Hirvatistan, Kosova, Karadag, Bosna Makedonya Araba İle Gezmek?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oxonian Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 166
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 155,379
Ynt: Hirvatistan, Kosova, Karadag, Bosna Makedonya Araba İle Gezmek?

selekm' Alıntı:
Merhabalar;
Ben kendi aracımla Mostar'a kadar programımı yaptım. Ancak dönüş yolu için aynı güzergahı takip etmeyi planlıyordum. Yani;Dönüş güzergahım: Mostar-Dubrovnik-Budva-Bar-Tiran-Üsküp-Selanik-kavala-ipsala olarak planlıyorum. Zaman darlığı nedeniyle Dönüş için en kısa, hızlı ve konforlu yolu tercih edeceğim.
Bu konuda bana tavsiyeleriniz olabilir mi? Arnavutluk alternatifi ve kısa-hızlı yol tavsiyeniz var mıdır?
Bilgilendirme için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi iletirim.
Selam ve Sevgilerimle...

Aynı yoldan dönmek yerine, sizin yerinizde olsam, saraybosna, karadağ, prizren, üsküp, kavala olarak dönüş yapardım. Gidiş için ise, Selanik, Bitola, ohrid, Tiran, Budva olarak düzenlerdim. Saraybosna, Prizren geçişi için yol zorlu fakat, berbat değil. Emin olun, Tiran, işkodra, Podgoricia arasındaki yolu kathederken, dönüşte, Amerika üzerinden Türkiyeye dönerim, genede bu yolu geri gelmem demiştim.

Etiketler

selekm' Alıntı:
Merhabalar;
Ben kendi aracımla Mostar'a kadar programımı yaptım. Ancak dönüş yolu için aynı güzergahı takip etmeyi planlıyordum. Yani;Dönüş güzergahım: Mostar-Dubrovnik-Budva-Bar-Tiran-Üsküp-Selanik-kavala-ipsala olarak planlıyorum. Zaman darlığı nedeniyle Dönüş için en kısa, hızlı ve konforlu yolu tercih edeceğim.
Bu konuda bana tavsiyeleriniz olabilir mi? Arnavutluk alternatifi ve kısa-hızlı yol tavsiyeniz var mıdır?
Bilgilendirme için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi iletirim.
Selam ve Sevgilerimle...

Mostar ve hemen yanında Blagaj orada göreceğiniz yerler ve bana göre kalınmasına gerek dahi yok. Blagaj Tekkesinin olduğu yer çok hoşunuza gidecektir. Belki önce öğle yemeği için Blagaj a gidip güzel bir balık yersiniz daha sonra tekrar Mostar a dönüp 2-3 saat zaman geçirirsiniz. Daha sonra da Saraybosna ya yol alırsınız. Yol üzerinde de Jablanica var. Burada da hakiki ve muhteşem kuzu çevirme yapılıyor. Burda da sağlam yemeği yedikten sonra Saraybosna da gecelersiniz. Saraybosna nın Başçarşı sonunda (kuzeyde başında) civarında birçok pansiyon var. 10-15 euroya zaten yer bulursunuz.
Saraybosna da zaten kendinizi memleketinizde hissedersiniz. Sabah ilk iş eğer isterseniz hafif bir rampa yürüyüşle bilge kral Alija İzzetbegoviç ve civardaki şehitliği ziyaret ardındanBaşçarşı da börek yapan yerler var. Bir tanesi meşhur onu zaten gösterirler. Ordan da börekleri alıp sabah erken Saraybosna nın hemen yanında Ilidjca (Ilıca) var orda Vrele Bosna yani Bosna nehrinin doğduğu yere gidin. Araçla gidiliyor zaten. Orda kafeterya da var. Çayınızı ısmarlayın afiyetle kahvaltınızı yapın. Manzara zaten dünyada başka yerde yok ve huzurla yola çıkmaya hazırsınız. O bölgedeyken isterseniz savaş zamanı Saraybosna ya yardımların geldiği tüneli de ziyaret edebilirsiniz.

Saraybosna dan Pale - Rogatica - Visegrad (Visegrad da Drina Köprüsünde mola verebilirsiniz) üzerinden Sırbistanda Çatak üzeri Belgrad dan gelen otobana çıkarsınız ve o yol zaten Sofya üzerinden sizi Kapıkuleye götürür.

Burada hatırlatmakta fayda var. Pale den itibaren yolda çevirmelerde karşınıza boşnak değil sırp polisler çıkar. Bazen dostane olmazlar. Kurallara uymak lazım. Bölgede savaş suçlusu sırpların oldukça etkin olduğu bölge olduğu unutulmamalıdır.

Buradan yolu bir günde bitiremezsiniz ama ortada bir şehir belirleyip mola verebilirsiniz. Saraybosna - Çatak arasında gece yolculuğu tavsiye etmiyorum. Bu güzergah belki dünyada en fazla kıvrımlı tünellerin olduğu güzergahtır. Yollar temizdir ama malum geniş değil. Dikkatle gidilmelidir.

Hayırlı yolculuklar

konuyu dağıtmak niyetinde değilim ama bir sorum olacaktı haziranın 2 sinde kendi aracımla eşim ve kızlarımla 1 aylık balkanlar ve orta avrupa turu yapacağız inşallah selanik ohrid üsküp prizren (geceleme privilatz diye şar dağlarında bir köy var orda olacak prizrene 20 km) budva ( prizrenden budvaya nasıl ve nerden geçeceğime hala karar veremedim) kotor dubrovnik mostar saraybosna budapeşte bratislava prag berlin köln amsterdam brüksel paris cenevre zürih münih lubyana zagreb belgrad üsküp istanbul. kabaca rotam bu, saraybosnadan budapeşteye sizce nasıl gitmeliyim ayrıca güzergah yol ve araçla ilgili aklınıza gelenleri paylaşırsanız ve yardımcı olursanız sevinirim.

anstel' Alıntı:
konuyu dağıtmak niyetinde değilim ama bir sorum olacaktı haziranın 2 sinde kendi aracımla eşim ve kızlarımla 1 aylık balkanlar ve orta avrupa turu yapacağız inşallah selanik ohrid üsküp prizren (geceleme privilatz diye şar dağlarında bir köy var orda olacak prizrene 20 km) budva ( prizrenden budvaya nasıl ve nerden geçeceğime hala karar veremedim) kotor dubrovnik mostar saraybosna budapeşte bratislava prag berlin köln amsterdam brüksel paris cenevre zürih münih lubyana zagreb belgrad üsküp istanbul. kabaca rotam bu, saraybosnadan budapeşteye sizce nasıl gitmeliyim ayrıca güzergah yol ve araçla ilgili aklınıza gelenleri paylaşırsanız ve yardımcı olursanız sevinirim.

Bu tur için ayırdığınız süre nedir? Zira sadece balkan rotasına Saraybosna dahil oldu mu 10 gün ayırdığımız eh işte bir zevk alınıyor ve bir daha gitmek istiyorsunuz. Rota çıkarmak eğer bilginiz yoksa (varsa özür dilerim) için google maps gayet iyi. solda yol tarifi var. orayı tıklarsanız A dan B ye daha sonra ekle deyip C - D vs diyerek tüm rotayı işaretleyebilirsiniz.

Sağlıcakla kalın

aracımda tomtom avrupa var ayrıca rota için www.adac.de www.viamichellin.de muazzam kaynaklar yol ve rota bilgim var ama işte yol hali isteyerek veya istemeyerek çok şey kaçırabiliriz gözümüzden o yüzden burda paylaştıklarınız çok önemli sağolun

Eğer düşüncede varsa belki çıkması gereken Sırbistan-Kosova geçişi olabilir. En son Ali Rıza Bey (Sırbistan'daki Büyükelçimiz) Kosova kuzey sınırlarında geçişlerde problem devam ediyor demişti. Bilginiz olsun.
Bazı ülkeler farların açık olmasını zorunlu kılmış durumda. Bu konuda da duyarlı olmak gerebilir.
Sağlıcakla kalınız. Aileye hürmetler.

Değerli Arkadaşlar;
Vermiş olduğunuz bilgiler ve katkılarınız için çok teşekkür ederim. Bizim için bu bilgiler çok değerli ve yol gösterici. Nedesek arkadaşımın önerdiği rota ( Catak değil Cacak mı olmalı) Sofya üzerinden dönüş benim için daha uygun olacak. Ancak Sırbistan ve Bulgaristan geçişleri yeterince emniyetli midir? Bulgar polisleri yolda çeviriyorlarmış v.b. şeyler gözümüzü korkutuyor.
Hepimizin yolu açık olsun.

Selam ve Sevgilerimle...

anstel' Alıntı:
aracımda tomtom avrupa var ayrıca rota için www.adac.de www.viamichellin.de muazzam kaynaklar yol ve rota bilgim var ama işte yol hali isteyerek veya istemeyerek çok şey kaçırabiliriz gözümüzden o yüzden burda paylaştıklarınız çok önemli sağolun

Benimde Türkiye'de kullandığım next YE-545 model navigasyon cihazım var. Ancak henüz bu cihazı Yurtdışında kullanmadığım için çok emin değilim yararlı olabileceğinden. Harita satın alarak veya kiralayıp yükleyerek kullanılabiliyormuş. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar; teknik olarak değil de yolda gerçekten iş görüyor mu? www.Naviextras.com sitesinden yükleme yapılan haritaların tecrübesi nedir. bilgisi olan arkadaşlar bu konuda dikkat edilmesi gereken hususlarda tecrübesini paylaşırsa memnun olurum.
Selam ve Sevgilerimle...

güzel bir gezi :smiley: ve konu takip edelim belki bir gün bizim de yolumuz düşer oralara ;) ...

Çatak yazmışım:smiley:) Demekki birde Doğu Anadolu turu yapmamız lazım.
Sırbistan'da ve Bulgaristan'da çevirmeler olduğu doğrudur. Ama esas olan zaten kurallara uyulması ve gündüz seyir edebilmek. AB girişinden sonra Bulgaristan biraz daha derlenmiş durumda ve eski alışkanlıklarını daha çok büyük araçlarla devam ettirmekteler desem daha doğru olacaktır.

Herkese tek tek teşekkür ediyorum. Gerçekten çok yardımcı oldunuz.
Özellikle dönüş süper oldu. Kafamda dönüş büyük bir soru işareti idi ama sayenizde buda halloldu.

Gezide tüm adımlarımız tek tek not alıp döndüğümde buradan resimlerle destekli ayrıntılı bir paylaşım hazırlamıyı düşünüyorum kısmetse.

Artık herşeyimiz tamam. Sadece Yunanistan için vize başvurusunda bulunduk ve randevu için gün bekliyoruz bakalım.
ha birde tek eksiğimiz port bagajıma çıta arıyorum :smiley:

(16 Haziran Saat 01:00)

Merhaba arkadaşlar,

6-15 Temmuz arasında 9 günlük balkanlar seyahati yapmak istiyorum. Kendi aracım ile çıkacağım. Yunanistan'dan alacağım Schengen vizesi ile yunanistan üzerinden Kavala - Selanik güzergahından ilerleyeceğiz. Ancak forumdan takip ettiğim kadarıyla bu zaman çok kısa kalacak ve çok kararsızım
smiley.gif
smiley.gif
Bana bu süre zarfında gidip görülebilecek yerleri, bu güzergahta istenen belgeler ve maliyetleriyle ilgili görüş ve önerilerinize ihtiyacım olacak. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? :smiley:

Saygılar,

Su anda budvadayim, kabaca anlatmak gerekirse Yunanistan-Makedonya-Kosova-arnavutluk-Karadağ yaptım şimdilik, sehir olarakda manastır-ohrid-struga-kalkandelen-Üsküp-prizren-İskodra-uljin-budva yolunu izledim Yunanistan'a 8,40 Euro otoban parası, Makedonya'ya 2 Euro otoban parası, Kosova'ya 30 Euro sigorta parası odedim mazot en ucuz Makedonya'da 1,15 Euro. Su an icin aklıma gelenler bunlar

anstel' Alıntı:
Su anda budvadayim, kabaca anlatmak gerekirse Yunanistan-Makedonya-Kosova-arnavutluk-Karadağ yaptım şimdilik, sehir olarakda manastır-ohrid-struga-kalkandelen-Üsküp-prizren-İskodra-uljin-budva yolunu izledim Yunanistan'a 8,40 Euro otoban parası, Makedonya'ya 2 Euro otoban parası, Kosova'ya 30 Euro sigorta parası odedim mazot en ucuz Makedonya'da 1,15 Euro. Su an icin aklıma gelenler bunlar

Merhaba, bizimde son 11 gün :smiley:
Konaklama ücretleri ve yemek yeme imkanları nasıl? Sınır girişlerinde yada gittiğimiz yerler gezi kitabı veya haritası bulabilirmiyiz? Bu tarz bir kitap çok aradım buralarda ama malesef bulamadım. Şehirin göbeğine gidip "eee şimdi napıyoruz nereye gitmeliyiz" diye düşünmemek için böyle bişey lazım diye düşünüyorum.
Yada siz tecrübeli erkadaşlar gittiği noktaları tek tek yazarlar ise sanırım çok daha güzel olur :smiley:
İlk konaklamamısı Ohrid de çadır kampta düşünüyoruz, büyük bir aksilik çıkmaz ise.

Size iyi eğlenceler, yolunuz hep açık olsun.

Budapeşte'den gunaydin, gezi kitabı bilmiyorum ama ülkelere girdiğinizde soyle marketi olan benzincılerde o ülkenin haritası hatta genel Avrupa haritaları var, Balkanlar'da bir kac yer haricinde cokda detaylı turistik haritalara ihtiyac yok, yola çıkmadan forumlardan bloglardan bol bol araştırma yapmanız bence kafidir.
İskodradan Karadağ girişinde yol yapımı var biraz toz yutabilirsiniz, aynı sekilde Karadağ'dan Hırvatistan'a giriştede aynı durum sozkonusu. Saraybosna'dan Budapeşte'ye zenitza üzerinden geldim yolun yorucu ve kötü olan tarafı Bosna'da gerisi gerek Hırvatistan gerekse Macaristan cok guzel.
Makedonya'dan sonra en uygun mazot Bosna'da
Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım yine

Konaklama olarakda biz Ohri'de (3 yetişkin 1 cocuk) 25 Euro, Kosova'da shar dagında 60 Euro, budvada 58 Euro, Saraybosna'da 40 Euro, Budapeşte daha belli değil :smiley:
Yemek konusu Makedonya Kosova ve Bosnada et köfte gayet lezzetli ve sorarak güvenle yiyebilirsiniz ama Karadağ özelliklede Hırvatistan pahalı ama uygun seçenekler bulursunuz genede

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR