp), Tiran üzerinden Budva, Dubrovnik, Split, Mostar ve Saraybosna.
Buraya kadar kafamda biçok şey tamam ama Saraybosna dan dönüş yolunu nasıl yapacağımı planlayamadım henüz. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Birde biz genellikle çadır kamp istiyoruz, bunun için seçtiğimiz bu yerlerde kamp yeri hakkında bilgisi olan arkadaşlardan tavsiyelerini rica ediyorum.

Saraybosna dan sonra pale-rogatica-visefrad (Drina köprüsü) - sırbistan sınırı takiben sofya üzeri dönüş olabilir. Fakat Saraybosna- Sırbistan arasında gündüz gitmeniz tavsiye olunur. Çok fazla tünel var ve yollar çok virajlı. Dikkali gitmek gerekiyor.

Burada bir de dertlenmek isterim:smiley:)Yunanistan üzerinden balkanlara giriş yaparak Bulgaristan üzerinden dönüş rotası hakkında daha fazla yazmamız gerektiğine inanıyorum. Zira bu rota gün geçtikçe daha fazla gezginlerimizin ilgi alanına girmekte.

Bölgede karşılaşılan sorunlar rotaların değişmesine, kullanılacak ulaşımın da türünün değişmesine neden olmakta..

Balkanlara defalarca gitmeme rağmen ben açıkçası doyamadım ve artık çocuklarda büyüdü ve hanımla beraber çok defa arabayla mı gitsek diyorum ama sorunları görünce hep uçağa yöneliyoruz. Velhasıl doya doya gezemiyoruz.

Sigorta sistemleri ile ilgili sorunlar aslında çözülmeyecek sorunlar değil. Bizlerin sadece konuyu iyice dillendirmemiz gerekmekte. Yeşil sigortanın normal şartlarda tüm ülkelerde geçmesi gerekirken rotamızdaki bazı ülkelerde ek ücret talepleri diplomatik yollarla çözülebilir.
Diğer karşılaştığımız sorun ise malumlarınız uluslararası ehliyetin yunanistan tarafından şart koşulması.
Ülkemizde bu ehliyeti turing e hibe etmişler gibi bir durum söz konusu. ABD de 39 dolar gibi fiyatlarla 1 yıllık ehliyet alınabilirken bizde tekelcilik gereği 300 TL ye yakın bir fiyatta.
twitter malumlarınız oldukça önemli ve bu iki konununda çözülmesi için etkin kişilere yazabilir. Bu konuda twitler atabiliriz. ehliyet turing tekelinden alınıp cüzi bir fiyatla kamu trafik birimlerine devredilebilir. Yada tekel kaldırılır.
Unutmayalımki bizler ekonomik problemler yaşadığı varsayılan yunanistan başta olmak üzere tüm balkan ülkelerinde harcamalar yapmaktayız. Yani onların bacasız sanayileri de besleyen bizleriz.

nedesek' Alıntı:
Saraybosna dan sonra pale-rogatica-visefrad (Drina köprüsü) - sırbistan sınırı takiben sofya üzeri dönüş olabilir. Fakat Saraybosna- Sırbistan arasında gündüz gitmeniz tavsiye olunur. Çok fazla tünel var ve yollar çok virajlı. Dikkali gitmek gerekiyor.

Burada bir de dertlenmek isterim:smiley:)Yunanistan üzerinden balkanlara giriş yaparak Bulgaristan üzerinden dönüş rotası hakkında daha fazla yazmamız gerektiğine inanıyorum. Zira bu rota gün geçtikçe daha fazla gezginlerimizin ilgi alanına girmekte.

Bölgede karşılaşılan sorunlar rotaların değişmesine, kullanılacak ulaşımın da türünün değişmesine neden olmakta..

Balkanlara defalarca gitmeme rağmen ben açıkçası doyamadım ve artık çocuklarda büyüdü ve hanımla beraber çok defa arabayla mı gitsek diyorum ama sorunları görünce hep uçağa yöneliyoruz. Velhasıl doya doya gezemiyoruz.

Sigorta sistemleri ile ilgili sorunlar aslında çözülmeyecek sorunlar değil. Bizlerin sadece konuyu iyice dillendirmemiz gerekmekte. Yeşil sigortanın normal şartlarda tüm ülkelerde geçmesi gerekirken rotamızdaki bazı ülkelerde ek ücret talepleri diplomatik yollarla çözülebilir.
Diğer karşılaştığımız sorun ise malumlarınız uluslararası ehliyetin yunanistan tarafından şart koşulması.
Ülkemizde bu ehliyeti turing e hibe etmişler gibi bir durum söz konusu. ABD de 39 dolar gibi fiyatlarla 1 yıllık ehliyet alınabilirken bizde tekelcilik gereği 300 TL ye yakın bir fiyatta.
twitter malumlarınız oldukça önemli ve bu iki konununda çözülmesi için etkin kişilere yazabilir. Bu konuda twitler atabiliriz. ehliyet turing tekelinden alınıp cüzi bir fiyatla kamu trafik birimlerine devredilebilir. Yada tekel kaldırılır.
Unutmayalımki bizler ekonomik problemler yaşadığı varsayılan yunanistan başta olmak üzere tüm balkan ülkelerinde harcamalar yapmaktayız. Yani onların bacasız sanayileri de besleyen bizleriz.

Çok teşekkür ederim.
İki sorum daha olacak. Birincisi, vermiş olduğunuz bu güzergah bizim sınır kapısına kadar kaç km ve ikicisi, Yunanistan üzerinden aldığımız schengen vizesi Bulgaristan girişinde sorun olabilirmi?

Sevgili İsasoydan;
Bizim gezi programımız aşağı yukarı belirlendi. Biz kendi aracımızla, otel rezervasyonları ve gerektiğinde pansiyonları kullanarak gezeceğiz. Saraybosna'dan dönüş için henüz net bir karara ben de varamadım. Programımız aşağı yukarı şöyle;
İpsala- Kavala (1 gün konaklama)
Kavala- Üsküp (2 Gün)
Üsküp- Ohrid (2 Gün)
Ohrid- Bar (2 gün)
Bar-Mostar (2 Gün)
Mostar - Saraybosna ve dönüş için Sırbistan Cacak - Üsküp yolunu kullanmayı düşünüyorum.
Selam ve Sevgilerimi gönderirim.

isasoydan' Alıntı:
Çok teşekkür ederim.
İki sorum daha olacak. Birincisi, vermiş olduğunuz bu güzergah bizim sınır kapısına kadar kaç km ve ikicisi, Yunanistan üzerinden aldığımız schengen vizesi Bulgaristan girişinde sorun olabilirmi?

Yunanistan'dan aldıgınız schengen vizesiyle bulgaristan'a girişinizde hiç bir sorun teşkil etmez

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR