Hirvatistan, Kosova, Karadag, Bosna Makedonya Araba İle Gezmek?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oxonian Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 166
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 155,379
Ynt: Hirvatistan, Kosova, Karadag, Bosna Makedonya Araba İle Gezmek?

selekm' Alıntı:
Sevgili İsasoydan;
Bizim gezi programımız aşağı yukarı belirlendi. Biz kendi aracımızla, otel rezervasyonları ve gerektiğinde pansiyonları kullanarak gezeceğiz. Saraybosna'dan dönüş için henüz net bir karara ben de varamadım. Programımız aşağı yukarı şöyle;
İpsala- Kavala (1 gün konaklama)
Kavala- Üsküp (2 Gün)
Üsküp- Ohrid (2 Gün)
Ohrid- Bar (2 gün)
Bar-Mostar (2 Gün)
Mostar - Saraybosna ve dönüş için Sırbistan Cacak - Üsküp yolunu kullanmayı düşünüyorum.
Selam ve Sevgilerimi gönderirim.

İsa Bey,
öncelikle hayırlı yolculuklar.
Dönüşte anladığım sizde Pale-Visegrad-Sırbistan Çacak istikametinde gideceksiniz. Bölge dediğim gibi oldukça virajlı ve onlarca tünel var. Güvenlik anlamında belirttiğim gibi en azından Çaçak a kadar gündüz gitmenizi öneriyorum. En azından Visegrad da Drina Köprüsünü de ziyaret etmiş olursunuz. Gerçi bizim hangi milletden olduğumuzu anladıklarında kabaca davranışlara nadiren de olsa rastlanmakta. (özellikle polis çevimeleri, zira çoğunluk sırp kökenli polisler) Dikkatli olmak gerekir.
Daha çabuk gideyim derseniz Üsküp değilde Soya'ya giden otobana çıkarak (Belgrad'dan gelen yol) Sofya üzeri direk de gelebilirsiniz. Ama zaten tatil olduğu için Üsküp üzeri de güzel olacaktır. Üsküp de 2 gün konaklama (Dönüşde de kalınacak sanırım) Belki buradan otobüsle falan bir mini Kosovo turu yapabilirsiniz. Araç demiyorum çünkü araç için 15 günlük 32 euro sigorta parası istiyorlar.

Bizim köyde kimin ne zaman ne yapacağı belli olmaz bakarsınız bizde ailece konvoya takılırız.

Bir planda ben tamamladım. Son sözü içişleri bakanı söyleyecek bu nedenle beklemedeyim.
Mostar sizde 2 gün yazılmış. Bu kadar kısıtlı bir zamanda 2 gün Mostar için oldukça fazla görüyorum.

Sağlıcakla kalın

Etiketler

nedesek' Alıntı:
İsa Bey,
öncelikle hayırlı yolculuklar.
Dönüşte anladığım sizde Pale-Visegrad-Sırbistan Çacak istikametinde gideceksiniz. Bölge dediğim gibi oldukça virajlı ve onlarca tünel var. Güvenlik anlamında belirttiğim gibi en azından Çaçak a kadar gündüz gitmenizi öneriyorum. En azından Visegrad da Drina Köprüsünü de ziyaret etmiş olursunuz. Gerçi bizim hangi milletden olduğumuzu anladıklarında kabaca davranışlara nadiren de olsa rastlanmakta. (özellikle polis çevimeleri, zira çoğunluk sırp kökenli polisler) Dikkatli olmak gerekir.
Daha çabuk gideyim derseniz Üsküp değilde Soya'ya giden otobana çıkarak (Belgrad'dan gelen yol) Sofya üzeri direk de gelebilirsiniz. Ama zaten tatil olduğu için Üsküp üzeri de güzel olacaktır. Üsküp de 2 gün konaklama (Dönüşde de kalınacak sanırım) Belki buradan otobüsle falan bir mini Kosovo turu yapabilirsiniz. Araç demiyorum çünkü araç için 15 günlük 32 euro sigorta parası istiyorlar.

Bizim köyde kimin ne zaman ne yapacağı belli olmaz bakarsınız bizde ailece konvoya takılırız.

Bir planda ben tamamladım. Son sözü içişleri bakanı söyleyecek bu nedenle beklemedeyim.
Mostar sizde 2 gün yazılmış. Bu kadar kısıtlı bir zamanda 2 gün Mostar için oldukça fazla görüyorum.

Sağlıcakla kalın

selekm' Alıntı:
Sevgili İsasoydan;
Bizim gezi programımız aşağı yukarı belirlendi. Biz kendi aracımızla, otel rezervasyonları ve gerektiğinde pansiyonları kullanarak gezeceğiz. Saraybosna'dan dönüş için henüz net bir karara ben de varamadım. Programımız aşağı yukarı şöyle;
İpsala- Kavala (1 gün konaklama)
Kavala- Üsküp (2 Gün)
Üsküp- Ohrid (2 Gün)
Ohrid- Bar (2 gün)
Bar-Mostar (2 Gün)
Mostar - Saraybosna ve dönüş için Sırbistan Cacak - Üsküp yolunu kullanmayı düşünüyorum.
Selam ve Sevgilerimi gönderirim.

Merhaba Mustafa bey ,
Görüştüğümüzde henüz net değil idi planlarınız. Anlaşılan kesinleşmiş, sevindim. Rotalarımız oldukca farklı olacak.
Biz ilk önce Ohridden başlayacağız ve ohriddeki planımız çadır kamp. Sonra sırası ile;

gün. 16 Haz. Ohrid’e varış ve konaklama.
  • gün 17 Haz. Ohrid gezisi ve konaklama
  • gün 18 Haz. Sabah Budva’ya yolculuk. Budva da kalış (Ya da Dubrovnik’te kalış)
  • 19 Haz. Dubrovnik’e yolculuk. Gezelim görelim. Kalalım?
  • 20 Haz Mostara yolculuk. Duruma göre kalacağız veya S.Bosnada kalacağız.
  • 21 Haz Sayarbosna yolcluk. Kalış.
  • 22 Haz. CUMA- Karadağ Milli parka yolculuk. Kalış.
  • 23 Haz C.tesi- Üsküp’e yolculuk. Kalış
  • 24 Haz. PAZAR- İstanbul dönüş.
Pasaportlarımız geldi, vize için evraklarımızda geçen hafta sonu hazır oldu ve vize için randevu aldık ve bekleme modundayız.
Tabi artık gezilecek görülecek yerlerin araştırmasını netleştirmek üzereyim. Detaylar sonuçladıkça paylaşırım

Beynelminel ehliyet ve araç sigorta-kasko işlemlerinizi yaptırdınızmı?

Son yazdığım mailde (*gün) diye yazanlar 1.gün, 2. gün... olarak yazmıştım fakat nokta olarak çıkmış. Tabi böyle oluncada anlamsız görülmüş.

emiraskin' Alıntı:
Yunanistan'dan aldıgınız schengen vizesiyle bulgaristan'a girişinizde hiç bir sorun teşkil etmez

Teşekkür ederim, dönüşde olurda mecbur kalırsak diye sormuştum. Dönüşü yine Yunanistandan düşünüyoruz.

İsa Bey Merhabalar;
Dönüş yolunu ben de değiştirdim. Mostardan, dubrovnik-budva-bar üzerinden Üsküp - Selanik - kavala - İpsala yolunu takip edeceğim. Sizin gideceğiniz Karadağ Milli Parkı hakkında bilgi verebilir misin? Biz çoğunlukla otel pansiyon rezervasyonuyla gidip kalacağız.(Sen beni Üniversite öğrencisiyken görecektin.Her hafta küçük yürüyüş, yazın büyük yürüyüş yapardık. Trekking yapar 20 gün dolaşırdık. Çadırlı, sırt çantalı ve asgari bütçe ile... Evlendinmi iş bitiyor :D ) Şimdi Sizler daha özgür olarak dolaşıyorsunuz.
Uluslararası ehliyet, taşıt belgesi ve sigorta konusunu gümrükte Turing'den alacağız ve yaklaşık sanırım 550-600 TL. ödeyeceğiz. diye biliyorum. Bu yüzden henüz bir girişimim olmadı. Bu belgeleri önceden alabilirmiyim bilmiyorum.
Dönüş güzergahında nerede kalırım henüz kararlaştırmadım.
19-20 Haziranda Mostarda olacağız. Oralarda da bakarsın karşılaşırız. Eğer haberleşebilirsek güzel olur. Bu siteden mesajlaşabiliriz.
Yolunuz açık olsun...
Selamlarımla........

selekm' Alıntı:
İsa Bey Merhabalar;
Dönüş yolunu ben de değiştirdim. Mostardan, dubrovnik-budva-bar üzerinden Üsküp - Selanik - kavala - İpsala yolunu takip edeceğim. Sizin gideceğiniz Karadağ Milli Parkı hakkında bilgi verebilir misin? Biz çoğunlukla otel pansiyon rezervasyonuyla gidip kalacağız.(Sen beni Üniversite öğrencisiyken görecektin.Her hafta küçük yürüyüş, yazın büyük yürüyüş yapardık. Trekking yapar 20 gün dolaşırdık. Çadırlı, sırt çantalı ve asgari bütçe ile... Evlendinmi iş bitiyor :D ) Şimdi Sizler daha özgür olarak dolaşıyorsunuz.
Uluslararası ehliyet, taşıt belgesi ve sigorta konusunu gümrükte Turing'den alacağız ve yaklaşık sanırım 550-600 TL. ödeyeceğiz. diye biliyorum. Bu yüzden henüz bir girişimim olmadı. Bu belgeleri önceden alabilirmiyim bilmiyorum.
Dönüş güzergahında nerede kalırım henüz kararlaştırmadım.
19-20 Haziranda Mostarda olacağız. Oralarda da bakarsın karşılaşırız. Eğer haberleşebilirsek güzel olur. Bu siteden mesajlaşabiliriz.
Yolunuz açık olsun...
Selamlarımla........

Merhaba Mustafa bey, evet bu rota daha iyi olmuş görülüyor.
Karadağ milli parkı hakkında net bir bilgim şuan yok, araştırıyorum. Rafting varmış raftinge katılıp orada konaklamayı olanlıyoruz imdilik. Net öğrenir öğrenmez bilgisini geçerim sizede.
Evet bekarken yapılabiliyor bu aktivitelerin çoğu ama saolsun benim hanımda ayakuyduruyor yanlız bırakmıyor beni :smiley: Gerçi bunlarda bizim son aktivitelerimiz (uzun bi ara için). Artık çocuk oldumu bizde sanırım biraz ara vermek zorunda kalacağız. dedik çocuk olmadan bir gidelim:smiley:
Ehliyet iini Turingin İstanbul şubesinden aldım ben. Turing ehliyet 300Tl, Mecburui araç sigortası (benimkide henüz yapılmadığından bilemiyorum) 30-40TL, Kasko zorunlu değil ama tavsiye ederim yaptırın derim. Kaskoda ortalama 10 gün için 20-30TL civarı.
Bizde Mostarda hemen hemen o tarihlerde orada olacağız sanırım, bi aksilik çıkmaz ise. Kısmet olursa görüşürüz inşallah.

isasoydan' Alıntı:
gün. 16 Haz. Ohrid’e varış ve konaklama.
  • gün 17 Haz. Ohrid gezisi ve konaklama
  • gün 18 Haz. Sabah Budva’ya yolculuk. Budva da kalış (Ya da Dubrovnik’te kalış)
  • 19 Haz. Dubrovnik’e yolculuk. Gezelim görelim. Kalalım?
  • 20 Haz Mostara yolculuk. Duruma göre kalacağız veya S.Bosnada kalacağız.
  • 21 Haz Sayarbosna yolcluk. Kalış.
  • 22 Haz. CUMA- Karadağ Milli parka yolculuk. Kalış.
  • 23 Haz C.tesi- Üsküp’e yolculuk. Kalış
  • 24 Haz. PAZAR- İstanbul dönüş.

Karadağ Milli Parki çok iyi düşünce, Bahsettiğiniz güzergahta yol olarak eminimki sizi en fazla etkileyecek kısmı, Saraybosnadan , Karadağa geçiş olacaktır. Saraybosnadan yaklaşık 60 km sonrasında, tek şeritli bir vadiye giriliyor, Ninsic tabelalarını takip ediyorsunuz. Ve doğa inanılmaz. rafting yapılan nehir zaten Bosna ile karadağı ayıran sınır, ama yol boyunca gördüğünüz nehir ve rafting tesisleri insanın içini gıdıklıyor. Yolda karşıma ceylan sürüsü bile çıkmıştı. Fakat Şunu gözden geçirmenizi öneririm, Milli Parktan Üsküp e geçiş için en az 12 saatlik yolunuz var. ben sizin yerinizde olsam milli parktan sonrasını Prizren'e ayırırdım. Eminim ki Arnavutluktan birkere daha geçmek istemeyeceksiniz... Aklınızda bulunsun.

omurmar' Alıntı:
Karadağ Milli Parki çok iyi düşünce, Bahsettiğiniz güzergahta yol olarak eminimki sizi en fazla etkileyecek kısmı, Saraybosnadan , Karadağa geçiş olacaktır. Saraybosnadan yaklaşık 60 km sonrasında, tek şeritli bir vadiye giriliyor, Ninsic tabelalarını takip ediyorsunuz. Ve doğa inanılmaz. rafting yapılan nehir zaten Bosna ile karadağı ayıran sınır, ama yol boyunca gördüğünüz nehir ve rafting tesisleri insanın içini gıdıklıyor. Yolda karşıma ceylan sürüsü bile çıkmıştı. Fakat Şunu gözden geçirmenizi öneririm, Milli Parktan Üsküp e geçiş için en az 12 saatlik yolunuz var. ben sizin yerinizde olsam milli parktan sonrasını Prizren'e ayırırdım. Eminim ki Arnavutluktan birkere daha geçmek istemeyeceksiniz... Aklınızda bulunsun.

"12 saat" ibaresine kadar çok güzel anlatmışsınız ama 12 saati görünce kaldım ve şuan nasıl bir plan değişikliği yapayım bilemedim. 12 saat ciddi bir zaman dilimi. Üsküpü görmeyerek ne kaybederim Prizeni görmek gereklimi diye bir garip düşüncelere girdim şimdi :smiley: Prizrende görmeye değer nereler var veya varmı diye sorsam yardımcı olabilirmisiniz.
Yada milli parkı iptalmi etsem???? :(

Bence iptal etmeyin, haritanız varsa milli parktan sonra, kolasin üzerinden, rozaje ve oradan da kosova ya giriş yapıp pec den Prizrene geçeceksiniz. Prizren görülmeye değer, pişman olmazsınız, üsküp zaten dönüş yolunuz üzerinde kalmış olur. Prizren ile üsküp arasını 1,5 saatte aşabilirsiniz. konaklamayı ister prizrende yaparsınız, isterseniz Üsküp'te. Prizrene uğramanız sadece Üsküp'de kalacağınız zamandan kayıp olur ama emin olun buna değer. Priştina gereksiz...

omurmar' Alıntı:
Bence iptal etmeyin, haritanız varsa milli parktan sonra, kolasin üzerinden, rozaje ve oradan da kosova ya giriş yapıp pec den Prizrene geçeceksiniz. Prizren görülmeye değer, pişman olmazsınız, üsküp zaten dönüş yolunuz üzerinde kalmış olur. Prizren ile üsküp arasını 1,5 saatte aşabilirsiniz. konaklamayı ister prizrende yaparsınız, isterseniz Üsküp'te. Prizrene uğramanız sadece Üsküp'de kalacağınız zamandan kayıp olur ama emin olun buna değer. Priştina glereereksiz...

Tavsiyeniz icin cok tesekkur ederim. Dediginiz gibi yapmaya karar verdim.
Milli parktan Prizen kac saat surer ortalama sizce?
Harita konusunda malesef sikintimiz var. Gidecegimuz yerlere ait ne harita bulabildik nede gezi
rehberi. Bakmadigim kitap evi kalmadi kadikoyde.

6-8 saat arası bir zaman alır. Fakat şunu söylemem gerek, güzergahınızda çevrenin en güzel olduğu yer orası... Özellikle Rozaje diye bir kasaba var ki Sırbistan, Kosova, Karadağın birleştiği noktada. Görülmeye değer. Tek sıkıcı kısmı Kosova ya girdikten sonrasında Pec ile Prizren arası, Yol güvenli fakat hep yerleşim yeri olduğundan dur kalklar çok oluyor. Bu arada Benim profil resmim Karadağ Milli Parkta çekilmiş bir resim. :smiley:

omurmar' Alıntı:
6-8 saat arası bir zaman alır. Fakat şunu söylemem gerek, güzergahınızda çevrenin en güzel olduğu yer orası... Özellikle Rozaje diye bir kasaba var ki Sırbistan, Kosova, Karadağın birleştiği noktada. Görülmeye değer. Tek sıkıcı kısmı Kosova ya girdikten sonrasında Pec ile Prizren arası, Yol güvenli fakat hep yerleşim yeri olduğundan dur kalklar çok oluyor. Bu arada Benim profil resmim Karadağ Milli Parkta çekilmiş bir resim. :smiley:

Oldukca yardimci oldunuz tesekkur ederim.
Musadenizle bir ay sonra ayni kadrajda bende bir fotograf alirim :smiley:

Merhaba;
(Omurmar) rumuzlu üyeninde yazmış olduğu "Arnavutluk ile ilgili olan" kendimde gidip gördüğüm için kesinlikle katılıyorum.
Kosova girişte 50 Euro sigortayı araç için mecbur tutuyor, Kosova'da 1 gün gezmek için değermi? siz karar vereceksiniz.Prizren'i baştan sona gezmek için 2 saat yetiyor. Meydanda Osmanlı döneminden eserler var,mesai saatleri görebiliyorsunuz.Prizren'de gece hayatı yani müzikli birahane tarzı yerler bu tip yerlerde zaman geçirmeyi herhalde düşünmezsiniz.
2011/9. ayda Makedonya'nın Tetevo şehrinde konakladığımız yerden geçen bir bayan Türkçe selam verdi, bize mutlaka görün diye "Popova Shapka"yı çok methetti. 25 km. 1. vites dağa tırmandık, 5 defa araç soğutma molası vererek.Zirveye vardığımızda 1 asker, 2 polis den başka hiç kimse yoktu. 1 günümüz boşa gitti.
Mutlaka görmenizi tavsiye edeceğim yerler ise: Bar,Budva, Kotor,Dubrovnik,Mostar,Üsküp,Ohrid.
Ohrid sahil şeridinden yaklaşık 2 - 3 km. yaya olarak Struga'yı gezebilirsiniz.
Yunanistan'ı gezmek içinse 6 aylık zaman yetmez, bana göre.
Yolunuz açık olsun, selamlar.

edessastelio' Alıntı:
Merhaba;
(Omurmar) rumuzlu üyeninde yazmış olduğu "Arnavutluk ile ilgili olan" kendimde gidip gördüğüm için kesinlikle katılıyorum.
Kosova girişte 50 Euro sigortayı araç için mecbur tutuyor, Kosova'da 1 gün gezmek için değermi? siz karar vereceksiniz.Prizren'i baştan sona gezmek için 2 saat yetiyor. Meydanda Osmanlı döneminden eserler var,mesai saatleri görebiliyorsunuz.Prizren'de gece hayatı yani müzikli birahane tarzı yerler bu tip yerlerde zaman geçirmeyi herhalde düşünmezsiniz.
2011/9. ayda Makedonya'nın Tetevo şehrinde konakladığımız yerden geçen bir bayan Türkçe selam verdi, bize mutlaka görün diye "Popova Shapka"yı çok methetti. 25 km. 1. vites dağa tırmandık, 5 defa araç soğutma molası vererek.Zirveye vardığımızda 1 asker, 2 polis den başka hiç kimse yoktu. 1 günümüz boşa gitti.
Mutlaka görmenizi tavsiye edeceğim yerler ise: Bar,Budva, Kotor,Dubrovnik,Mostar,Üsküp,Ohrid.
Ohrid sahil şeridinden yaklaşık 2 - 3 km. yaya olarak Struga'yı gezebilirsiniz.
Yunanistan'ı gezmek içinse 6 aylık zaman yetmez, bana göre.
Yolunuz açık olsun, selamlar.

Merhabalar;
Ben kendi aracımla Mostar'a kadar programımı yaptım. Ancak dönüş yolu için aynı güzergahı takip etmeyi planlıyordum. Yani;Dönüş güzergahım: Mostar-Dubrovnik-Budva-Bar-Tiran-Üsküp-Selanik-kavala-ipsala olarak planlıyorum. Zaman darlığı nedeniyle Dönüş için en kısa, hızlı ve konforlu yolu tercih edeceğim.
Bu konuda bana tavsiyeleriniz olabilir mi? Arnavutluk alternatifi ve kısa-hızlı yol tavsiyeniz var mıdır?
Bilgilendirme için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi iletirim.
Selam ve Sevgilerimle...

selekm' Alıntı:
Merhabalar;
Ben kendi aracımla Mostar'a kadar programımı yaptım. Ancak dönüş yolu için aynı güzergahı takip etmeyi planlıyordum. Yani;Dönüş güzergahım: Mostar-Dubrovnik-Budva-Bar-Tiran-Üsküp-Selanik-kavala-ipsala olarak planlıyorum. Zaman darlığı nedeniyle Dönüş için en kısa, hızlı ve konforlu yolu tercih edeceğim.
Bu konuda bana tavsiyeleriniz olabilir mi? Arnavutluk alternatifi ve kısa-hızlı yol tavsiyeniz var mıdır?
Bilgilendirme için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi iletirim.
Selam ve Sevgilerimle...
Arnavutluk'tan gececesiniz bildiğim kadarı ile.Ben Arnavutluk için gezip görmeye değmez demek istemiştim.(Heryerde B. kokusu var, yollar kötü, Sürücüler kuralsız)
Ayrıca, Saraybosna'dan Kosova'ya geçmeyi düşünüyorsanız yolun çok çok kötü olduğunuda bilmenizde yarar var. Ben bu yolu kullandım ve pişman olmuştum.
Başka arkadaşlarda güzergah konusunda fikir verirler, umarım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR